www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Bijzonder hoog water in de Biesbosch

2 dagen geleden Boswachter Jonathan Leeuwis in Biesbosch

In het weekend van vrijdag 24 november had de Biesbosch te maken met opvallend hoog water. Dit zorgde er voor dat de Noordwaard kon doen waar hij voor is aangelegd, ruimte geven aan de rivier! Een dynamisch schouwspel dat die Biesbosch uniek maakt.

lees meer

Biesboschbewoner: het echt judasoor

14 november 2023 Boswachter Jonathan Leeuwis in Biesbosch

In deze nieuwe rubriek “Biesboschbewoner” zetten de boswachters van Staatsbosbeheer iedere maand een van de vele bijzondere bewoners van de Biesbosch in het licht. Deze maand: het echt judasoor.

lees meer

Winterrust in de Biesbosch

1 november 2023 Boswachter Harm Blom in Biesbosch

De Biesbosch is in de winterperiode van groot belang voor landelijke en zelfs West-Europese populaties watervogels. Grote aantallen watervogels komen vanaf de nazomer specifiek naar de Biesbosch toe om hier te overwinteren. Vanaf november zien we daar steeds meer soorten uit het Hoge Noorden bij komen. Deze soorten komen al generaties lang naar de Biesbosch en zijn zeer verstoringsgevoelig. Hier vinden ze namelijk open stromend water, voedsel én de nodige rust. Zoetwatergetijdengebieden zijn zeldzaam maar o zo belangrijk voor watervogels om de winter door te komen. Staatsbosbeheer hanteert daarom al jaren de winterrust om tienduizenden watervogels de nodige rust te bieden.

lees meer

Najaarsopruimactie in de Biesbosch: “Vooral veel klein spul zoals sigarettenpeuken en bierdopjes”

19 september 2023 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch
vrijwilligers-helpen-biesbosch-opruimen

Afgelopen week stond Nationaal Park De Biesbosch in het teken van afval opruimen. Groepen vrijwilligers trokken op verschillende dagen per boot naar de recreatiestrandjes voor opruimacties.

lees meer

Arenden kijken in de Biesbosch op zaterdag 2 september

25 juli 2023 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch
excursie-zeearend-Marjolein-den-Hartog

Op zaterdag 2 september staat de Biesbosch in het teken van de vis- en zeearend. Vanaf 7 uur ’s ochtends tot 17 uur ’s middags kunnen bezoekers van het Biesbosch MuseumEiland verschillende activiteiten onder leiding van boswachters van Staatsbosbeheer bijwonen. Als speciale gast is ‘s middags bekende vogelaar Arjan Dwarshuis aanwezig. Hij verzorgt enkele lezingen en signeert zijn boeken.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog