www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Een toekomstbestendig Zwolsebos

9 februari 2023 Boswachter Jody Bennink in Veluwe

Half februari start een aannemer in het Zwolsebos met boswerkzaamheden, waarbij gewerkt wordt aan een toekomstbestendig bos. De werkzaamheden worden in de periode van 15 maart tot en met 15 juli onderbroken in verband met het broedseizoen.

lees meer

Herstel stuifzandlandschap Kootwijkerduin

11 januari 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op het Kootwijkerduin zijn we eind 2022 gestart met grootschalig herstel van het open stuifzandlandschap. Zoals de naam het al zegt, het Kootwijkerduin is een stuifzandgebied. Het gebied is ongeveer 56 hectare groot en de afgelopen decennia is het “duin” steeds verder dichtgegroeid.

lees meer

Uitkomst klankbordgroep Zandenbosvennen

5 januari 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

In de voorgaande blogs heeft u kunnen lezen hoe het gehele proces belopen is. Zo werd er ook achtergrondinformatie gegeven over hoe een ven werkt en welke risico’s er zijn. In deze blog wordt er ingegaan op de afgelopen klankbordgroep sessie, publieks- en gemeenteraadswandelingen en over de definitieve maatregelen waar we met elkaar tot stand zijn gekomen.

lees meer

Natuurbrandpreventie Staatsbosbeheer Midden-Veluwe

13 december 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Natuurbranden zijn zeer actueel. Niet alleen in andere delen van de wereld of zuid Europa, ook in Nederland hebben we de afgelopen jaren te maken gehad met een aantal grote natuurbranden. Op de Veluwe vinden er elk jaar kleinere of grotere natuurbranden plaats. Daarom werkt Staatsbosbeheer samen met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Doel van de samenwerking is om met preventie een onbeheersbare natuurbrand te voorkomen. We doen dit door het toepassen van natuurlijke beheermaatregelen in onze gebieden. De komende jaren gaan we deze beheermaatregelen uitvoeren in onze bossen en heideterreinen. Lees hier meer.

lees meer

Excursies herstel vennen in Zandenbos.

2 november 2022 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Staatsbosbeheer organiseert samen met de klankbordgroep vanuit Nunspeet op zaterdag 12 en woensdag 16 november excursies naar de Zandenbosvennen om buiten uitleg te geven over de herstelmaatregelen. Een excursie duurt ongeveer 1,5 uur en opgeven is noodzakelijk.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog