www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Het Leesten, de puntjes op de i!

13 januari 2021 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Bospaviljoen ’t Leesten is het afgelopen jaar heel stilletjes opengegaan. Een heleboel mensen zijn al komen kijken hoe het er nu uitziet en waren onder de indruk! Maar het is nog niet helemaal klaar. Momenteel wordt een vijver aangelegd die als backup watervoorziening moet dienen in geval van brand. Als deze klaar is, worden er rond het gebouw inheemse bomen en struiken geplant.

lees meer

Dieren in de winter, een doe- en speurtocht op ‘t Leesten

8 december 2020 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Rond de kerstvakantie is er iets nieuws te beleven op ’t Leesten. Voor iedereen die wil weten wat dieren in de winter doen, is er de tijdelijke speurtocht ‘Dieren in de winter’. Je haalt het werkblad op bij het Informatiecentrum en gaat aan de slag met leuke opdrachtjes tijdens een korte wandeling op ’t Leesten.

lees meer

Zand kan straks weer stuiven op het Kootwijkerzand

23 november 2020 Boswachter Jeanette Stam in Veluwe
Kootwijkerzand

Boswachter Jeanette vertelt over de herstelmaatregelen op het Kootwijkerzand. Wat gaat er nou eigenlijk gebeuren en welke planten en dieren profiteren hiervan?

lees meer

Asfalt weg uit natuurgebied Caitwickerzand

19 november 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
paden zonder asfalt

Staatsbosbeheer gaat komende winter de oude asfaltpaden en –parkeerplaats verwijderen uit het natuurgebied Caitwickerzand binnen de gemeente Apeldoorn. Boswachter Laurens Jansen vertelt waarom.

lees meer

Houd rekening met drukte in de natuur tijdens de herfstvakantie

12 oktober 2020 veluwe in Veluwe

We verwachten de komende tijd drukte in de natuur! Houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik ook je gezond verstand.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog