www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

IJshaar voor uitslapers

29 november 2019 Janske Blijleven in Veluwe

IJshaar. Een bijzonder en zeldzaam natuurverschijnsel waar je vroeg je bed voor uit moet want anders is het alweer weg. Dus uitslapers hebben pech, denk je nu? Dat hóeft niet, want Janske is ook niet zo’n vroege vogel en zij heeft wat tips waarmee ook uitslapers ijshaar kunnen vinden. Met een beetje geluk en goed gezinde weergoden, natuurlijk.

lees meer

De wespspin. De laatste uitdaging!

26 november 2019 Kirsten van Gortel-Roest in Veluwe
Wespspin naast eicocon Foto: Kirsten van Gortel-Roest

Mannetjes van de wespspin staan met een aantal aan de rand van een web te wachten tot het vrouwtje geslachtsrijp is. Ze hebben niet altijd meer hun acht volledige poten, wat wel iets zegt over de agressie van de vrouwtjes….
Hoe dit precies zit, en wat voor spectaculaire eigenschappen deze spin nog meer heeft, laten boswachter Laurens en Kirsten je zien in hun allerlaatste blog –en vlog- in de serie over de kleinste wonderlijke wezentjes op de Veluwe.

lees meer

Het Bennekomse bos krijgt nieuwe bomen

20 november 2019 Boswachter Jael Bergwerff in Veluwe

Het Bennekomse bos kan wel wat verjonging gebruiken. Samen met de firma Vileda gaat boswachter Jaël Bergwerff nieuwe bomen planten om dit bos weer aan te vullen. Dankzij het Buitenfonds is het mogelijk dat bedrijven doneren voor bijvoorbeeld de aanplant van nieuwe bomen.

lees meer

Hoogste punt Informatiecentrum het Leesten

4 november 2019 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

De nieuwbouw van het Informatiecentrum op Het Leesten in Ugchelen loopt op schema. Het hoogste punt is over een aantal weken een feit. Dat viert Staatsbosbeheer donderdag 14 november vanaf 15.30 uur bij het gebouw met een feestelijke openingshandeling voor omwonenden en geïnteresseerden. Er is ook gelegenheid tot het bekijken van de laatste bouwtekeningen.

lees meer

Op zaterdag 2 november is het weer tijd voor de Natuurwerkdag!

23 oktober 2019 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Op zaterdag 2 november is het weer tijd voor de Natuurwerkdag! Samen met vele enthousiaste vrijwilligers en deelnemers gaat Staatsbosbeheer Veluwe dit jaar aan de slag op het Kootwijkerzand. Komt u ons helpen?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog