www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

De roep van de Veluwe. Een bronstvlog.

5 dagen geleden Janske Blijleven in Veluwe

Natuurvlogger Yoeri Jongkoen ging mee met een bronstexcursie en maakte een vlog van deze mooie ochtendbeleving.

lees meer

Ontwerp nieuw wildkijkscherm Hoog Buurlo klaar

8 oktober 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Impressie van de nieuwe wildobservatieplaatse bij Hoog Buurlo

Het populaire wildkijkscherm aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo krijgt een upgrade. Begin februari 2019 hopen we te beginnen met de bouw. De nieuwe wildobservatieplaats zal o.a. ruimer en beter toegankelijk zijn, want die unieke beleving van Veluws wild spotten gunnen we iedereen.

lees meer

FOTOWEDSTRIJD! Jouw foto in Radio Kootwijk?

29 september 2018 veluwe in Veluwe

Het voormalig zendstation van Radio Kootwijk is een uniek gebouw, zowel van binnen als van buiten. Dagelijks komen wij hier (hobby) fotografen tegen en wij zijn eigenlijk heel benieuwd naar al die mooie foto’s. Wij zijn trots op het gebouw en jij waarschijnlijk op je foto. Hoe leuk zou het zijn dat jouw mooiste foto van Radio Kootwijk in het gebouw komt te hangen? Daarom organiseren wij een fotowedstrijd. Onderwerp: ‘Het voormalige zendstation in Radio Kootwijk’. Doe je mee?

lees meer

Dommerholt Batterij, redoutes in de Wilpse klei

28 september 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Op sommige plekken langs de IJssel zijn goed bewaarde geheimen te vinden die hun oorsprong hebben in de Nederlandse geschiedenis. Zo liggen er in de Wilpse klei drie redoutes uit de Spaanse oorlog met betonnen mitrailleur kazematten uit de Tweede Wereldoorlog. En dat alles midden in een natuurgebied. Lees meer over deze bijzondere plek waar men zonder te weten aan voorbij fietst.

lees meer

Ruiter erin, zwijn eruit?

21 september 2018 veluwe in Veluwe

De bosrijke ruiterpaden maken van de Veluwe een geliefde locatie om buiten te rijden. Wat veel ruiters zich mogelijk niet realiseren is dat de (vele) hekken die ze passeren een andere functie hebben dan ‘sta-in-de-weg’. Waarom moeten deze hekken dicht blijven?

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe: de kleine heivlinder

18 september 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Waar de Veluwe bekend om staat, is het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en gaat vandaag op zoek naar de kleine heivlinder.

lees meer

Waardevolle kronkelwaarden bij Cortenoever

2 juli 2018 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
bloemrijk grasland

Cortenoever bij Brummen is een pareltje op het gebied van vegetatie. Er groeien soorten van het glanshaverhooiland en stroomdalgrasland in een bijzonder landschap, kronkelwaarden genoemd. Een bijzonder en gevarieerd gebied dat een plek biedt aan vele zangvogels maar ook aan vlinders en andere insecten.

lees meer

Op zoek naar vijf wonderlijke wezentjes op de Veluwe. Uitdaging 2: de mierenleeuw

27 juni 2018 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
volwassen mierenleeuw. Foto H. Bellmann

Waar de Veluwe bekend om staat, is natuurlijk het grote wild dat je kunt tegenkomen als je veel geluk hebt. Boswachter Laurens wil dit keer juist op zoek naar de allerkleinste diertjes op de Veluwe, met de meest uitzonderlijke kenmerken. Wanneer hij zo’n wezentje weet te vinden, neemt hij een vlog op. Hij heeft vijf heel kleine wonderlijke wezens op zijn verlanglijst en gaat vandaag op zoek naar de mierenleeuw.

lees meer

Schaapscheerdersdag te Hoog Buurlo, een gezellig dagje uit

8 juni 2018 Boswachter Frank Volkers in Veluwe
Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo

Het is weer zo ver! De schapen van Hoog Buurlo trekken hun jas weer uit. Op zondag 17 juni kan je bij de schaapskooi van Hoog Buurlo komen kijken naar het traditionele knippen van de schapen tijdens de jaarlijkse Schaapscheerdersdag. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te zien en te doen. Kortom, een gezellig dagje uit voor het hele gezin op een van de mooiste plekjes van de Veluwe.

lees meer

Wandelen tot je groen ziet met de nieuwe wandelkaart van de Noord Veluwe

5 juni 2018 Boswachter Lennard Jasper in Veluwe
Samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert voor de nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe levert 20 nieuwe routes op.

De nieuwe Falk wandelkaart van de Noord Veluwe is klaar! Met een grote verrassing voor de wandelliefhebbers: waar je eerder van de kaart afviel, wandel je nu heerlijk door. Een mooie samenwerking tussen Staatsbosbeheer en haar buren levert maar liefst twintig extra routes op. Dus, ga je mee verdwalen? De kaart weet de weg 😉

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog