www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bijzondere groepen aan het werk bij Staatsbosbeheer: HartRaad

27 mei 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Staatsbosbeheer denkt, maar Staatsbosbeheer biedt al decennia lang op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie zijn er nou aan het werk op onze Veluwse terreinen? Wat doen ze voor werk, en hoe ervaren ze het? Om hier antwoord op te krijgen, gaan we in een reeks blogs op bezoek bij deze bijzondere groepen en lopen een dagdeel mee.
Voor deze blog gaat Janske een dagje op pad met de mannen van HartRaad.

lees meer

Regel het relaxte natuurfeestje van 2021!

26 april 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
fete de la nature

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en wil jij samen met een groep andere jongeren een tof natuurfeestje neerzetten tijdens Fête de la Nature? Doe dan mee aan het Groen Traineeship van IVN Natuureducatie en Staatsbosbeheer. Als trainee ga je een natuurfeestje bedenken, organiseren en uitvoeren. Op een hele bijzondere groene locatie, namelijk midden in bos- en heidegebied bij informatiecentrum ’t Leesten bij Apeldoorn.

lees meer

Het is weer Lammertijd op Hoog Buurlo

17 februari 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De afgelopen week had Nederland vooral te maken met winterse omstandigheden. Maar bij Schaapskooi Hoog Buurlo hebben ze het lentegevoel al helemaal te pakken. De schaapherder zit momenteel in de begin fase van de geboortegolf. Bij de schaapskooi op Hoog Buurlo zijn Inmiddels de eerste lammetjes geboren!

lees meer

Renovatie vlonderpad Renkums Beekdal

28 januari 2021 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

Update: de werkzaamheden zijn door de sneeuw en ijs uitgesteld tot en met maandag 22 februari. De werkzaamheden duren tenminste tot en met vrijdag 19 maart. Het huidige vlonderpad is na 10 jaar aan vervanging toe. Samen met Hooijer Renkum en Binnenwerk wordt de renovatie uitgevoerd.

lees meer

Heidebeheer voor zandhagedis, heivlinder en veldleeuwerik

21 januari 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Staatsbosbeheer voert deze winter heideherstel uit op de heidevelden in de omgeving van Radio Kootwijk en ‘t Leesten. Komende maanden verwijderen we op een groot aantal terreinen de jonge opslag van dennen en berken. Dit is nodig om de heide en de bijzondere soorten die leven te behouden. We voeren deze werkzaamheden in dit Natura2000 gebied uit in opdracht van de Provincie Gelderland. Het heideherstelwerk loopt tot en met februari 2021 door.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog