www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Boswachter zoekt hond

4 dagen geleden Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Dit jaar wil Staatsbosbeheer in Schoorl extra groot uitpakken. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.         

lees meer

Welkom buiten: op pad in onbekende streken!

17 december 2020 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

In deze periode, waarin we behoorlijk beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid, is de natuur een fijne plek om er toch even lekker uit te kunnen zijn. Alleen of samen met je gezin. Ikzelf geniet samen met mijn hond de afgelopen maanden nog meer van alle mooie plekken die onze provincie rijk is. Maar ook buiten wordt het steeds drukker. In dit blog wil ik je graag een aantal tips geven voor mooie gebieden waar nog volop ruimte is om rustig te wandelen, fietsen of op een andere manier recreëren.

lees meer

Struinen door de duinen met Vroege Vogels

2 november 2020 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

In september streek de filmploeg van Vroege Vogels neer in de Schoorlse Duinen, de hoogste en breedste duinen van Nederland. Twee dagen lang gingen ze met verschillende mensen op ontdekkingstocht door de duinen. Mijn collega’s Leon, Arnout-Jan en ikzelf mochten met ze op pad en dat werd een bijzonder en leuk avontuur!

lees meer

Schapen als hulptroepen

29 oktober 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

De schaapskudde graast weer in de duinen. Lees hier waarom hun werk zo belangrijk is en waar die gekleurde stippen vandaan komen.

lees meer

Geniet van de herfst, maar mijd de drukte

22 oktober 2020 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Houd je aan de corona regels en de regels van het gebied. Zo kan iedereen van de natuur blijven genieten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog