www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Vervolg nieuwe wandelroute voor de Wageningse Bovenpolder

29 juli 2020 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

Na vertraging door corona is nu alsnog de route door de Wageningse bovenpolder aangelegd. De route is in totaal 5 km en nagenoeg het hele jaar te bewandelen. Kijk op de kaart voor de afgesloten delen tijdens het broedseizoen, (15 maart t/m 15 juli, tussen de roze bolletjes).

lees meer

Wandelen met je hond bij Staatsbosbeheer op de Midden Veluwe

7 juli 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Een hond rent los over de paden van een hondenlosloopgebied

Wandelen met je hond in de natuur, je dagelijkse rondje door het bos. Het is heerlijk, voor zowel mens als dier. Je bent welkom in onze gebieden tussen zonsopkomst en zonsondergang, maar wel met de hond aan de lijn.
In onze hondenlosloopgebieden mag de hond uiteraard wél los. In dit blog lees je meer over onze hondenlosloopgebieden, onze publieksacties en de afspraken met de hondenuitlaatservices in ons gebied.

lees meer

Trots op onze Veluwse vrijwilligers

23 juni 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het werk van onze vrijwilligers op de Veluwe werd dit jaar abrupt beëindigd door de corona crisis. De gevolgen in het veld waren zichtbaar. Heidevelden bleven leeg, vrijwilligers zaten thuis en in onze wildarena’s bleef het angstvallig stil.

lees meer

Staatsbosbeheer krijgt hulp van Veluwse heideschapen

10 juni 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Begin juni is Staatsbosbeheer gestart met schapenbegrazing op de Stroescheheide. Een kudde van 200 Veluwse heideschapen helpt de komende jaren bij het beheer van dit gebied. De begrazing wordt uitgevoerd in samenwerking met De Grazerie Landschapsbeheer uit Kootwijkerbroek.

lees meer

Bijzondere groepen aan het werk bij Staatsbosbeheer: Inclusief Gresbo

2 juni 2020 Boswachter Jody in Veluwe

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Staatsbosbeheer denkt, maar Staatsbosbeheer biedt al decennia lang op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie zijn er nou aan het werk op onze Veluwse terreinen? Wat doen ze voor werk, en hoe ervaren ze het? Om hier antwoord op te krijgen, gaan we in een reeks blogs op bezoek bij deze bijzondere groepen en lopen een dagdeel mee.
Boswachter Jody ging, nog voor alle corona maatregelen, naar het Zandenbos bij Nunspeet en liep mee met Inclusief Gresbo.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog