www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Staatsbosbeheer start met de afrondende werkzaamheden in Dr. Van Steijnbos

8 uur geleden Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Staatsbosbeheer start op 4 oktober met de afrondende werkzaamheden na de kap van het Dr. van Steijnbos. De werkzaamheden die dit najaar starten, bestaan uit het frezen van een deel van de stobben en het deels verwijderen van de strooisellaag. De werkzaamheden nemen zo’n 10 weken in beslag en zijn naar verwachting voor de start van de kerstvakantie afgerond.

lees meer

World Clean Up Day in De Kerf

2 september 2021 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Ruim 20 jaar geleden groeven bulldozers een gat in de zeeduinen tussen Schoorl en Bergen aan Zee. Achter de Kerf ontstond de Parnassiavallei waar nu bijzonder soorten kunnen groeien in het brakke water. Maar de zee liet ook heel veel zwerfafval achter: van koelkasten tot visnetten. De grote spullen zijn opgeruimd maar het kleine plastic vind je nu nog veel terug. Op 18 september willen we tijdens de wereldwijde World Clean Up Day een opruimactie houden om de Kerf weer een stukje schoner te maken.

lees meer

Paars, paarser paarst: de heide bloeit!

26 augustus 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Terwijl het einde van de zomer heel langzaam dichterbij komt, kleuren de anders wat groen-bruine velden prachtig paars. De struikheide staat in bloei! En ook in de Schoorlse Duinen kun je daarvan komen genieten. Veel routes komen langs stukken heide en er is zelfs een heuse duinheidewandeling. Lees meer (wandel)tips in dit boswachtersblog.

lees meer

Podcast tip: Groene Oren, met weetjes over en ván dieren en planten

4 augustus 2021 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Waarom vliegt een nachtzwaluw elk jaar 10.000 van Congo naar Nederland en weer terug? En die eikenprocessierups, wat vindt een eik daar nou eigenlijk van? In de podcastserie van Staatsbosbeheer: Groene Oren worden dieren, planten en bomen geïnterviewd over hun dagelijks leven. Een absolute aanrader voor jong en oud, bijvoorbeeld in de auto onderweg naar je vakantiebestemming!

lees meer

Boommarters in het bos!

12 juli 2021 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Om sommige dieren een keer te kunnen zien moet je heel veel geluk of geduld hebben. De boommarter is een van deze dieren. Deze geheimzinnige bosbewoner laat zich zelden zien. En toch verschijnen ze op steeds meer plekken in onze natuur. In dit blog stel ik dit vaak nog onbekende dier aan je voor!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog