www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Boswachtersblog tijdelijk gesloten

18 december 2019 Boswachter Maarten in Schoorlse Duinen

Dit boswachtersblog is tijdelijk gesloten. Kijk voor meer informatie over dit gebied op Staatsbosbeheer.nl/schoorlseduinen.

lees meer

Ga in gesprek over natuurherstelmaatregelen in de Schoorlse Duinen

18 september 2018 Boswachter Maarten in Schoorlse Duinen
Natuurmozaïek Hargerplas

Wij nodigen u graag samen met de provincie Noord-Holland uit om deel te nemen aan een van de drie duindialogen over de werkzaamheden die deze winter in de Schoorlse Duinen plaatsvinden. Doel is het herstel van de natuur in het duingebied. De duindialogen vinden plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober bij uitzichtpunt de Blink aan de Schoorlse Zeeweg.

lees meer

Mijn laatste Boswachtersblog

26 juli 2018 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Na 3 mooie, leerzame en enerverende jaren is dit de laatste blog die ik schrijf voor de Schoorlse Duinen. Na een enorm mooie tijd in de Kop van Noord-Holland ga ik vanaf volgende week aan de slag met een nieuwe uitdaging; Projectmedewerker Bosbeheer bij Staatsbosbeheer in Zuid-Holland.

lees meer

Locaties natuurherstelmaatregelen Schoorlse Duinen in beeld gebracht

19 juli 2018 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Natuurherstelmaatregelen Schoorlse duinen najaar 2018 totaal

Vanaf dit najaar wordt er gestart met de uitvoering van de eerste herstelmaatregelen die de Schoorlse duinen weer gezond en veerkrachtig maken. Er komt meer ruimte voor open duinen en delen van heidevelden worden verjongd. Hiervoor is het nodig dat het Leeuwenkuilbos en het Dr. van Steijnbos worden verwijderd en de bovenste planten- en bodemlaag op enkele plekken in de heide wordt weggehaald. Twee onafhankelijke adviesbureaus hebben de exacte begrenzing van deze maatregelen in beeld gebracht.

lees meer

Staatsbosbeheer vraagt omgeving mee te denken over beheer Schoorlse Duinen

10 juli 2018 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

Op uitnodiging van Staatsbosbeheer kwamen donderdag 20 juni een brede groep van zo’n zestig vertegenwoordigers van belangenpartijen en individuele gebruikers van de Schoorlse Duinen naar de Blinkerd. Ze werden gevraagd mee te denken over de thema’s die er in het gebied spelen en hoe zij hierbij betrokken kunnen worden. Staatsbosbeheer wil onder andere op deze manier de communicatie met de omgeving verbeteren.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog