www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Op microavontuur in de Rottige Meente met boswachter Manon

20 mei 2020 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân

Op microavontuur in natuurgebied de Rottige Meente met boswachter Manon. Stap in een kajak en geniet van dit verborgen pareltje in het zuidoosten van Friesland.

lees meer

‘Superfuik’ brengt vispopulatie in kaart in Waddenzee

15 mei 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Begin april stond de bemanning van de visserijcoöperatie ‘Vissers van de Kust’ weer met hun waadpakken in het zeewater, net onder de kust van Schiermonnikoog. Voor het tweede achtereenvolgende jaar monitoren zij de visstand in de oostelijke Waddenzee. Met succes.

lees meer

Van de regen in de droogte

24 april 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Het is droog. Alweer. Tot half maart viel er veel regen en leek de droogte van vorig jaar even vergeten. Inmiddels is er al anderhalve maand geen druppel meer gevallen en is de droogte weer terug van weggeweest. Krijgen we het 3e droge jaar op rij?

lees meer

Voorlaatste aflevering Fryske panda’s in Drents-Friese Wold

17 februari 2020 Boswachter Gjerryt Hoekstra in Fryslân

De laatste jaren missen we allemaal onze winters, we zien verschuivingen van de seizoenen. In deze aflevering staat een landschap centraal dat kampioen is in het binden en vasthouden van CO2.

lees meer

In gesprek met bewoners over ‘bjusterbaarlijk’ Nannewiid

28 januari 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Plannen maken doe je samen. Afgelopen vrijdag stonden we samen met Stichting Nannewiid en andere belanghebbenden in het zompige veenmosrietland van de Douwe Polle. Deze safarietocht vormt de aftrap voor een nieuw gebiedsplan waar natuur en recreatie centraal staan.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog