www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Ga deze kerstvakantie opzoek naar wilde dieren met de Perfect Earth Animal app en het Bosdierenpad van Staatsbosbeheer

23 december 2021 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De musea en dierentuinen zijn dicht deze vakantie. Gelukkig is het bos overdag gewoon open. Ga er met je gezin dan ook op uit en ontdek de gebieden van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Met de app Perfect Earth Animal en het Bosdierenpad is dit nu nog leuker.

lees meer

Meedenken over herstel vennen in Zandenbos

23 november 2021 staatsbosbeheer1 in Veluwe

In het Zandenbos in Nunspeet werken we aan een plan om de achteruitgang van de natuurwaarden in en bij de vennen te stoppen. Voor het voortbestaan is meer en beter water nodig in de vennen en meer rust. Een klankbordgroep uit de omgeving wordt betrokken bij het uitwerken van de maatregelen voor herstel van de vennen. De vennen op de droge Veluwe zijn immers prachtplekken waar wij mensen van genieten.

lees meer

Voorbereiding werkzaamheden Bennekomse bos

18 november 2021 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

In het voorjaar van 2023 starten we met onderhoud van het Bennekomse bos. De voorbereiding voor dit onderhoud worden de komende weken uitgevoerd waardoor er stippen en strepen op de bomen te zien zijn. Het onderhoud richt zich op veiligheid langs de paden en vitaliteit in het bos.

lees meer

Slechtziendenroute op Hoog Buurlo is verbeterd met QRcodes

13 november 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Vorig jaar ontving Staatsbosbeheer de Braille pluim van Vereniging Onbeberkt Lezen voor de blinden en slechtzienden route op Hoog Buurlo. Samen met Dedicon heeft Staatsbosbeheer de prijs gebruikt voor het verbeteren van deze route. Je kunt nu langs de route QR codes scannen voor audio informatie over het landschap waar je wandelt.

lees meer

Twee nieuwe boswachters op Veluwe Noord

10 november 2021 boswachters in Veluwe

Twee nieuwe boswachter op de Veluwe stellen zich graag voor. Wij Jody Bennink en Alex Plantinga werken vanaf medio oktober als boswachters publiek op Veluwe Noord.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog