www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Het is weer Lammertijd op Hoog Buurlo

17 februari 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De afgelopen week had Nederland vooral te maken met winterse omstandigheden. Maar bij Schaapskooi Hoog Buurlo hebben ze het lentegevoel al helemaal te pakken. De schaapherder zit momenteel in de begin fase van de geboortegolf. Bij de schaapskooi op Hoog Buurlo zijn Inmiddels de eerste lammetjes geboren!

lees meer

Renovatie vlonderpad Renkums Beekdal

28 januari 2021 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

Update: de werkzaamheden zijn door de sneeuw en ijs uitgesteld tot en met maandag 22 februari. De werkzaamheden duren tenminste tot en met vrijdag 19 maart. Het huidige vlonderpad is na 10 jaar aan vervanging toe. Samen met Hooijer Renkum en Binnenwerk wordt de renovatie uitgevoerd.

lees meer

Heidebeheer voor zandhagedis, heivlinder en veldleeuwerik

21 januari 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Staatsbosbeheer voert deze winter heideherstel uit op de heidevelden in de omgeving van Radio Kootwijk en ‘t Leesten. Komende maanden verwijderen we op een groot aantal terreinen de jonge opslag van dennen en berken. Dit is nodig om de heide en de bijzondere soorten die leven te behouden. We voeren deze werkzaamheden in dit Natura2000 gebied uit in opdracht van de Provincie Gelderland. Het heideherstelwerk loopt tot en met februari 2021 door.

lees meer

Het Leesten, de puntjes op de i!

13 januari 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Bospaviljoen ’t Leesten is het afgelopen jaar heel stilletjes opengegaan. Een heleboel mensen zijn al komen kijken hoe het er nu uitziet en waren onder de indruk! Maar het is nog niet helemaal klaar. Momenteel wordt een vijver aangelegd die als backup watervoorziening moet dienen in geval van brand. Als deze klaar is, worden er rond het gebouw inheemse bomen en struiken geplant.

lees meer

Dieren in de winter, een doe- en speurtocht op ‘t Leesten

8 december 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Rond de kerstvakantie is er iets nieuws te beleven op ’t Leesten. Voor iedereen die wil weten wat dieren in de winter doen, is er de tijdelijke speurtocht ‘Dieren in de winter’. Je haalt het werkblad op bij het Informatiecentrum en gaat aan de slag met leuke opdrachtjes tijdens een korte wandeling op ’t Leesten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog