www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Geboortegolf te Hoog Buurlo. Al meer dan 100 dartelende lammetjes in en om de schaapskooi.

23 uur geleden Boswachter Frank Volkers in Veluwe

Bij Staatsbosbeheer Veluwe zijn we al in de ban van de lente. Ruim 100 lammetjes springen en dartelen namelijk in het rond bij de schaapskudde van Hoog Buurlo. De tweeling Daphne en Daantje beet de spits af. Als iedereen geboren is, vieren we dat met een heuse Lammetjesdag.

lees meer

We zijn in blijde verwachting…

5 dagen geleden Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
Wild zwijn

Het voorjaar is een groot avontuur voor de jonge dieren. Iedereen geniet van de eerste zonnestralen en de frisse nieuwe wereld. Een wereld die ontdekt moet worden maar niet tegen elke prijs. Loslopende honden kunnen het wild opschrikken, met alle gevolgen van dien. Houd de hond dus aan de lijn.

lees meer

De Veluwe onder water – fotoblog

16 februari 2017 Janske Blijleven in Veluwe

Zeg je Veluwe, dan denk je bos. Uitgestrekt, eindeloos. Om in te dromen en te dwalen tot je geen boom meer kan zien. Omringd door die bossen heb je hei waar de witte wieven wonen. Ze dansen met de herder en zijn schapen tot de heide bloeit. En in hun bronsttijd burlen de herten, blaffen de reeën en slaken de zwijnen oerkreten waar je haren te berge van reizen. Dàt is de Veluwe. Ook. Maar vandaag neem ik jullie mee tijdens mijn eerste ontdekkingstocht onderwater.

lees meer

Roestbruine Reus op het Kootwijkerzand. De nieuwe uitkijktoren.

9 februari 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
militairen bouwen de nieuwe uitkijktoren Kootwijkerzand

Over een maand moet hij staan, de nieuwe uitkijktoren van het Kootwijkerzand. Met zijn zeventien ton staal zal hij stevig met zijn poten in het zand staan. Gebouwd voor de eeuwigheid, of bijna dan. Een project van samen geven en samen bouwen, een uitkijktoren van iedereen vóór iedereen.

lees meer

Wij zoeken jou! – vrijwillige gastvrouw/gastheer Ugchelen

13 januari 2017 Janske Blijleven in Veluwe

‘De vlammetjes likken aan het hout, af en toe ploft er iets en schiet een wolkje vurige sterretjes omhoog uit het vuur. Loom rek je je uit. Heerlijk, die warmte van zo’n kampvuurtje!’
Het is bijna niet te geloven, maar deze omschrijving hoort echt bij een avondje werken voor Staatsbosbeheer. Lijkt jou dat ook wat, lees dan gauw verder.

lees meer

Boswachter, wat doet u nu? Bosbeheer uitgelegd (6) – Het bos van de toekomst

6 januari 2017 Boswachter Eric Bruins in Veluwe

Stapels stammen langs het pad, in ons mooie bos. Iedereen heeft ze wel eens gezien, maar waarom liggen die stapels daar? Hoe wordt bepaald welke bomen gezaagd mogen worden en welke blijven staan? Wordt er lukraak geoogst of zit er meer achter? En wie controleert of Staatsbosbeheer zorgvuldig werkt met respect voor flora en fauna? Het zesde en laatste deel uit de serie over ‘Bosbeheer’: Het bos van de toekomst

lees meer

Heb jij dat ook?

29 december 2016 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
IJshaar

Lees mee met boswachter Jael over haar winterse belevingen. Geniet met al je zintuigen van al het moois wat de natuur bied. Buiten in de winter.

lees meer

Boswachter, wat doet u nu? Bosbeheer uitgelegd (5) – Bescherming van de bosbewoners

23 december 2016 Boswachter Eric Bruins in Veluwe

Stapels stammen langs het pad, in ons mooie bos. Iedereen heeft ze wel eens gezien, maar waarom liggen die stapels daar? Hoe wordt bepaald welke bomen gezaagd mogen worden en welke blijven staan? Wordt er lukraak geoogst of zit er meer achter? En wie controleert of Staatsbosbeheer zorgvuldig werkt met respect voor flora en fauna? Deel vijf uit de serie ‘Bosbeheer uitgelegd’: Bescherming van de bosbewoners

lees meer

Boswachter, wat doet u nu? Bosbeheer uitgelegd (4) – Houtoogst

9 december 2016 Boswachter Eric Bruins in Veluwe

Stapels stammen langs het pad, in ons mooie bos. Iedereen heeft ze wel eens gezien, maar waarom liggen die stapels daar? Hoe wordt bepaald welke bomen gezaagd mogen worden en welke blijven staan? Wordt er lukraak geoogst of zit er meer achter? En wie controleert of Staatsbosbeheer zorgvuldig werkt met respect voor flora en fauna? Deel vier uit de serie ‘Bosbeheer uitgelegd’: Houtoogst

lees meer

Boswachter, wat doet u nu? Bosbeheer uitgelegd (3) – Kijken naar hout

25 november 2016 Boswachter Eric Bruins in Veluwe

Stapels stammen langs het pad, in ons mooie bos. Iedereen heeft ze wel eens gezien, maar waarom liggen die stapels daar? Hoe wordt bepaald welke bomen gezaagd mogen worden en welke blijven staan? Wordt er lukraak geoogst of zit er meer achter? En wie controleert of Staatsbosbeheer zorgvuldig werkt met respect voor flora en fauna? Deel drie van ‘Bosbeheer uitgelegd’: Kijken naar hout.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog