www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Vrijwilligers bouwen replica van schrankkeet in de Brabantse Biesbosch

9 mei 2023 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch

Een schrankkeet functioneerde in de 19e en 20e eeuw als eenvoudig verblijf voor griendwerkers in de Biesbosch. Ze aten en sliepen er tijdens hun wekelijkse werkzaamheden in de griend. Om die cultuurhistorie te tonen, heeft een groep vrijwillige gidsen onlangs een replica van een schrankkeet gebouwd op de Hofmansplaat in de Brabantse Biesbosch. Deze keet is nu te bezoeken onder begeleiding van een gids.

lees meer

Brave honden worden in de Biesbosch beloond

26 april 2023 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch

Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur! Zo worden bezoekers in deze tijd van het jaar welkom geheten in de natuurgebieden. Een kraamkamer is kwetsbaar. Dat betekent dat niet alles is toegestaan. Zoals je buiten de paden begeven of honden los laten lopen. Brave honden die aangelijnd zijn en (vooral) hun baasjes worden beloond en krijgen van Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht de komende maanden een presentje in de Biesbosch.

lees meer

Het lijkt stil…

17 april 2023 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Na de epische strijd tussen de man visarend en het koppel grote Canadese ganzen lijkt er even sprake te zijn van relatieve rust. Na de voorlopige climax van een ei-rovende boommarter zagen we even geen gevechten en duellerende vogels meer. Maar ondertussen gebeurt er genoeg in de Biesbosch. Zowel bij dit nest als bij andere broedlocaties van de visarend. Lees er meer over in dit blog.

lees meer

We gaan voor drie uit drie!

19 maart 2023 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Beste visarend-liefhebbers, welkom terug voor alweer het derde jaar bij de live webcam van de visarend in de Biesbosch! De eerste visarenden zijn al in Frankrijk gezien, ze hebben nog een weekje nodig en dan is deze prachtige vogel weer terug in Nederland. Gaan we dit jaar weer genieten van broedende visarenden?
Lees hieronder meer over wat we de komende tijd kunnen verwachten.

lees meer

Voorjaarsopruimactie in de Biesbosch weer groot succes

13 maart 2023 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch

Afgelopen zaterdag hielpen zo’n 150 vrijwilligers op verschillende locaties mee zwerfafval in Nationaal Park De Biesbosch op te ruimen. Ook de Watersportvereniging (WSV) uit Drimmelen én de Wildbeheereenheid (WBE) De Biesbosch werkten mee waardoor in totaal ruim 200 mensen bezig waren afval uit het gebied te verwijderen. Totaal zijn meer dan 170 afvalzakken met zwerfafval opgehaald. Op een van de opruimlocaties waren ook Berend Potjer gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland en Anneloes van Hunnik, wethouder in de Gemeente Altena, aanwezig; beiden samenwerkingspartners van de campagne ‘Samen houden we de Biesbosch schoon’.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog