www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

He lekker, het regent weer! Zijn de Renkumse wandelpaden regenproof?

19 augustus 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Boswachter Jaël is blij met de regen. Niet alleen omdat de planten en dieren snakten naar water, maar ook omdat ze nou juist de wandelpaden bij Renkum ‘regenproof’ had gemaakt. En tja, als het dan maar niet regent, weet je niet of het werkt…

lees meer

Informatiepunt Natuurbrand op Radio Kootwijk

9 augustus 2019 veluwe in Veluwe

Deze zomer geeft de brandweer Noord- en Oost-Gelderland gratis advies en informatie over natuurbrandpreventie aan bezoekers van Radio Kootwijk. In de watertoren is daarvoor een special infopunt geopend. Weten hoe je brand kunt voorkomen en wat je moet doen als er toch brand uitbreekt? Kom dan langs!

lees meer

Het gaat beginnen! De bouw van het informatiecentrum op het Leesten.

19 juli 2019 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Het is dan eindelijk zover. De bouw van het informatiecentrum Het Leesten op de Veluwe bij Apeldoorn gaat van start. Vanaf woensdag 24 juli wordt als eerste de bouwinrit aangelegd en de tijdelijke puinverharding aangebracht. In de loop van week 31 worden de hekken en bouwketen geplaatst. Het moment dat de bouw echt gaat starten is vanaf 19 augustus, direct na de bouwvak.

lees meer

Sporen in het bos. Speur mee en ontdek: welk dier was hier?

17 juli 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

In het bos bij Wolfheze lijkt een vandaal bezig te zijn geweest. Geknakte takjes, de bast van het boompje beschadigd en op de grond bij het jonge boompje is het blad weg geschraapt. Wat is hier gebeurd?

lees meer

Altijd in polonaise – de eikenprocessierups

27 juni 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

De eikenprocessierups, die valt niet te missen dit jaar. Een harige rups met een groot irritatievermogen. Boswachter Jody ging op zoek naar deze ‘polonaise-rups.’

lees meer

Broedvogelmonitoring: wat fluit daar in het struikgewas?

29 mei 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
Roodborsttapuit met rups in bloeiende krentenboom. Foto Bert Ooms - Staatsbosbeheer.

Boswachter Jaël gaat mee met de broedvogelmonitoring. Maar dat betekent niet dat ze nesten zoekt en elke broedende vogel optilt om eieren te tellen. Het is kijken en vooral goed luisteren. En dat is niet altijd even gemakkelijk!

lees meer

Omgevingsvergunning Informatiecentrum Het Leesten verleend

14 mei 2019 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De bouwfase van het informatiecentrum Het Leesten op de Veluwe bij Apeldoorn komt eindelijk in zicht. Het wordt een gebouw waar natuurliefhebbers en recreanten terecht kunnen voor informatie over de Veluwe en horeca.

lees meer

Fantastische vlinders

26 april 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
oranjetip man op pinksterbloem

Zie jij ook die drukke fladderaars met die oranje vleugeltjes voorbijkomen? Het oranjetipje is een van de favoriete vlinders van boswachter Jaël. Het is een prachtig gezicht zo in het voorjaar, maar waarom zitten die vlindertjes toch niet stil?

lees meer

Het broedseizoen van start

19 maart 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe
Jonge bosuilen gluren uit hun nestholte

Als je buiten komt, dan hoor je het al. Overal zingen de vogels om hun territorium af te bakenen en een partner te vinden. De lente komt eraan en daarmee het broedseizoen. De vogels gaan nestelen en werken aan de nieuwe generatie.

lees meer

Op wandelvakantie met de boswachters van de Veluwe

13 maart 2019 veluwe in Veluwe

Stel je voor: een doorgewinterde reisorganisatie die een meerdaagse wandelvakantie organiseert over de Veluwe. Met de boswachter als gids…

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog