www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Natuurherstel in de Rottige Meente

7 december 2020 Boswachter Paula Swinkels in Fryslân

De Rottige Meente is een laagveengebied met zeldzame planten- en diersoorten, en unieke landschappen zoals trilvenen. Maar deze natuur staat onder druk. De trilvenen dreigen te verdwijnen waardoor we een hoop soorten kunnen verliezen. Om deze natuur te beschermen starten we met werkzaamheden in het gebied.

lees meer

De sparrenbossen in Zuidoost-Friesland hebben het zwaar

12 oktober 2020 Boswachter Paula Swinkels in Fryslân

De komende maanden start Staatsbosbeheer met het verwijderen van aangetaste sparrenbomen in de omgeving van Noordwolde, de Hoeve, Nijeholtpade en Zandhuizen. Maar waarom eigenlijk?

lees meer

Monumentaal herdenken in het Veenwijkbos

1 oktober 2020 Boswachter Paula Swinkels in Fryslân

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je Staatsbosbeheer hoort. Maar wij zijn met onze organisatie een van de grootste monumenten verzorgers van Nederland. Een monument kan veel verschillende vormen hebben, van een monumentaal grachtenpand tot een grote statige beukenlaan, tot een grafkelder van een oude vooraanstaande familie.

lees meer

Ontdek de onbekende streken van Friesland

3 juli 2020 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân
onbekende streken

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Friesland. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Wederom broedsucces op kwelder Holwerd

19 juni 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Dringen geblazen op het broedeiland op de oostkwelder bij Holwerd. Op circa 300 m2 telden we deze week ongeveer even zoveel broedende vogelsmet jongen. Voor het derde achtereenvolgende jaar zien bewijst het eiland haar waarde voor wad- en kustvogels. Na de vele kluten vorig jaar, zien we nu vooral veel kokmeeuwen en visdiefjes. De verrassing is een paartje zwartkopmeeuwen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog