www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Ontdek de onbekende streken van Friesland

3 juli 2020 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân
onbekende streken

Deze zomervakantie (her)ontdekken we de natuur in eigen land. In dit blog vind je tips van mij en mijn collega-boswachters in de provincie Friesland. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

lees meer

Wederom broedsucces op kwelder Holwerd

19 juni 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Dringen geblazen op het broedeiland op de oostkwelder bij Holwerd. Op circa 300 m2 telden we deze week ongeveer even zoveel broedende vogelsmet jongen. Voor het derde achtereenvolgende jaar zien bewijst het eiland haar waarde voor wad- en kustvogels. Na de vele kluten vorig jaar, zien we nu vooral veel kokmeeuwen en visdiefjes. De verrassing is een paartje zwartkopmeeuwen.

lees meer

Op microavontuur in de Rottige Meente met boswachter Manon

20 mei 2020 Boswachter Manon van Wesel in Fryslân

Op microavontuur in natuurgebied de Rottige Meente met boswachter Manon. Stap in een kajak en geniet van dit verborgen pareltje in het zuidoosten van Friesland.

lees meer

‘Superfuik’ brengt vispopulatie in kaart in Waddenzee

15 mei 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Begin april stond de bemanning van de visserijcoöperatie ‘Vissers van de Kust’ weer met hun waadpakken in het zeewater, net onder de kust van Schiermonnikoog. Voor het tweede achtereenvolgende jaar monitoren zij de visstand in de oostelijke Waddenzee. Met succes.

lees meer

Van de regen in de droogte

24 april 2020 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Het is droog. Alweer. Tot half maart viel er veel regen en leek de droogte van vorig jaar even vergeten. Inmiddels is er al anderhalve maand geen druppel meer gevallen en is de droogte weer terug van weggeweest. Krijgen we het 3e droge jaar op rij?

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog