www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland

4 dagen geleden Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Dertien natuurgebieden strijden om de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. De gebieden zijn genomineerd door een vakjury onder leiding van professor Pieter van Vollenhoven. Het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaars, tot en met 31 oktober aanstaande kan er door het publiek worden gestemd. De vakjury maakte de nominaties voor Het Mooiste Natuurgebied van Nederland bekend in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Op basis van vooraf vastgestelde criteria heeft de jury een selectie gemaakt uit twintig geldige inzendingen. In haar voordracht schrijft de jury dat zij buitengewoon enthousiast is over de inspirerende inzendingen.

lees meer

“Filmen geeft mij een voldaan gevoel”

16 september 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
De bever is een op en top waterdier

Wij hebben niet zo’n (natuur)filmcultuur zoals in Engeland. De BBC maakt prachtige documentaires die de hele wereld overgaan. Er zijn echter ook succesvolle Nederlandse natuurfilmers. Zo maakte Cees van Kempen uit Nieuw-Vossemeer een drieluik over de bever, de ijsvogel en de torenvalk. De serie werd door de VARA uitgezonden en sindsdien is er internationale belangstelling voor de beelden van Van Kempen. Zijn films dingen mee naar prijzen op internationale festivals.

lees meer

Ruim 20 jaar veranderingen in de Biesbosch

11 september 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
aeb_0005

Na de hoge waterstanden van 1993 en 1995 brak er een behoorlijke paniek uit in ons land. Nadat het water weer zakte, kondigde de toenmalige regering met premier Wim Kok aan het roer, de komst aan van de Deltawet Grote Rivieren. Veel landbouwpolders in en rondom de Biesbosch veranderden geleidelijk in wetlands.

lees meer

Op pad met Shane O’Connor; een collega uit Australië

11 augustus 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
Shane

Shane O’Connor werkt als boswachter bij de Queensland Parks Wildlife Service in Australië en wil graag een indruk krijgen van het werk in de Noordwaard. Altijd leuk om collega’s van de andere kant van de wereldbol te ontmoeten en iets van je werk te laten zien. We ontmoeten elkaar bij de ingang van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam.

lees meer

Jonge visarend nu ‘takkeling’

5 augustus 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
visarend1

De visarend blijft de aandacht trekken. Gisteren maakte de vogel zijn eerste, grote vliegrondje boven het nest in de Noordwaard. Na de vlucht over de Kleine Noordwaard, landde de vogel weer op het vertrouwde nest. Het moment werd gadegeslagen door fotograaf Hans Gebuis uit Dordrecht.

lees meer

Wederom ‘high’ van de wiet…

28 juli 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
wiet_28072016

Bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam hebben politiemensen en medewerkers van Staatsbosbeheer vanochtend een wietplantage geruimd. In totaal draaide het om vier locaties met 1457 planten.

lees meer

Politie en Staatsbosbeheer rollen grote wietkwekerij op

27 juli 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch
_64B8509

Vandaag werd een grote wietkwekerij ontmanteld in de Dordtse Biesbosch. Dergelijke wietkwekerijen worden er in de laatste tien jaar meer aangetroffen. In totaal ging het in dit specifieke geval om minimaal duizend planten.

lees meer

Biesbosch Beleving is geopend!

19 juli 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

De Biesbosch Beleving bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is gisteren geopend. Voor deze opening waren zo’n 150 mensen uitgenodigd. Na de toespraken van Yves de Boer (burgemeester van Werkendam) en Johan van den Hout, (gedeputeerde Natuur en Milieu voor de provincie Noord-Brabant) was het dan zover. De kinderen mochten het ondiepe water in de […]

lees meer

Visarendnest trekt veel publiek

29 juni 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Het nest met de visarenden in de Noordwaard staat nog steeds goed in de belangstelling. Menige wandelaar, fietser of automobilist stopt er en vraagt hoe het de visarenden vergaat. Inmiddels bracht ik er menig uurtje met mijn telescoop op statief door. Een vrij eenvoudige, maar doeltreffende manier om in contact met je publiek te komen. […]

lees meer

Fotografeer De Grote Vijf van Nederland

20 juni 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Bij Staatsbosbeheer zijn excursies met het thema De Grote Vijf inmiddels een bekend gegeven. In samenwerking met National Geographic is er een fotowedstrijd over De Grote Vijf uitgeschreven. In het algemeen stijgt de belangstelling voor natuurfotografie enorm. In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is tot 4 september aanstaande een tentoonstelling te zien over de natuurfotografie […]

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog