www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Venherstel Zandenbos in voorbereiding

2 dagen geleden boswachters in Veluwe

Rond drie waardevolle vennen in het Zandenbos in Nunspeet gaan we herstelwerk uitvoeren, zodat deze zeldzame natuur behouden blijft. Bij de gemeente Nunspeet is de benodigde omgevingsvergunning aangevraagd. We verwachten dat de uitvoering dit najaar start. Hier leest u waarom dit herstelwerk nodig is en wat de maatregelen zijn. En in september organiseren we een rondleiding rond de vennen, waarbij we uitleg geven en vragen beantwoorden.

lees meer

Kuddebeschermingshonden aan het werk op Hoog Buurlo

13 juli 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Statige beukenlanen, twee schaapskooien en bloeiende fruitbomen in het voorjaar
Deze eeuwenoude plek is al heel lang het domein van een grote kudde heideschapen, landgeiten en de herder en zijn honden. Dagelijks loopt onze schaapherder hier met zijn schapen over de schaapsdrift naar de heide.  En ongetwijfeld is het de vaste bezoeker van Hoog Buurlo al opgevallen. Naast de hoedhonden van de herder, zijn nu ook drie kuddebeschermingshonden onderdeel van de schaapskudde. Het zijn Karpatische Herdershonden uit Roemenië.

 

lees meer

Kriebeldiertjes op het Bosdierenpad van ‘t Leesten

10 juli 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Het zijn de allerkleinste diertjes die leven in onze natuur, kriebeldiertjes. Ze leven in de grond, vliegen door de lucht en lopen over plantjes en op de grond. En deze zomervakantie kan je naar ze op zoek! Het Kriebeldiertjesboekje met weetjes en leuke doe-opdrachten haal je van 10 juli t/m 5 september voor €2,- bij Informatiecentrum ’t Leesten in Ugchelen.

lees meer

Herstelwerkzaamheden Kootwijkerveen

24 juni 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het Kootwijkerveen is een bijzonder ven en hoogveengebied, te noorden van Kootwijk, midden op de Veluwe.
In het najaar van 2021 zal Staatsbosbeheer herstelwerkzaamheden uitvoeren in dit gebied om de natuur kwaliteiten te verbeteren.
Student Journalistiek Rick Hartkamp heeft een artikel geschreven en een filmpje gemaakt over de geplande werkzaamheden om zo het publiek te informeren.

lees meer

Bijzondere groepen aan het werk bij Staatsbosbeheer: HartRaad

27 mei 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Staatsbosbeheer denkt, maar Staatsbosbeheer biedt al decennia lang op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie zijn er nou aan het werk op onze Veluwse terreinen? Wat doen ze voor werk, en hoe ervaren ze het? Om hier antwoord op te krijgen, gaan we in een reeks blogs op bezoek bij deze bijzondere groepen en lopen een dagdeel mee.
Voor deze blog gaat Janske een dagje op pad met de mannen van HartRaad.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog