www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm Hoog Buurlo

9 november 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo is een geliefde plek om wild te spotten. Zo geliefd zelfs, dat het vaak onvoldoende plaats biedt aan de vele bezoekers. Hoog tijd voor een nieuwe wildobservatieplaats. En omdat voorzieningen als deze helaas niet meer (volledig) door de overheid betaald worden, is boswachter Laurens een crowdfundingsactie gestart.

lees meer

Hondje Binky is terecht

9 november 2017 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe

Het is niemand ontgaan dat er een hondje met de naam ‘Binky’ sinds zondagavond vermist was in het Sprielderbos van Staatsbosbeheer. Na vijf dagen is de blinde terriër vandaag gelukkig teruggevonden. De zoekactie van Dogsearch met hulp van Staatsbosbeheer heeft succes gehad. Dat is ontzettend fijn en wij zijn heel blij voor de eigenaar. De hond ziet er dolblij uit om weer herenigd te zijn met zijn baasje.

lees meer

Wat doen we met de Natuurwerkdag?

23 oktober 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Ieder jaar wordt door landschapsbeheer Nederland de natuurwerkdag georganiseerd. Op allerlei plekken in het land kan je aan de slag om te helpen met werkzaamheden in de natuur. Staatsbosbeheer doet ook mee door op verschillende locaties een natuurwerkdag te organiseren. Kootwijk is al jaren een van de grootste locaties in Nederland! Daar wordt veel werk verzet. Wat gaan we dit jaar doen op de Veluwe?

lees meer

‘Ik ging het bos in en kwam thuis’ – een Muir trek-beleving

13 oktober 2017 staatsbosbeheer1 in Veluwe
Herfstlaantje in het bos. Foto Myrthe Erkelens

Een dag zwerven door een natuurgebied. Leven op het ritme van de natuur, de zon zien opkomen en na zonsondergang pas weer huiswaarts keren. Dat is al een hele belevenis op zich, maar boswachter Monique maakte wel een héle speciale Muir trek mee!

lees meer

Hoor. De Koning roept! – de edelherten burlen weer

1 oktober 2017 Janske Blijleven in Veluwe
Edelhert in het bos, opgelicht door een streepje zonlicht

Het is een jaarlijks terugkerend spektakel, de bronsttijd van de edelherten. Groots pakken de heren uit, imponeren, dreigen en laten zich van hun meest indrukwekkende kant zien. Zij zijn niet voor niets de koningen van het bos. En wat een geluk dat wij toeschouwers mogen zijn bij dit imponerende spektakel.

lees meer

Eerste bronst in de Renkumse poort!

26 september 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Al enige tijd zijn er sporen van edelherten te vinden in het noordelijke deel van de Renkumsepoort. We houden de edelherten goed in de gaten en geven ze zoveel mogelijk rust om zich te vestigen. Dit jaar zijn er voor het eerst tekenen van bronst in dit gebied. Dat betekent dat ze zich hier thuis voelen en de herten langzaam richting de Rijn trekken!

lees meer

Open monumentendag bij de steenfabriek in de Jufferswaard in Renkum

5 september 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Op 9 en 10 september kunt u de Jufferswaard in Renkum bezoeken om meer te weten te komen over de steenfabriek en de prachtige Jufferswaard waarin deze ligt. Een kijkje in de geschiedenis van de industrie aan onze rivieren, aan de hand van dit monument dat beschikt over zowel een veldoven als een ringoven. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud, dus veel te beleven in Renkum tijdens de open monumentendagen!

lees meer

Met Stichting Ambulance Wens wildspotten bij Staatsbosbeheer

4 september 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Staatsbosbeheer ontvangt jaarlijks veel verzoeken van mensen die met een boswachter op pad willen. Helaas laat ons werk het niet toe om aan alle verzoeken tegemoet te komen. Soms komen er verzoeken voorbij waar we graag onze medewerking aan verlenen.

lees meer

Het Vierhouterbos, een geschiedenis van maalmannen, eekschillers en boeren

1 september 2017 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe

De grillige vormen van de bomen in het Vierhouterbos zijn niet zomaar ontstaan. We gaan terug naar de tijd van de maalmannen en eekschillers en ontdekken een stuk Veluwse cultuurhistorie.

lees meer

Vrijwilliger aan het woord: ‘De stilte-opdracht en schapen knuffelen zijn favoriet’

24 augustus 2017 Janske Blijleven in Veluwe

Zonder vrijwilligers kan en wil Staatsbosbeheer niet. We vinden het prachtig dat mensen hun passie voor de natuur vormgeven door ons een handje helpen. Ze zijn onze ogen en oren in de maatschappij en wat ze doen is onmisbaar. We hebben allerlei soorten vrijwilligers. Er zijn er die meewerken in het beheer van onze terreinen, weer anderen helpen bij educatieprojecten of de monitoring van soorten, of ze geven excursies. In deze serie laten we onze vrijwilligers aan het woord. Wat doen ze en wat vinden ze er van? Deze keer Klazien Koppelaar, educatie vrijwilliger bij de schaapskooi van Hoog Buurlo.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog