www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Beleef de lente in de Schoorlse Duinen

19 april 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

De lente is het seizoen waarbij we de donkere winterdagen achter ons laten. De natuur komt uit zijn winterslaap en komt langzaam weer tevoorschijn. In de Schoorlse Duinen kan je hier volop van genieten. In deze blog lees je welke soorten je zoal vroeg in het lenteseizoen tegen kan komen.

lees meer

Start broedseizoen in de Schoorlse Duinen: blijf op de paden en honden aan de lijn

1 maart 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Op 1 maart start het broedseizoen in de Schoorlse duinen. Om broedende vogels, maar ook konijnen, hazen en hagedissen beter te beschermen, geldt voor honden een aanlijnplicht van 1 maart tot 1 september in de Schoorlse Duinen. En net als altijd vragen we ook onze bezoekers om op de wegen en paden te blijven. Vooral vogels met hun nest op de grond raken tijdens het broeden makkelijk verstoord. Hoe meer de vogels met rust worden gelaten, hoe groter de kans op broedsucces.

lees meer

Stem op de leukste hond van Schoorl

3 februari 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Begin dit jaar startte de boswachters van de Schoorlse Duinen naar de zoektocht naar de leukste hond van Schoorlse Duinen. Uit alle inzendingen zijn er 9 honden gekozen voor de publieksronde. Iedereen mag stemmen op zijn favoriet stemmen.

lees meer

Dit weekend is de Nationale Tuinvogeltelling: Doe mee!

27 januari 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Dit weekend is het weer zover: de Nationale Tuinvogeltelling. Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland. Doe jij ook mee? Met jouw bijdrage help je de Vogelbescherming en Sovon om inzicht te krijgen in hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen. Kijk voor meer informatie op tuinvogeltelling.nl.

lees meer

Boswachter zoekt hond

7 januari 2021 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Dit jaar wil Staatsbosbeheer in Schoorl extra groot uitpakken. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.         

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog