www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Bezoek de Schoorlse Duinen in de zomer!

20 juli 2023 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Tijdens de zomer is er weer genoeg te beleven in de Schoorlse Duinen. Lees hier de tips van de boswachter.

lees meer

Het zand stuift in de Schoorlse Duinen

20 juni 2023 Gastblogger Lisa van der Veen in Schoorlse Duinen

In Schoorl, in het gebied van PWN en Staatsbosbeheer, is een prachtig natuurfenomeen gaande. Een metershoge zandduin is zich door het gebied aan het verplaatsen. Een wandelend duin wordt het ook wel genoemd. Een natuurlijk proces dat heel goed is voor de natuur en onze kust. Maar op de route die het duin nu aflegt, ligt een heel mooi en geliefd fietspad dat ondergestoven wordt. Hoe los je dat op?

lees meer

Bijna alle bankjes gesponsord in de Schoorlse Duinen

8 mei 2023 Boswachter Yvonne van der Meer in Schoorlse Duinen

Wie wel eens in de Schoorlse Duinen komt heeft ze zeker zien staan: de bankjes met vaak een mooie tekst erop. Tien jaar geleden zijn we gestart met een sponsorproject om bankjes die vervallen waren te vervangen. Met dank aan vele betrokken sponsoren hebben we inmiddels bijna alle banken kunnen vervangen. We hebben op dit moment voor 4 banken nog geen sponsor. Wil je een bankje sponsoren? In dit blog lees je wat dit kost en hoe je je kunt aanmelden.

lees meer

Streefbedrag voor renovatie uitkijktoren binnen!

16 maart 2023 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Mooi nieuws: het bedrag wat nodig was voor de renovatie van de uitkijktoren in de Schoorlse Duinen is binnen! Dankzij vele sponsoren die een donatie deden op het Buitenfonds kan de uitkijktoren na het broedseizoen opgeknapt worden.

lees meer

Broedseizoen in de Schoorlse Duinen

1 maart 2023 Boswachter Mikal in Schoorlse Duinen

Het is 1 maart. Dat betekent dat de meteorologische lente vandaag is begonnen. Langzaam maar zeker komt de natuur weer tot leven na de winter. Ook de dieren hebben het voorjaar in hun bol. Nestlocaties worden gezocht en de komende maanden zullen in de Schoorlse Duinen veel dieren jongen geboren worden. Om deze jonge dieren te beschermen geldt voor honden een aanlijnplicht van 1 maart tot 1 september. In mijn blog lees je om welke dieren het gaat en wat nog meer belangrijk is in het broedseizoen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog