www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Kinderen kunnen blijven spelen met zand en water in Speelbos Het Zandspoor

1 dag geleden Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Speelbos het Zandspoor

Dankzij de crowdfundingcampagne “Laat het water stromen” van het Buitenfonds kunnen kinderen blijven spelen met water en zand in Speelbos Het Zandspoor in Schoorl. Op donderdag 26 oktober worden om 14.00 uur de cheques met een totaalbedrag van 2400,00 euro aan de boswachter en vrijwilligers van Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer overhandigd. Met dit geld wordt de waterpomp vervangen.

lees meer

Groot succes bij verplaatsing mierennesten herstel duinvalleien

3 dagen geleden Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Verplaatsen mierennest in grote boomstobbe (foto: Ruud Brouwer)

Bij het herstel van de vochtige duinvalleien afgelopen winter, zijn vorig najaar ruim 26 mierennesten verplaatst. Om de nesten te sparen bij de graafwerkzaamheden zijn, als proef, deze nesten verplaatst naar een ander plek in de nabije omgeving. Wat blijkt nu, het is een groot succes! Dit voorjaar zijn de verplaatste nesten gemonitord en werd er rond 22 van de 26 nesten volop mierenactiviteiten geconstateerd. Dit was dus een zeer geslaagde mierenverhuizing.

lees meer

Boomplantdag Schoorlse Duinen, Plant je mee?

13 oktober 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Boomplantdag Schoorlse Duinen

Op 24 en 25 november organiseert stichting Local Spirit in samenwerking met Staatsbosbeheer een boomplantdag in de Schoorlse Duinen. Tijdens deze dagen worden er 3500 bomen aangeplant in een deel van het verbrande bos bij Catrijp, boven aan de “Vier Trappen”. Het is de afsluiting van een eerdere plantactie in 2014 met als doel een deel van het verbrande bos weer actief te herstellen met loofbomen.

lees meer

Boswachters als kunst in Museum Kranenburgh

11 oktober 2017 Boswachter Maarten in Schoorlse Duinen

De boswachters zijn gefotografeerd door het fotografenduo Blommers & Schumm. Zij staan bekend om hun eigenzinnige mode- en portretfotografie. De tentoonstelling De Boswachter | Blommers & Schumm – Adolphe Burdet | is nog tot 7 januari 2018 te zien in Museum Kranenburgh – Bergen.

lees meer

Kom ook naar de Beleefdag Beter in het Groen!

21 september 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een directe link is tussen groen en gezondheid. Activiteiten in de natuur helpen om gezond te blijven of gezonder te worden. Van wekelijkse wandelgroepen en buiten-sportlessen tot kindertherapie en re-integratie in het groen. Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober voor het eerst een Beleefdag, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Noord-Holland. Toegang en deelname is gratis.

lees meer

25 jaar bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen

8 augustus 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Bijententoonstelling Schoorlse Duinen

Jaarlijks organiseert Staatsbosbeheer samen met de imkers van de Bijenvereniging Noord-Hollands-Midden de bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. Dit jaar is hij extra BIJzonder omdat het alweer de 25e editie is, een zilveren jubileum dus. Tot en met 27 augustus zijn de bijen en hun imker te aanschouwen.

lees meer

Koude tenen in de Schoorlse Duinen

4 juli 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Meetapparatuur in de Schoorlse Duinen

Op meerdere vlakken is het natuurgebied “De Schoorlse Duinen” uniek, maar wist je al dat de weerelementen nog iets bijzonders bijgedragen hebben aan dit gebied?

lees meer

PWN & Staatsbosbeheer openen drinkwatertappunt bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

23 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Watertap Buitencentrum Schoorlse Duinen

Op vrijdag 30 juni a.s. wordt het 60e openbare drinkwatertappunt van PWN bij Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl officieel geopend. Een lang vervulde wens van Staatbosbeheer, Lions Club Schoorl en Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen gaat hiermee in vervulling: Gratis water voor onze bezoekers van het duin. De watertappunten zijn een initiatief van Drinkwaterbedrijf PWN. Het exemplaar bij ons buitencentrum wordt gesponseerd door ANWB.

lees meer

Schoorlse Duinen scoort goed in Noord-Holland bij bezoekersonderzoek natuur- recreatiegebieden Noord-Holland

1 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen krijgt een 8,1 als waardering. De provincie Noord-Holland en de terreinbeherende organisaties hebben in 2016 een bezoekersonderzoek natuur- en recreatiegebieden laten uitvoeren. Van 65 gebieden die belangrijk zijn voor de openluchtrecreatie in Noord-Holland door NBTC-NIPO Research bekeken hoe inwoners van Nederland deze gebieden bezochten en waardeerden. Deze onderzoeksmethode is eerder al in ander provincies gebruikt.

lees meer

Buitenladder Mei

8 mei 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen
Buitenladder mei 2017

Buitenladder Mei 2017: Activiteiten in de Schoorlse Duinen

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog