www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Waardevolle kronkelwaarden bij Cortenoever

2 juli 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
bloemrijk grasland

Cortenoever bij Brummen is een pareltje op het gebied van vegetatie. Er groeien soorten van het glanshaverhooiland en stroomdalgrasland in een bijzonder landschap, kronkelwaarden genoemd. Een bijzonder en gevarieerd gebied dat een plek biedt aan vele zangvogels maar ook aan vlinders en andere insecten.

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe. Uitdaging 2: de mierenleeuw

27 juni 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
volwassen mierenleeuw. Foto H. Bellmann

Waar de Veluwe bekend om staat, is natuurlijk het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en gaat vandaag op zoek naar de mierenleeuw.

lees meer

Schaapscheerdersdag te Hoog Buurlo, een gezellig dagje uit

8 juni 2018 Boswachter Frank Volkers in Veluwe
Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo

Het is weer zo ver! De schapen van Hoog Buurlo trekken hun jas weer uit. Op zondag 17 juni kan je bij de schaapskooi van Hoog Buurlo komen kijken naar het traditionele knippen van de schapen tijdens de jaarlijkse Schaapscheerdersdag. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te zien en te doen. Kortom, een gezellig dagje uit voor het hele gezin op een van de mooiste plekjes van de Veluwe.

lees meer

Wandelen tot je groen ziet met de nieuwe wandelkaart van de Noord Veluwe

5 juni 2018 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe
Samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert voor de nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe levert 20 nieuwe routes op.

De nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe is klaar! Met een grote verrassing voor de wandelliefhebbers: waar je eerder van de kaart afviel, wandel je nu heerlijk door. Een mooie samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert maar liefst twintig extra routes op. Dus, ga je mee verdwalen? De kaart weet de weg 😉

lees meer

Weidevogels in het vizier!

25 mei 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

In Arkemheen zijn de weidevogels weer volop aanwezig. Dit poldergebied is wijds en open maar veel gevarieerder dan wij op het eerste oog denken te zien. Boswachter Jaël vertelt over plas-dras, mozaïeken en het belang van gezond bodemleven.

lees meer

Van dril tot kikker, wat gaat dat snel!

20 april 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Bij boswachter Jaël bruist de vijver van het leven, de bruine kikkers zijn weer wakker en hebben voor nageslacht gezorgd. In een dagboekje noteert Jaël wat er gebeurt.

lees meer

‘White spots’ als inspiratiebron. Get unwired, get inspired

11 april 2018 Janske Blijleven in Veluwe
Dansende bomen in lentegwaard. Drie

Een prikkelend project, ‘Unwired’. Over onze smartphoneverslaving en ‘white spots’. Witte plekken in de natuur, digitaal gezien. Ze bestaan nog, ook in Nederland. Onbereikbaar ben je daar. Wat doe jij als je die treft? En wat als je werkt in zo’n ‘white spot’…

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe. Uitdaging 1: de beekprik

6 april 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Waar de Veluwe bekend om staat, is natuurlijk het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en start zijn serie met een grote uitdaging: de beekprik.

lees meer

Vreemde rijen van kuilen op het Armenveld

29 maart 2018 Gastblogger dhr. Gert Jan Blankena in Veluwe

Gert Jan Blankena ontdekte een rij raadselachtige kuilen op het Leesten. Wat zou dat zijn? Hij gaat op onderzoek uit en stuit op een restant van de middeleeuwse ijzerindustrie.

lees meer

Keijgoeie bomenplanters!

23 maart 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
groep 8 van de Keijenbergschool uit Renkum plant een boom tijdens de Nationale Boomplantdag 2018

Tijdens de Nationale Boomplantdag 2018 steekt groep 8 van de Keijenbergschool uit Renkum de handen flink uit de mouwen. De leerlingen planten drie nieuwe bomen op de Keijenberg en ontdekken meteen waarom die zo heet…

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog