www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bronstspotter moet wildkijkscherm Hoog Buurlo ook in 2021 reserveren

31 augustus 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Bezoekers van de edelhertenbronst bij het wildkijkscherm Hoog Buurlo moeten net als vorig jaar hun bezoek vooraf reserveren. Gezien de drukte bij de populaire wildkijkplek aan de Alverschotenseweg en de coronaregels hebben we ook dit jaar voor deze oplossing gekozen. Reserveren van een kijkmoment moet vanaf vrijdag 10 september tot en met woensdag 6 oktober. De verplichting om te reserveren geldt alleen voor de avond tussen 17:00 en 20:15 uur. Elk kwartier kan er een groepje van maximaal 20 bezoekers achter het wildkijkscherm plaatsnemen om te genieten van de bronst.

lees meer

Venherstel Zandenbos in voorbereiding

27 augustus 2021 boswachters in Veluwe

In het Zandenbos in Nunspeet werken we aan een plan om de natuurwaarden in en bij de vennen te behouden. Dit plan heeft veel reacties opgeleverd. Dat begrijpen we, want het is een zeer geliefde plek in Nunspeet. Daarom gaan we komende tijd – binnen geldende coronamaatregelen – met betrokken burgers hierover in gesprek en onderzoeken we op welke manier we de zeldzame natuur in en rond de vennen het beste kunnen behouden.

lees meer

Drukte vermijden?

30 juli 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
aankondiging werkzaamheden

Wil je er lekker even op uit, wandelen of naar dat leuke tentje waar ze lekkere appeltaart hebben op de Veluwe, maar ben je bang dat het er misschien al vol zit met andere vakantiegangers? Was er maar een manier om te kijken of het druk is op de plek waar jij heen wil. Of om te kijken welke plekken niet zo druk zijn en waar het ook leuk is om naar toe te gaan. Goed nieuws, dat is er!

lees meer

Kuddebeschermingshonden aan het werk op Hoog Buurlo

13 juli 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Statige beukenlanen, twee schaapskooien en bloeiende fruitbomen in het voorjaar
Deze eeuwenoude plek is al heel lang het domein van een grote kudde heideschapen, landgeiten en de herder en zijn honden. Dagelijks loopt onze schaapherder hier met zijn schapen over de schaapsdrift naar de heide.  En ongetwijfeld is het de vaste bezoeker van Hoog Buurlo al opgevallen. Naast de hoedhonden van de herder, zijn nu ook drie kuddebeschermingshonden onderdeel van de schaapskudde. Het zijn Karpatische Herdershonden uit Roemenië.

 

lees meer

Kriebeldiertjes op het Bosdierenpad van ‘t Leesten

10 juli 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Het zijn de allerkleinste diertjes die leven in onze natuur, kriebeldiertjes. Ze leven in de grond, vliegen door de lucht en lopen over plantjes en op de grond. En deze zomervakantie kan je naar ze op zoek! Het Kriebeldiertjesboekje met weetjes en leuke doe-opdrachten haal je van 10 juli t/m 5 september voor €2,- bij Informatiecentrum ’t Leesten in Ugchelen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog