www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Natuurwandelroute N-70 zet de toon voor Landschapsparade

2 minuten geleden Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Landschapsparade 2020

Op 4 oktober is er weer de landschapsparade, deze keer in berg en Dal. De boswachters van Staatsbosbeheer leiden excursies op de Duivelsberg.

lees meer

Beleef Fort Asperen tijdens de Open Monumentendag!

7 september 2020 Boswachter Claudia Wessel in Rivierengebied
Fort Asperen

Aanstaande zaterdag 12 & zondag 13 september is het zover; dan is het weer Open Monumentendag! En dat is een mooi moment om Fort Asperen, een van de parels van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) te bezoeken.

lees meer

Fort Events nieuwe ondernemer Fort bij Asperen

24 augustus 2020 Boswachter Silvia Blom in Rivierengebied
Fort Asperen

Staatsbosbeheer gaat samenwerken met Fort Events op Fort bij Asperen. In maart 2020 startte Staatsbosbeheer de zoektocht naar een creatieve ondernemer voor Fort bij Asperen, dit unieke forteiland aan de Linge in de gemeente West Betuwe.

lees meer

Natuurherstel in De Bruuk

19 augustus 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In het Natura 2000 gebied De Bruuk wordt eind augustus 2020 gestart met werkzaamheden ten behoeve van het behoud en versterken van dit botanisch bijzondere moerasgebied. We willen de vochtige graslanden (blauwgraslanden) in dit gebied herstellen en uitbreiden. Daarvoor is voldoende oppervlakte- en grondwater nodig. Om verdroging tegen te gaan is het nodig om de waterstanden in De Bruuk te verhogen. In en rondom het natuurgebied worden dan ook maatregelen getroffen met name gericht op het natter maken van het gebied en het vasthouden van het bijzondere kwelwater.

lees meer

Brug Bisonbaai vernieuwd

5 augustus 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Bouw brug Bisonbaai

Afgelopen winter raakte de burg bij de Bisonbaai tijdens hoogwater zwaar beschadigd. Nu ligt er een brug met compleet vernieuwd brugdek en met nieuwe fraaie eikenhouten leuningen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog