www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Natuurherstelwerkzaamheden Zandenbosvennen starten in september

25 mei 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Hier in het boswachters blog heeft u vaker kunnen lezen over de Zandenbosvennen bij Nunspeet. Zo werd er achtergrondinformatie gegeven over hoe een ven werkt, welke risico’s er voor de natuur zijn, hoe in samenwerking met de klankbordgroep de herstelmaatregelen definitief zijn gemaakt en dus en welke maatregelen uitgevoerd zullen worden en waarom. De vergunning voor het werk is inmiddels verleend door de gemeente. In september 2023 start het herstelwerk. In juni en augustus zijn er publieksexcursies samen met de klankbordgroep om buiten de maatregelen toe te lichten. Aanmelden is nodig.

lees meer

Herstelwerkzaamheden Kootwijkerveen

12 april 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het Kootwijkerveen is een bijzonder ven en hoogveengebied, te noorden van Kootwijk, midden op de Veluwe.
In het najaar van 2021 zal Staatsbosbeheer herstelwerkzaamheden uitvoeren in dit gebied om de natuur kwaliteiten te verbeteren.
Student Journalistiek Rick Hartkamp heeft een artikel geschreven en een filmpje gemaakt over de geplande werkzaamheden om zo het publiek te informeren.

lees meer

Stapt jouw paard op het juiste pad? Help mee! Staatsbosbeheer start campagne voor ruiters op de routes

12 april 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Voor ruiters en menners zijn op de Midden-Veluwe speciale ruiter -en menroutes aangelegd.
We kunnen wel spreken van een van de mooiste ruiter- en mennetwerken van Nederland. De routemarkering en de ruiter- en menpaden zijn op orde maar helaas zien we nog erg veel paarden buiten de daarvoor aangegeven routes. Dit is niet toegestaan en om te zorgen dat we dit veranderen, starten we samen met Stichting Paardenvrienden Veluwe en de Cantharel nu de campagne; Stapt jouw paard op het juiste pad? Lees er meer over in dit blog.

lees meer

Vogels helpen: vooraankondiging rustgebied Kootwijkerzand tijdens broedseizoen

30 maart 2023 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op de foto ziet u het Kootwijkerzand waar zeldzame broedvogels nu hun nest hebben. Dat nest bouwen ze op de grond. Dat maakt ze extra kwetsbaar voor verstoring door recreanten. Daarom wordt een deel van het stuifzand een toekomstig rustgebied voor vogels tijdens het broedseizoen. Het hoe en waarom leest u in mijn blog.

lees meer

Tijdelijke afsluiting rolstoel pad Nunspeet

24 maart 2023 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Het rolstoel pad in het Zandenbos in Nunspeet is een 1,7 kilometer lange route waar mensen in een rolstoel kunnen genieten van de natuur. Vanaf 28 maart is dit pad tijdelijk niet toegankelijk. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de kwaliteit van het rolstoel pad te verbeteren. Eind april is het werk klaar en het pad weer bruikbaar.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog