www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Achtergelaten sporen – de grafheuvels van de Veluwe

16 uur geleden Boswachter Lennard Jasper in Veluwe

Als je niet beter wist, zou je er zo aan voorbij gaan. Het lijken immers gewone zandheuvels, maar niets is minder waar. De Veluwe ligt bezaaid met eeuwenoude grafheuvels. Ze roepen vragen op en spreken tot je verbeelding. In dit gastblog laat Seline Geijskes ons kennis maken met deze bijzondere heuvels in het landschap en vertelt ze waarom deze monumenten zo’n indruk op haar maken.
Inclusief wandeltips van de boswachter.

lees meer

Even voorstellen: boswachter Jeanette

7 dagen geleden Boswachter Jeanette Stam in Veluwe

Even voorstellen, er is een nieuwe boswachter op de Veluwe: boswachter Jeanette.

lees meer

Werkzaamheden in het bos bij Bennekom

27 december 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De winter is vaak de periode dat er veel boswerkzaamheden zijn. Dit jaar wordt er bijvoorbeeld gewerkt in het bos bij Bennekom. Boswachter Jaël verteld hoe dat in zijn werk gaat er wat er gaat gebeuren.

lees meer

Koning winter was wit en sterk

19 december 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De afgelopen weken hebben we op de Veluwe kunnen genieten van een prachtig winters landschap. Witte sneeuw zo ver je kon kijken. Met bomen vol sneeuw waande je je in Zweden. Maar deze mooie beelden hebben ook een keerzijde.

lees meer

Gezocht: architecten in de dop

12 december 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Heb jij dat nou ook altijd? Dat je een bouwwerk ziet en denkt: ‘Dat kan beter’. Je ziet wat ontbreekt, niet past in de omgeving of hoe (on)toegankelijk iets is. Eigenlijk zou je willen dat ze jóu hadden gevraagd voor het ontwerp! Dan heb je nu je kans: denk mee over de bouw van de nieuwe wildobservatieplaats bij Hoog Buurlo.

lees meer

Over de buitengewone Veluwe: Veluwe Buitengewoon

11 december 2017 Janske Blijleven in Veluwe

De Veluwe is buitengewoon, dat weet oud ecoloog Gert Jan Blankena als geen ander. Hij schreef ruim dertig jaar columns voor De Stentor en zijn mooiste verhalen zijn nu gebundeld. Maar… is dat boek nu óók Buitengewoon?

lees meer

Een boefje met een heus boevenmasker: de klapekster

6 december 2017 Janske Blijleven in Veluwe
in het topje van een boom zit een klapekster op de uitkijk

Fantastisch weer, helder, weinig wind: hoog tijd om de hei op te gaan, vond voormalig ecoloog en gastblogger Gert Jan Blankena. Er valt immers altijd wat te beleven op de heide. En dat blijkt maar. Deze keer trof hij een opgeprikte, halve muis en er is er maar één die dat doet: de klapekster.

lees meer

Verroest!

22 november 2017 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Soms wordt je als boswachter verrast door een waarneming in je gebied. Boswachter Jaël is enthousiast over een paar dieren in de Veluwe-rand. Waarom zien we deze dieren (bijna) nooit?

lees meer

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm Hoog Buurlo

9 november 2017 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo is een geliefde plek om wild te spotten. Zo geliefd zelfs, dat het vaak onvoldoende plaats biedt aan de vele bezoekers. Hoog tijd voor een nieuwe wildobservatieplaats. En omdat voorzieningen als deze helaas niet meer (volledig) door de overheid betaald worden, is boswachter Laurens een crowdfundingsactie gestart.

lees meer

Hondje Binky is terecht

9 november 2017 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe

Het is niemand ontgaan dat er een hondje met de naam ‘Binky’ sinds zondagavond vermist was in het Sprielderbos van Staatsbosbeheer. Na vijf dagen is de blinde terriër vandaag gelukkig teruggevonden. De zoekactie van Dogsearch met hulp van Staatsbosbeheer heeft succes gehad. Dat is ontzettend fijn en wij zijn heel blij voor de eigenaar. De hond ziet er dolblij uit om weer herenigd te zijn met zijn baasje.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog