www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Bosaanplant Noorderdiepzone van start

22 december 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op 1 december is er gestart met de aanplant van tien hectare bos in de Noorderdiepzone in Dordrecht. Dit werk is één van de laatste werkzaamheden van de herinrichting van dit gebied. Nu via het Buitenfonds een sponsor is gevonden, kan de aanleg van bomen en struiken van start gaan. Het planten zal tot medio maart 2021 gaan duren. De aanplant van bos heeft een meerwaarde voor de biodiversiteit en de belevingswaarde in natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

lees meer

Update vrijgelaten Koereiger AA00

6 november 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op 14 september heeft Vogelrevalidatiecentrum Zundert een opgelapte koereiger vrijgelaten in de Biesbosch. De vogel was in de zomer bij Oosterhout verzwakt gevonden en was zo goed opgeknapt dat hij weer van de vrijheid kon gaan genieten. Om de vogel via waarnemingen te kunnen volgen werd de vogel voorzien van een witte kleurring met code AA00. Maar de vogel leek andere plannen te hebben dan genieten van de wilde natuur. Bij het vrijlaten liep de vogel namelijk helemaal niet weg. Hij of zij (geslacht is niet te bepalen) had meer interesse in de boswachter! We waren even bang dat het een ontsnapte volièrevogel was en overleven een moeilijke zaak zou gaan worden. Maar via een haven, polders, rivieren en de Efteling, weet de vogel zich inmiddels prima te redden.

lees meer

Kornse Boezem uitgebreid met 2,5 ha vochtig hooiland

27 oktober 2020 Boswachter Eveliene Jansen in Biesbosch

De Kornse Boezem, een prachtig kleinschalig Natura2000 gebied, gelegen ten noorden van Dussen. Voor wie deze natuurparel nog niet kent, is een bezoek zeker de moeite waard. De natuur is er rijk aan verschillende soorten flora en fauna zoals gewone dotterbloem, moeraskartelblad, heikikker en grote modderkruiper. En wat het nog mooier maakt is dat we recentelijk hebben kunnen uitbreiden door de aankoop van 2,5 ha aangrenzend perceel. Zo maken we het leefgebied van deze bijzondere soorten nog groter!

lees meer

Duurzaam genieten van de Biesbosch

30 september 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

In stilte genieten van de typische Biesboschnatuur kan juist nu! De rust keert namelijk weer langzaam terug in het gebied. De natuur reageert gelijk op deze rust en je ziet weer meer dieren op en langs het water. Juist nu zijn de dagen ideaal om het gebied te verkennen met een kano, een sup en een elektrische boot. In stilte en met respect voor alles wat daar leeft. Een mooiere beleving van de Biesbosch is er bijna niet.

lees meer

Herstelde vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch

15 september 2020 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op maandag 14 september heeft vogelrevalidatiecentrum Zundert verschillende vogels en egels vrijgelaten in de Biesbosch. In goed overleg met Staatsbosbeheer is een geschikte locatie gekozen waar herstelde dieren weer in het wild kunnen leven! Elk jaar werken wij mee om dieren weer in de natuur uit te zetten.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog