www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

De bosuil, griezelig flexibel

2 dagen geleden Kirsten van Gortel-Roest in Veluwe
Bosuil in een holle boom

De roep van de bosuil wordt veel gebruikt in griezelfilms. Maar is het echt zo’n griezelig dier? Kirsten vertelt wat mysterieuze feitjes en nodigt je ook uit om mee te speuren naar de roep van de bosuil tijdens een excursie.

lees meer

Nieuw hondenlosloopgebied bij Harskamp

6 dagen geleden Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Een hond rent los over de paden van een hondenlosloopgebied

Er komt een nieuw hondenlosloopgebied bij op de Veluwe. Boswachter Laurens vertelt over het waar, wat en waarom.

lees meer

Herstel rietvelden in Elburg en Hulshorst

13 november 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Rietvelden zijn heel belangrijk voor allerlei vogelsoorten. Ze vinden er schuil- en nestmogelijkheden en hebben zich helemaal aangepast op dit type natuur. Belangrijk dus om er voor te zorgen dat deze rietvelden niet verbossen. Dit najaar zijn er werkzaamheden geweest bij het rietveld in Elburg en de paaiplaats bij Hulshorst om de aanwezige boompjes weg te halen en het riet te herstellen.

lees meer

Natuurwerkdag 2018: samen sjouwen op de heide

18 oktober 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
Jong en oud werken samen tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag

Ieder jaar wordt door landschapsbeheer Nederland de Natuurwerkdag georganiseerd. Op allerlei plekken in het land kan je aan de slag om te helpen met werkzaamheden in de natuur. Staatsbosbeheer doet ook mee. Wat gaan we dit jaar doen op de Veluwe?

lees meer

De roep van de Veluwe. Een bronstvlog.

11 oktober 2018 Janske Blijleven in Veluwe

Natuurvlogger Yoeri Jongkoen ging mee met een bronstexcursie en maakte een vlog van deze mooie ochtendbeleving.

lees meer

Ontwerp nieuw wildkijkscherm Hoog Buurlo klaar

8 oktober 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Impressie van de nieuwe wildobservatieplaatse bij Hoog Buurlo

Het populaire wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo krijgt een upgrade. Begin februari 2019 hopen we te beginnen met de bouw. De nieuwe wildobservatieplaats zal o.a. ruimer en beter toegankelijk zijn, want die unieke beleving van Veluws wild spotten gunnen we iedereen.

lees meer

FOTOWEDSTRIJD! Jouw foto in Radio Kootwijk?

29 september 2018 veluwe in Veluwe

Het voormalig zendstation van Radio Kootwijk is een uniek gebouw, zowel van binnen als van buiten. Dagelijks komen wij hier (hobby) fotografen tegen en wij zijn eigenlijk heel benieuwd naar al die mooie foto’s. Wij zijn trots op het gebouw en jij waarschijnlijk op je foto. Hoe leuk zou het zijn dat jouw mooiste foto van Radio Kootwijk in het gebouw komt te hangen? Daarom organiseren wij een fotowedstrijd. Onderwerp: ‘Het voormalige zendstation in Radio Kootwijk’. Doe je mee?

lees meer

Dommerholt Batterij, redoutes in de Wilpse klei

28 september 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Op sommige plekken langs de IJssel zijn goed bewaarde geheimen te vinden die hun oorsprong hebben in de Nederlandse geschiedenis. Zo liggen er in de Wilpse klei drie redoutes uit de Spaanse oorlog met betonnen mitrailleur kazematten uit de Tweede Wereldoorlog. En dat alles midden in een natuurgebied. Lees meer over deze bijzondere plek waar men zonder te weten aan voorbij fietst.

lees meer

Ruiter erin, zwijn eruit?

21 september 2018 veluwe in Veluwe

De bosrijke ruiterpaden maken van de Veluwe een geliefde locatie om buiten te rijden. Wat veel ruiters zich mogelijk niet realiseren is dat de (vele) hekken die ze passeren een andere functie hebben dan ‘sta-in-de-weg’. Waarom moeten deze hekken dicht blijven?

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe. Uitdaging 3 : de kleine heivlinder

18 september 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Waar de Veluwe bekend om staat, is het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en gaat vandaag op zoek naar de kleine heivlinder.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog