www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Voorbereiding van start voor maatregelen recreatiezonering tijdens broedseizoen

21 februari 2024 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Deze week zijn we op de Midden Veluwe gestart met de uitvoering van diverse maatregelen uit het recreatiezoneringsplan van de provincie Gelderland. Het gaat onder andere om het instellen van vogelbroed- en rustgebieden op een deel van het Kootwijkerzand, en de afsluiting van paden op de Stroesche heide tijdens het broedseizoen. Op de Midden Veluwe is dat voor het eerst.

lees meer

Stralende lichtjes en d’Olde Rôep op ‘t Leesten

21 november 2023 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De dagen worden weer korter, de temperaturen gaan omlaag: de winter komt er weer aan! De tijd van sinterklaas en kerst maar vooral van gezellig bij elkaar komen, kaarslicht en warme chocomelk. En van uitkijken naar het licht! Op 22 december houden we dan ook een lichtjeswandeling op ’t Leesten.

lees meer

Handen uit de mouwen op het Kootwijkerzand

27 oktober 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Dit jaar gaan we tijdens de landelijke Natuurwerkdag van 4 november aan de slag op het Kootwijkerzand. Het grootste stuifzandgebied van West-Europa met stuivend zand, heide en een uitzicht zover als het oog reiken kan. Sommige stukken van dit natuurgebied, dreigen dicht te groeien met kleine boompjes. Het doel van Staatsbosbeheer is om de natuurkwaliteit en soortenrijkdom te behouden.

lees meer

Natuurherstel Kootwijkerveen fase 2 verschoven naar 2024

3 oktober 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het Kootwijkerveen is een bijzonder ven en hoogveengebied ten noorden van Kootwijk, midden op de Veluwe. begin oktober start Staatsbosbeheer met de tweede fase van het natuurherstel rond het Kootwijkerveen.

lees meer

Herstelwerkzaamheden Zandenbosvennen in volle gang

27 september 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

De herstelwerkzaamheden bij de Zandenbosvennen zijn volop bezig. Op 18 september is de aannemer begonnen met het snoei en zaag werk rondom deze bijzondere vennen. Op onderstaande foto’s is te zien hoe de werkzaamheden verlopen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog