www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Van Zon, jonge hazen en weidevogelkuikens

5 dagen geleden Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Boswachter Jaël brengt een bezoek aan Arkemheen, het belangrijkste weidevogelgebied van Gelderland. Hier doen de grutto’s het nog goed en buitelen de hazen over elkaar heen. Er is veel te zien en te horen van de vogels van het open polderlandschap.

lees meer

Vrijwilliger aan het woord: ’t Is toch zonde als het in elkaar dondert’

12 mei 2017 Janske Blijleven in Veluwe

Zonder vrijwilligers kan en wil Staatsbosbeheer niet. We vinden het prachtig dat mensen hun passie voor de natuur vormgeven door ons een handje te helpen. Ze zijn onze ogen en oren in de maatschappij en wat ze doen is onmisbaar. We hebben allerlei soorten vrijwilligers. Er zijn er die meewerken in het beheer van onze terreinen, weer anderen helpen bij educatieprojecten, de monitoring van soorten, het geven van excursies en nog veel meer. In deze serie laten we de vrijwilligers aan het woord. Wat doen ze en wat vinden ze er van? Deze keer Gijs Vos en zijn collega’s die de Zaadeest in Stroe in ere herstellen én je er alles over kunnen vertellen.

lees meer

Een ongeolied scharnier.

19 april 2017 Boswachter Frank Volkers in Veluwe

De boerenzwaluwen zijn weer terug bij de schaapskooi van Hoog Buurlo. Ik verwonder me over hun bijzondere geluid en doe een ontdekking.

lees meer

Vrijwilliger aan het woord: “Alles wat groeit en bloeit is leuk!”

30 maart 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Zonder vrijwilligers kan en wil Staatsbosbeheer niet. We vinden het prachtig dat mensen hun passie voor de natuur vormgeven door ons een handje helpen. Ze zijn onze ogen en oren in de maatschappij en wat ze doen is onmisbaar. We hebben allerlei soorten vrijwilligers. Er zijn er die meewerken in het beheer van onze terreinen, weer anderen helpen bij educatieprojecten of de monitoring van soorten, of ze geven excursies. In deze serie laten we de vrijwilligers aan het woord. Wat doen ze en wat vinden ze er van? Deze keer Nique Rijs uit Renkum die kinderen de natuur laat beleven!

lees meer

Broedseizoen van start!

21 maart 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De vogels zijn druk aan te nestelen om weer een nieuwe generatie jongen groot te brengen. Om dit tot een succes te maken hebben ze je hulp nodig. Let juist nu extra goed op de toegangsregels van de natuurgebieden en houd je daar aan!

lees meer

Geroffel in het bos. Op zoek naar de zwarte specht.

17 maart 2017 staatsbosbeheer1 in Veluwe

Het is maart! Tijd voor de zwarte spechten. In dit gastblog neemt Gert Jan Blankena – voormalig ecoloog gemeente Apeldoorn – ons mee naar zijn favoriete zwarte spechtenplek, op zoek naar deze schuwe vogel.

lees meer

Roestbruine reus op het Kootwijkerzand is klaar. Welke klas verzint een naam voor de nieuwe uitkijktoren?

9 maart 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Eindelijk is het dan zover! De roestbruine reus aan het Kootwijkerzand is klaar. De afgelopen weken hebben “de bouwvakkers” van de Koninklijke Landmacht de nieuwe uitkijktoren in elkaar gezet. Maar wat nog ontbreekt is een bijzondere naam voor de nieuwe uitkijktoren. Welke schoolklas in Apeldoorn of Barneveld helpt ons en doet mee met de naamwedstrijd?

lees meer

Fotowedstrijd. In de ban van de Volle Maan

5 maart 2017 Janske Blijleven in Veluwe

Ons Facebookteam is in de ban van de Volle Maan. En daarom organiseren ze een fotowedstrijd: De Veluwe bij maanlicht. Doe je mee?
p.s. ook zonder Facebook kan je mee doen, hoor!

lees meer

Geboortegolf te Hoog Buurlo. Al meer dan 100 dartelende lammetjes in en om de schaapskooi.

24 februari 2017 Boswachter Frank Volkers in Veluwe

Bij Staatsbosbeheer Veluwe zijn we al in de ban van de lente. Ruim 100 lammetjes springen en dartelen namelijk in het rond bij de schaapskudde van Hoog Buurlo. De tweeling Daphne en Daantje beet de spits af. Als iedereen geboren is, vieren we dat met een heuse Lammetjesdag.

lees meer

We zijn in blijde verwachting…

20 februari 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
Wild zwijn

Het voorjaar is een groot avontuur voor de jonge dieren. Iedereen geniet van de eerste zonnestralen en de frisse nieuwe wereld. Een wereld die ontdekt moet worden maar niet tegen elke prijs. Loslopende honden kunnen het wild opschrikken, met alle gevolgen van dien. Houd de hond dus aan de lijn.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog