www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Boswerkzaamheden Zwolsebos

3 dagen geleden Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Deze bossen beheert Staatsbosbeheer voor een gezonde en gevarieerde natuur, de recreant en kwaliteitshout. Vanaf 1 januari starten er boswerkzaamheden in een deel van deze bossen. Daar komt hout bij vrij. Iedereen in Nederland gebruikt hout. Per persoon gebruiken we gemiddeld 1 kubieke meter hout per jaar. Ongeveer 10% hiervan komt uit ons eigen land, 3 % daarvan komt uit de bossen van Staatsbosbeheer. Hoe mooi is het dat een deel van het hout dat wij gebruiken uit eigen duurzaam beheerde bossen komt?

lees meer

Excursies herstel vennen in Zandenbos.

2 november 2022 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Staatsbosbeheer organiseert samen met de klankbordgroep vanuit Nunspeet op zaterdag 12 en woensdag 16 november excursies naar de Zandenbosvennen om buiten uitleg te geven over de herstelmaatregelen. Een excursie duurt ongeveer 1,5 uur en opgeven is noodzakelijk.

lees meer

Doe 5 november mee met de Natuurwerkdag op de Veluwe!

17 oktober 2022 boswachters in Veluwe

Zaterdag 5 november is het weer zover en kan je helpen tijdens de nationale natuurwerkdag. Dit jaar op drie locaties op de Veluwe. Welteverstaan in het Zwolsebos, Garderen-Oost en de Buunderkamp

lees meer

Herstelwerkzaamheden Kootwijkerveen in volle gang

12 oktober 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De uitvoering van het ven herstel bij het Kootwijkerveen is in volle gang. Vorige week is gestart met de uitvoering van het natuurherstel bij dit bijzondere ven op de Veluwe.
Graag breng ik u met dit beeldverslag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

lees meer

Spartelvijver Zandenbos

5 september 2022 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

In het Zandenbos gaat in het najaar van 2022 een Hondenspartelvijver aangelegd worden. Hier kunnen de trouwe viervoeters lekker het hele jaar door spelen en afkoelen op warme dagen. De spartelvijver zal ter hoogte van Zandenplas / het tunneltje komen te liggen. In deze blog wordt de achtergrond toegelicht, waarom precies deze locatie gekozen is en wat er tijdens de uitvoering zal gebeuren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog