www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Buitenladder Mei

8 mei 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen
Buitenladder mei 2017

Buitenladder Mei 2017: Activiteiten in de Schoorlse Duinen

lees meer

Maak de Schoorlse Duinen zwerfafval vrij op 13 mei!

4 mei 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
12 summits poster Noord-Holland

Tijdens de internationale Let’s Clean Up Europe week, zal op zaterdag 13 mei de 12 Summits plaatsvinden. Let’s make it clean up top! Samen met actieve bewoners uit de omgeving en andere enthousiastelingen gaat 12 Summits de hoogste top van de provincie Noord-Holland zwerfafvalvrij maken! Die top is natuurlijk ons Klimduin met een hoogte van 54 meter boven N.A.P.

lees meer

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor natuurbeheerders ‘Kust op Kracht’

8 april 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat naar kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikt de prijs op donderdag 19 april aanstaande uit aan de samenwerkende natuurbeheerders. Het is de 26e keer dat deze prijs door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland wordt toegekend.

lees meer

April doet wat ‘ie wil..

6 april 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen

Maar we hebben gelukkig al aardig wat zon gezien. Het speenkruid, de pinksterbloem en vogelkers staan lekker te bloeien en de vlinders zijn ook alweer terug. Citroenvlinders en dagpauwogen geven nog meer kleur in bos en duin; nu is het opletten voor de kleine vuurvlinder en het oranjetipje.

lees meer

Natura2000 beheerplan Zwanenwater & Pettemerduinen ter inzage

30 maart 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

In samenwerking met diverse partijen heeft de provincie Noord-Holland voor de Natura 2000-gebieden Zwanenwater & Pettemerduinen een ontwerp Natura 2000-beheerplannen opgesteld en eind 2016 afgerond. Het plan is door de gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 30 maart 2017 ter inzage gelegd.

lees meer

Schoorlse Duinen hersteld na branden

17 maart 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Afronding plagwerkzaamheden (foto: ten Haaf & Bakker)

Met het vertrek van de graafmachines uit de Schoorlse Duinen, begin maart, wordt een ingrijpende herstelperiode afgerond. De plagwerkzaamheden waren de laatste grote werkzaamheden om de duinen na de branden in de periode 2009-2011 weer een gezonde toekomst te kunnen geven.

lees meer

De natuur ontwaakt, het broedseizoen begint

28 februari 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Honden weer aan de lijn

Merkt u het al? Na een korte periode van ijs- en sneeuwpret, staat het broedseizoen op losbarsten! De dagen lengen en vogels oefenen voorzichtig hun lied. Het wordt lente! In het broedseizoen zijn er veel nesten en opgroeiende jonge dieren in de natuur. De natuur is daardoor extra kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. In de Schoorlse Duinen geldt daarom een aanlijnplicht voor honden van 1 maart tot 1 september. De boswachters van Staatsbosbeheer letten extra op de naleving. Het broedseizoen is tenslotte begonnen. Aangelijnde honden worden beloond!

lees meer

Provincie Noord-Holland geeft groen licht voor MTB-route Schoorlse Duinen

16 februari 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
MTB-route Schoorlse Duinen

De provincie Noord-Holland heeft met een beslissing op bezwaar groen licht gegeven voor het aanpassen van de mountainbike route. Het nieuwe traject is onderzocht om te beoordelen of het mountainbiken de natuur mogelijk beschadigt. Bij de aanleg worden er maatregelen genomen zodat de route niet uitslijt en de route niet buiten zijn sporen gaat lopen. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd. De route in het westelijke open duingebied wordt weggehaald waardoor de kwetsbare natuur hier meer rust én ruimte krijgt.

lees meer

Publieksdag plagwerkzaamheden in de Schoorlse Duinen

26 januari 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Zondag 5 februari kom je alles te weten over de herstelwerkzaamheden van de natte duinvalleien in de Schoorlse Duinen. Wij, de boswachter van Staatsbosbeheer staan voor je klaar en beantwoorden dan graag je vragen. Ook kun je de graafmachine van dichtbij aan het werk zien, de ecoloog alles vragen over de planten en dieren in de Schoorlse Duinen en kunnen kinderen meedoen aan een natuurquiz. Je bent tussen 11:00 en 14:00 uur welkom op de Mariavlakte langs de Dr. van Steinweg ter hoogte van de Mariaweg.

lees meer

Graafwerkzaamheden voor natte duinvalleien in de Schoorlse Duinen gestart

13 december 2016 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Plaggen voor herstel natte duinvalleien

Afgelopen week heeft Staatsbosbeheer op verschillende plekken in de Schoorlse Duinen voorbereidingen getroffen voor plagwerkzaamheden. Er zijn onder andere rijplaten gelegd en borden met omleidingen geplaatst. De daadwerkelijke plagwerkzaamheden zijn deze week gestart en vormen de laatste ingrijpende herstelwerkzaamheden na de bosbranden in de periode 2009-2011.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog