www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Laatste boom in herdenkingsbos De Vlinder geplant.

28 maart 2022 Boswachter Angela Knook in Biesbosch

Herdenkingsbos de Vlinder is vol. Afgelopen zaterdag zijn de laatste dertig bomen geplant. In 2012 gingen de eerste bomen de grond in, met het planten van de laatste bomen is het bos nu voltooid. Het aantal bomen in het herdenkingsbos komt daarmee op ruim 300.

lees meer

Webcam bij nest visarenden in de Biesbosch staat weer aan!

19 maart 2022 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

De webcam bij het nest van de visarenden in de Biesbosch is weer aangezet. Boswachter Harm Blom verwacht de visarenden hier elk moment terug na hun overwintering in Afrika. Het was even spannend of het nest de stormen zou doorstaan, maar het is grotendeels heel gebleven. Nu de camera draait, kunnen we via de website Beleefdelente.nl van Vogelbescherming weer live uitkijken naar de terugkomst van de roofvogels op het nest en hun dagelijks leven in het broedseizoen volgen.

lees meer

Samen zorgen voor een schonere Biesbosch

17 maart 2022 Boswachter Angela Knook in Biesbosch

Afgelopen zaterdag startte de campagne ‘samen houden we de Biesbosch schoon’ met een opruimdag. Ruim 150 vrijwilligers hielpen op vier locaties mee zwerfafval in de Biesbosch op te ruimen. Totaal zijn meer dan 200 afvalzakken met zwerfaval uit de natuur gehaald. Op de opruimlocatie Jantjesplaat in Werkendam was aanwezig Hagar Roijackers, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, aan haar werd het eerste campagne bord overhandigd.

lees meer

Afvalcampagne ‘Samen houden we de Biesbosch schoon’ van start!

4 maart 2022 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Zwerfafval is een breed bekend probleem, ook in de Biesbosch. Om het afvalprobleem in de Biesbosch aan te pakken hebben verschillende partijen de handen ineengeslagen. Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Altena, Gemeente Dordrecht, Gemeente Drimmelen en Waterschap Rivierenland gaan de komende twee jaar intensief samenwerken in de campagne ‘Samen houden we de Biesbosch schoon’.

lees meer

Een stormachtige Biesbosch

23 februari 2022 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

De maand februari is nog niet ten einde maar mag nu al gerust bijzonder ruig genoemd worden. Vorig jaar genoten wij in deze periode nog van een prachtige winterse periode, nu was het ronduit stormachtig! En niet één storm, nee, een record van wel zes échte stormen achter elkaar! De laatste stormen genaamd ‘Dudley’, ‘Eunice’ en ‘Franklin’ zorgden niet alleen voor veel wind, maar bliezen vooral veel water naar de Biesbosch! In dit blog kijk ik nog even terug op deze bijzonder stormachtige dagen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog