www.boswachtersblog.nl/ Veluwe

Aangetaste en dode fijnsparren worden verwijderd op het Leesten

4 minuten geleden Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Begin oktober start Staatsbosbeheer met het vellen van de dode fijnsparren in het hondenlosloopgebied op het Leesten. Boswachter Laurens Jansen vertelt hoe en waarom dit gebeurt.

lees meer

Bronstspotter moet wildkijkscherm Hoog Buurlo reserveren

2 september 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

Bezoekers van de edelhertenbronst bij het wildkijkscherm Hoog Buurlo moeten hun bezoek vooraf reserveren. Gezien de drukte bij de populaire wildkijkplek aan de Alverschotenseweg en de coronaregels is voor deze oplossing gekozen.

lees meer

Renovatie wildkijkscherm De Ringakker

1 september 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe

In de eerste week van september starten we met de renovatie van wildobservatieplaats De Ringakker in Hoenderloo. De huidige constructie is niet meer veilig en aan vervanging toe.

lees meer

Vervolg nieuwe wandelroute voor de Wageningse Bovenpolder

29 juli 2020 Boswachter Silvia Blom in Veluwe

Na vertraging door corona is nu alsnog de route door de Wageningse bovenpolder aangelegd. De route is in totaal 5 km en nagenoeg het hele jaar te bewandelen. Kijk op de kaart voor de afgesloten delen tijdens het broedseizoen, (15 maart t/m 15 juli, tussen de roze bolletjes).

lees meer

Wandelen met je hond bij Staatsbosbeheer op de Midden Veluwe

7 juli 2020 Boswachter Laurens Jansen in Veluwe
Een hond rent los over de paden van een hondenlosloopgebied

Wandelen met je hond in de natuur, je dagelijkse rondje door het bos. Het is heerlijk, voor zowel mens als dier. Je bent welkom in onze gebieden tussen zonsopkomst en zonsondergang, maar wel met de hond aan de lijn.
In onze hondenlosloopgebieden mag de hond uiteraard wél los. In dit blog lees je meer over onze hondenlosloopgebieden, onze publieksacties en de afspraken met de hondenuitlaatservices in ons gebied.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog