www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Schaapscheerdersdag te Hoog Buurlo, een gezellig dagje uit

8 juni 2018 Boswachter Frank Volkers in Veluwe
Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo

Het is weer zo ver! De schapen van Hoog Buurlo trekken hun jas weer uit. Op zondag 17 juni kan je bij de schaapskooi van Hoog Buurlo komen kijken naar het traditionele knippen van de schapen tijdens de jaarlijkse Schaapscheerdersdag. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te zien en te doen. Kortom, een gezellig dagje uit voor het hele gezin op een van de mooiste plekjes van de Veluwe.

lees meer

Wandelen tot je groen ziet met de nieuwe wandelkaart van de Noord Veluwe

5 juni 2018 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe
Samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert voor de nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe levert 20 nieuwe routes op.

De nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe is klaar! Met een grote verrassing voor de wandelliefhebbers: waar je eerder van de kaart afviel, wandel je nu heerlijk door. Een mooie samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert maar liefst twintig extra routes op. Dus, ga je mee verdwalen? De kaart weet de weg 😉

lees meer

Weidevogels in het vizier!

25 mei 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

In Arkemheen zijn de weidevogels weer volop aanwezig. Dit poldergebied is wijds en open maar veel gevarieerder dan wij op het eerste oog denken te zien. Boswachter Jaël vertelt over plas-dras, mozaïeken en het belang van gezond bodemleven.

lees meer

Van dril tot kikker, wat gaat dat snel!

20 april 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Bij boswachter Jaël bruist de vijver van het leven, de bruine kikkers zijn weer wakker en hebben voor nageslacht gezorgd. In een dagboekje noteert Jaël wat er gebeurt.

lees meer

‘White spots’ als inspiratiebron. Get unwired, get inspired

11 april 2018 Janske Blijleven in Veluwe
Dansende bomen in lentegwaard. Drie

Een prikkelend project, ‘Unwired’. Over onze smartphoneverslaving en ‘white spots’. Witte plekken in de natuur, digitaal gezien. Ze bestaan nog, ook in Nederland. Onbereikbaar ben je daar. Wat doe jij als je die treft? En wat als je werkt in zo’n ‘white spot’…

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe. Uitdaging 1: de beekprik

6 april 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Waar de Veluwe bekend om staat, is natuurlijk het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en start zijn serie met een grote uitdaging: de beekprik.

lees meer

Vreemde rijen van kuilen op het Armenveld

29 maart 2018 Gastblogger dhr. Gert Jan Blankena in Veluwe

Gert Jan Blankena ontdekte een rij raadselachtige kuilen op het Leesten. Wat zou dat zijn? Hij gaat op onderzoek uit en stuit op een restant van de middeleeuwse ijzerindustrie.

lees meer

Keijgoeie bomenplanters!

23 maart 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
groep 8 van de Keijenbergschool uit Renkum plant een boom tijdens de Nationale Boomplantdag 2018

Tijdens de Nationale Boomplantdag 2018 steekt groep 8 van de Keijenbergschool uit Renkum de handen flink uit de mouwen. De leerlingen planten drie nieuwe bomen op de Keijenberg en ontdekken meteen waarom die zo heet…

lees meer

Inloopavond over ontwerp multifunctionele gebouw op het Leesten

1 februari 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het voorontwerp voor het multifunctionele gebouw op het Leesten bij Apeldoorn is klaar. In dit gebouw komt het informatiecentrum van Staatsbosbeheer en de horeca ondernemer ‘De Ugchelse Berg’. Het is een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe en horeca. De architect is Olaf Gipser Architects en het gebouw heeft een transparante uitstraling. Er ligt een terras naast dat eindigt waar de zandkuil begint. Op woensdag 14 februari is er een inloopavond in de huidige kiosk op het Leesten, Hoenderloseweg 191, 7339 GG Ugchelen. Binnenlopen kan tussen 19 – 21 u.

lees meer

WILD van de Veluwe!

26 januari 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Ben jij ook zo’n #Veluwefan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Een paar dagen geleden mocht ik samen met de andere Veluwse boswachters naar de première van de nieuwe bioscoopfilm WILD. Wat was ik ontroerd van de prachtige beelden van de Veluwe, hét wilde hart van NL.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog