www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Help mee het heropenen van de Uitkijktoren van de Schoorlse Duinen mogelijk te maken!

26 oktober 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

In de Schoorlse duinen, de hoogste duinen van Nederland, staat al jaren een geliefde uitkijktoren. Vanaf de top heb je aan de ene kant een prachtig uitzicht over de polder, aan de andere kant kijk je uit over de prachtige Schoorlse Duinen. De uitkijktoren in de Schoorlse Duinen is hard toe aan een opknapbeurt en hiervoor hebben we u hulp nodig.

lees meer

Mag er dan helemaal niks meer in de Schoorlse Duinen

19 oktober 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

De afgelopen jaren weten steeds meer mensen de natuur te vinden. Wandelaars, fietsers, hondenbezitters, sporters en nog vele mensen meer genieten van de Schoorlse Duinen. Het is fijn om te zien dat zoveel mensen het gebied waarderen en er zo van genieten om buiten in de natuur te zijn. De toegenomen drukte leidt helaas vaak ook tot botsingen tussen de gebruikers en tot verstoring en beschadiging van de kwetsbare natuur. Daarom wil Staatsbosbeheer de drukte in het gebied beter gaan spreiden en reguleren. Dan kunnen we recreanten voldoende ruimte bieden en tegelijkertijd de natuur ook de hoognodige rust geven.

lees meer

Steek je handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag in de Schoorlse Duinen

4 oktober 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Op zaterdag 5 november gaan we wat leuks doen en jij kunt meehelpen! We doen namelijk mee aan de landelijke Natuurwerkdag. In de Schoorlse Duinen kun je samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Help je mee? In dit blog lees je wat we gaan doen!

lees meer

De honden mogen weer los

1 september 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Vanaf 1 september mogen Soof, de leukste hond van Noord-Holland, en de andere honden weer los lopen in de Schoorlse Duinen. Hierbij een paar tips van de boswachter.

lees meer

Doe mee met de opruimactie in de Kerf op 17 september

31 augustus 2022 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Zwerfafval. Je komt het overal tegen, ook in de Schoorlse Duinen. Op zaterdag 17 september organiseren we daarom van 9.30 tot circa 12.00 uur een opschoonactie in de Kerf. Met de actie willen we zoveel mogelijk afval verzamelen, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt. Doe je mee?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog