www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

25 jaar bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen

8 augustus 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Bijententoonstelling Schoorlse Duinen

Jaarlijks organiseert Staatsbosbeheer samen met de imkers van de Bijenvereniging Noord-Hollands-Midden de bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl. Dit jaar is hij extra BIJzonder omdat het alweer de 25e editie is, een zilveren jubileum dus. Tot en met 27 augustus zijn de bijen en hun imker te aanschouwen.

lees meer

Koude tenen in de Schoorlse Duinen

4 juli 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Meetapparatuur in de Schoorlse Duinen

Op meerdere vlakken is het natuurgebied “De Schoorlse Duinen” uniek, maar wist je al dat de weerelementen nog iets bijzonders bijgedragen hebben aan dit gebied?

lees meer

PWN & Staatsbosbeheer openen drinkwatertappunt bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

23 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Watertap Buitencentrum Schoorlse Duinen

Op vrijdag 30 juni a.s. wordt het 60e openbare drinkwatertappunt van PWN bij Buitencentrum Schoorlse Duinen in Schoorl officieel geopend. Een lang vervulde wens van Staatbosbeheer, Lions Club Schoorl en Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen gaat hiermee in vervulling: Gratis water voor onze bezoekers van het duin. De watertappunten zijn een initiatief van Drinkwaterbedrijf PWN. Het exemplaar bij ons buitencentrum wordt gesponseerd door ANWB.

lees meer

Schoorlse Duinen scoort goed in Noord-Holland bij bezoekersonderzoek natuur- recreatiegebieden Noord-Holland

1 juni 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

De Schoorlse Duinen krijgt een 8,1 als waardering. De provincie Noord-Holland en de terreinbeherende organisaties hebben in 2016 een bezoekersonderzoek natuur- en recreatiegebieden laten uitvoeren. Van 65 gebieden die belangrijk zijn voor de openluchtrecreatie in Noord-Holland door NBTC-NIPO Research bekeken hoe inwoners van Nederland deze gebieden bezochten en waardeerden. Deze onderzoeksmethode is eerder al in ander provincies gebruikt.

lees meer

Buitenladder Mei

8 mei 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen
Buitenladder mei 2017

Buitenladder Mei 2017: Activiteiten in de Schoorlse Duinen

lees meer

Maak de Schoorlse Duinen zwerfafval vrij op 13 mei!

4 mei 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
12 summits poster Noord-Holland

Tijdens de internationale Let’s Clean Up Europe week, zal op zaterdag 13 mei de 12 Summits plaatsvinden. Let’s make it clean up top! Samen met actieve bewoners uit de omgeving en andere enthousiastelingen gaat 12 Summits de hoogste top van de provincie Noord-Holland zwerfafvalvrij maken! Die top is natuurlijk ons Klimduin met een hoogte van 54 meter boven N.A.P.

lees meer

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor natuurbeheerders ‘Kust op Kracht’

8 april 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat naar kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikt de prijs op donderdag 19 april aanstaande uit aan de samenwerkende natuurbeheerders. Het is de 26e keer dat deze prijs door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland wordt toegekend.

lees meer

April doet wat ‘ie wil..

6 april 2017 Boswachter Dennis Ofman in Schoorlse Duinen

Maar we hebben gelukkig al aardig wat zon gezien. Het speenkruid, de pinksterbloem en vogelkers staan lekker te bloeien en de vlinders zijn ook alweer terug. Citroenvlinders en dagpauwogen geven nog meer kleur in bos en duin; nu is het opletten voor de kleine vuurvlinder en het oranjetipje.

lees meer

Natura2000 beheerplan Zwanenwater & Pettemerduinen ter inzage

30 maart 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen

In samenwerking met diverse partijen heeft de provincie Noord-Holland voor de Natura 2000-gebieden Zwanenwater & Pettemerduinen een ontwerp Natura 2000-beheerplannen opgesteld en eind 2016 afgerond. Het plan is door de gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 30 maart 2017 ter inzage gelegd.

lees meer

Schoorlse Duinen hersteld na branden

17 maart 2017 Boswachter Laurens Bonekamp in Schoorlse Duinen
Afronding plagwerkzaamheden (foto: ten Haaf & Bakker)

Met het vertrek van de graafmachines uit de Schoorlse Duinen, begin maart, wordt een ingrijpende herstelperiode afgerond. De plagwerkzaamheden waren de laatste grote werkzaamheden om de duinen na de branden in de periode 2009-2011 weer een gezonde toekomst te kunnen geven.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog