www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Arendendag Biesbosch op 7 september

3 dagen geleden Boswachter Jonathan Leeuwis in Biesbosch

Op zaterdag 7 september staat de Biesbosch in het teken van de vis- en zeearend. Na het grote succes van vorig jaar organiseer Staatsbosbeheer ook dit jaar weer een arenddag in de Biesbosch. Door middel van verschillende activiteiten laten de boswachters van Staatsbosbeheer u kennis maken met deze indrukwekkende Biesboschiconen.

lees meer

Nieuwe natuur in de Zuid Buitenpolder

5 dagen geleden Boswachter Harm Blom in Biesbosch

Op het Eiland van Dordrecht kunnen mens én dier sinds 2017 genieten van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Een afwisselend gebied dat sindsdien ontdekt is door vele soorten dieren, planten en vele Dordtenaren. Beleefbare topnatuur dichtbij de stad. Binnenkort gaat daar een stukje grond aan toegevoegd worden. De Zuid Buitenpolder.
In de meest dichtbevolkte provincie van ons land werken wij aan uitbreiding van Biesboschnatuur!
In dit blog vertellen wij je meer over de inrichting van dit gebied.

lees meer

Biesboschbewoner: de rivierrombout

3 juli 2024 Boswachter Jonathan Leeuwis in Biesbosch

Het zou zomaar kunnen gebeuren. Je ligt lekker met je handdoekje te genieten op een strandje langs de rivier wanneer er ineens een bijna buitenaards ogend beestje uit het water het strand op komt gekropen. Langzaam scheurt zijn huid open en een ondefinieerbaar diertje doemt op uit het huidje. Het is tijd voor de rivierrombout om uit te sluipen!

lees meer

Van Boom tot Bos wandeling in De Elzen in Dordrecht

10 juni 2024 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch

Wandel de Van Boom tot Bos route in De Elzen in Dordrecht en kom van alles te weten over het ontstaan van het bos, blessen, bosverjonging én de dieren die er leven. Scan de QR-codes op de route.

lees meer

Biesboschbewoner: de bijenorchis

5 juni 2024 Boswachter Jonathan Leeuwis in Biesbosch

Als je ze ziet staan zou je bijna denken dat je in de tropen bent. Alsof ze rechtstreeks uit het tuincentrum zijn aangeplant. Maak kennis met de koning van de mimicry, de bijenorchis. Een waanzinnig mooie orchidee met een misschien nog mooier verhaal.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog