www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Bijzondere groepen aan het werk bij Staatsbosbeheer: Stichting Grip op je leven

22 april 2020 Boswachter Jody Bennink in Veluwe

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Staatsbosbeheer denkt, maar Staatsbosbeheer biedt al decennia lang op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie zijn er nou aan het werk op onze Veluwse terreinen? Wat doen ze voor werk, en hoe ervaren ze het? Om hier antwoord op te krijgen, gaan we in een reeks blogs op bezoek bij deze bijzondere groepen en lopen een dagdeel mee.
Voor deze tweede blog ging boswachter Jody, nog voor alle corona maatregelen, naar het Zandenbos bij Nunspeet en liep mee met Stichting Grip op je leven.

lees meer

De wolvin en haar rol als roofdier

8 april 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De wolf is terug op de Veluwe. Op de Midden Veluwe leeft al ruim anderhalf jaar een wolvin. Ze heeft als toppredator en aasleverancier een grote invloed op dit gebied. Unieke camerabeelden laten zien wat haar plek is in het natuurlijk systeem. Ze blijkt ook een aaseter.

lees meer

Bijzondere groepen aan het werk bij Staatsbosbeheer: Natuurzorg Veluwe-Vallei

7 april 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan Staatsbosbeheer denkt, maar Staatsbosbeheer biedt al decennia lang op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wie zijn er nou aan het werk op onze Veluwse terreinen? Wat doen ze voor werk, en hoe ervaren ze het? Om hierop antwoord te krijgen, gaan we in een reeks blogs op bezoek bij deze bijzondere groepen en lopen een dagdeel mee.
Voor deze eerste blog gaat Janske richting Renkum en loopt mee met Natuurzorg Veluwe-Vallei.

lees meer

Startsein voor rolstoelroute in Renkums Beekdal

19 maart 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Het was een veelgehoorde wens, een rolstoelroute in het Renkums Beekdal. Na een onderzoek naar de mogelijkheden door vrijwilligers van de Stichting Renkums Beekdal, is het dit jaar dan zover. Op 13 maart ondertekenden de betrokken terreinbeheerders een intentieverklaring om een bestaande wandelroute in het beekdal volledig rolstoelvriendelijk te maken.

lees meer

Nieuwe wandelroute voor de Wageningse Bovenpolder

28 februari 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Er gaat het een en ander veranderen in de Wageningse Bovenpolder, een uiterwaard langs de Nederrijn bij Wageningen. Boswachter Jaël vertelt welke veranderingen er gaan plaatsvinden en waarom.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog