www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Herstelde vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch

3 uur geleden Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op maandag 14 september heeft vogelrevalidatiecentrum Zundert verschillende vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch. In goed overleg met Staatsbosbeheer is een geschikte locatie gekozen waar herstelde dieren weer in het wild kunnen leven! Elk jaar werken wij mee om dieren weer in de natuur uit te zetten.

lees meer

Zware zomer voor de Biesbosch

28 augustus 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch
Welkom in de NP Biesbosch

Staatsbosbeheer roept bezoekers op respectvol om te gaan met de natuur.
Oproep aan iedereen die de Biesbosch bezoekt, besef dat je in unieke natuur bent en houd rekening met de natuur en de veiligheid van andere bezoekers. Iedereen is welkom en er kan veel in de Biesbosch, maar we willen de natuur ook goed beschermen.
Strandjes en ligweides liggen dag na dag vol met afval, wekelijks vandalisme en vernielingen van meubilair en bebording, illegale housefeesten op het water, racende jetski’s midden in de nacht en vernieling van natuur, enkele voorbeelden waar de Biesbosch steeds vaker mee te maken heeft.

lees meer

Drie paar broedende visarenden in de Biesbosch

12 juni 2020 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

De visarend broedt sinds 2016 in Nationaal Park De Biesbosch. Na de hoge waterstanden (1993-1995) volgden er diverse, grootschalige natuurontwikkelingsprojecten, waarbij het in het begin draaide om kleiwinning en later om Ruimte voor de Rivier. Diverse ondiepe, visrijke lagunes en rustige locaties werkten als een magneet op visarenden. Het proces begon met regelmatig overzomerende exemplaren, die in het waterrijke natuurgebied bleven ‘hangen’. De Biesbosch is het enige gebied in ons land waar visarenden tot broeden komen. In 2020 kwamen er drie paar tot broeden. Een paartje staakte hun werkzaamheden en kwam niet tot broeden. Zoiets gebeurt echter wel vaker, wellicht volgend jaar beter!

lees meer

Staatsbosbeheer sluit kreken af vanwege grote drukte in de Biesbosch

28 mei 2020 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Naar aanleiding van de recreatiedrukte op het recente Hemelvaartsweekend, sluit Staatsbosbeheer komend Pinksterweekend een aantal kreken af in het hart van de Brabantse Biesbosch. Het gaat om het Slootje van Sint-Jan, Keesjes Killeke en het Buitenkooigat. De genoemde kreken worden afgesloten met een drijvende ballenlijn en er zijn toezichthouders aanwezig. Kanovaarders blijven wel welkom.

lees meer

Voorlopig geen activiteiten door het Coronavirus

6 april 2020 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Door het wereldwijde Coronavirus zijn tal van activiteiten in De Biesbosch stilgevallen. Tot 1 juni voorlopig dus geen rondvaarten, rondwandelingen, excursies of wat dan ook.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog