www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Kootwijkerveen en de welkome corridor

11 juli 2024 Boswachter Jody Bennink in Veluwe

Afgelopen jaren is Staatsbosbeheer, samen met andere partijen, bezig geweest met de voorbereidingen en uitvoer voor herstelwerkzaamheden om de kwaliteit van enkele Veluwse vennen te verbeteren. Vanaf 15 juli komt daar een vervolg op bij het Kootwijkerveen. De werkzaamheden zullen duren tot begin 2025.

lees meer

Houtoogst nabij Vierhouten

17 juni 2024 Boswachter Alex Plantinga in Veluwe

Binnenkort start de houtoogst in de bossen ten oosten van Vierhouten. Deze bossen beheert Staatsbosbeheer voor een gezonde en gevarieerde natuur, de recreant en kwaliteitshout. Vanaf 15 juli wordt er gestart in de bossen rondom het Hendrik Mouwenveld in Vierhouten. De werkzaamheden zullen ongeveer tot begin oktober duren.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Veluwe

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo op Vaderdag zondag 16 juni 2024

16 mei 2024 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op Vaderdag, zondag 16 juni, organiseren Staatsbosbeheer van 11:00 tot 16:00 uur weer de schaapscheerdersdag op Hoog Buurlo. Nadat vorig jaar de schaapscheerdersdag niet door kon gaan is iedereen dit jaar weer van harte welkom op Hoog Buurlo. De schapen worden traditioneel met de hand geknipt of met de tondeuse geschoren. Ook zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud, en er is een kleine Veluwse markt.

lees meer

Excursie: Hoe wolven en schapen naast elkaar leven op de Midden Veluwe

13 mei 2024 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op de Midden Veluwe leeft sinds 2019 een wolvin. Later vestigde zich ook een mannetjes wolf in het gebied en in 2022 werden de eerste 4 wolvenwelpen geboren. Al vele jaren beheren schapen de heide en graslanden in dit gebied. Sinds de komst van de wolf heeft Staatsbosbeheer de manier van werken moeten aanpassen. Wandel mee over de Hoog Buurlose Heide en kom meer te weten over het beheer dat Staatsbosbeheer uitvoert sinds de komst van de wolf en natuurlijk over de wolf zelf.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog