www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Boswerkzaamheden Speulder- en Sprielderbos, Belvedère bos en het Zandenbos

6 uur geleden Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Vanaf augustus worden er boswerkzaamheden uitgevoerd in het Speulder- en Sprielderbos, Belvedère bos en het Zandenbos. In de blog wordt uitleg gegeven over waarom en hoe dit gebeurt, waar het hout naartoe gaat en wat u ervan merkt.

lees meer

Vliegende geweien

3 dagen geleden Boswachter Alex Plantinga in Veluwe
Vliegend hert

De periode om de grootste kever van Nederland te vinden is aangebroken. Het vliegend hert is nu weer in vooral de oude eikenbossen te vinden.

lees meer

Inloopavonden natuurherstel Veluwe

21 juni 2022 boswachters in Veluwe

Het herstel en sterker maken van de Veluwse natuur heeft onze prioriteit. Daarom werken we, samen met de Provincie Gelderland aan herstelprogramma’s voor bossen, heide en stuifzanden, vennen en venen en beken, die hieraan een bijdragen leveren.

lees meer

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo in het teken van schapen, kuddebeschermingshonden en wolf.

15 juni 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op Vaderdag, zondag 19 juni, organiseren we van 11:00 tot 16:00 uur weer de schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo. Deze dag staat naast de hoofdrolspelers, de schapen, ook in het teken van kuddebeschermingshonden en de wolf. Natuurlijk zijn er ook verschillende activiteiten voor jong en oud, en er is een kleine Veluwse markt. De entree is gratis, maar voor deelname aan een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

lees meer

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo, eindelijk weer!

30 mei 2022 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op Vaderdag, zondag 19 juni, organiseren we van 11:00 tot 16:00 uur weer de schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo. Nadat door corona de schaapscheerdersdag twee jaar niet door kon gaan is iedereen dit jaar weer van harte welkom op Hoog Buurlo. De schapen worden traditioneel met de hand geknipt of met de tondeuse geschoren. Ook zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud, en er is een kleine Veluwse markt. De entree is gratis, maar voor deelname aan een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog