www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Wandelroute door de Meeuwenduinen tijdelijk afgesloten i.v.m. broedseizoen

6 dagen geleden Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Elk jaar, tijdens het broedseizoen, wordt de wandelroute door de Meeuwenduinen tijdelijk afgesloten. Hierdoor kunnen alle dieren van de Meeuwenduinen in alle rust voor nakomelingen zorgen.

lees meer

Boomfeestdag bij Dijkwater

11 maart 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Tijdens de Boomfeestdag worden er niet alleen bomen geplant, er worden ook wilgen geknot, er wordt een bomenles gegeven en er worden vlinderinhammen gemaakt. Dat kan allemaal niet op één dag. Vandaar dat we op Schouwen-Duiveland spreken van een Boomfeesttour met heel veel activiteiten voor heel veel basisschoolleerlingen. Onder andere in Dijkwater.

lees meer

Het is er weer: sterrenschot, heksensnot of gewoon reigerkots

7 maart 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Rond deze tijd vind je langs de sloot of vijver een echt voorjaarsfenomeen aan: sterrenschot of heksensnot. En wat heeft een reiger hiermee te maken? In dit blogje lees je er meer over.

lees meer

Bosaanplant Zeeuws-Vlaanderen en Biggekerkse bos 

15 februari 2024 Staatsbosbeheer in Aan Zee
jonge aanplant nieuw bos

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat er in Nederland meer bos komt. In Europa behoort Nederland tot de landen die relatief weinig bos hebben. Bossen dragen niet alleen bij aan de beperking van klimaatverandering, het stimuleert ook de Nederlandse biodiversiteit, waterbuffering, de landschapskwaliteit, de gezondheid van mensen en recreatieve doeleinden. In Zeeland start Staatsbosbeheer met het planten van nieuw bos in Zeeuws-Vlaanderen en op Walcheren.

lees meer

Zieke essen uit de Schelphoek, 7.500 nieuwe bomen en struiken erin.

14 februari 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Zieke essen worden verwijderd uit de Schelphoek, maar er komen 7.500 nieuwe bomen en struiken voor terug. Veel regen en veel werk maken de paden tijdelijk slecht toegankelijk. Zodra de werkzaamheden klaar zijn worden die opgeknapt en wordt het weer heerlijk wandelen in én om de Schelphoek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog