www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Bijzondere broeders in de Schoorlse Duinen

12 juni 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Een paar weken geleden kregen een melding van een bijzondere broeder. Een bontbekplevier heeft een nestje in de duinen gemaakt. En in heel Nederland zijn er minder dan 500 broedparen, waarom gaan ze nou juist hier zitten?

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Schoorlse Duinen

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Ontdek de Schoorlse Duinen met de Van Boom tot Bos Wandelroute

26 april 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Dit jaar viert Staatsbosbeheer 125 jaar natuurbeheer en daarom staat 2024 in het teken van het bos. Om dit te vieren kun je nu in de Schoorlse Duinen de Van Boom tot Bos Wandelroute lopen.

lees meer

Broedseizoen, hoe zit dat?

8 april 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Als boswachter krijg ik geregeld vragen over het broedseizoen en honden die aan de lijn moeten. In sommige gebieden geldt dit tot half juli maar in de Schoorlse Duinen tot 1 september. In deze blog leg ik uit waarom.

lees meer

Lekker wandelen met droge voeten!

14 maart 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

De lente hangt in de lucht, en het zonnetje vraag om een wandeling. Maar met het hoge water in de duinen is het soms lastig om geen natte voeten te krijgen. Daarom hebben wij 6 drogevoetenpaden voor je uitgestippeld! Bekijk hier de routes van 5 tot 13 km.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog