www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Ga mee op beversafari in de Millingerwaard

13 mei 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

In de Gelderse Poort ligt een prachtig natuurgebied, de Millingerwaard. Je vindt hier een afwisselend landschap met ooibossen, rivierduinen, moeras, open water met prachtige oevervegetatie en kruidenrijke graslanden. Jaren geleden is dit gebied terug gegeven aan de natuur. Wind, water en dieren hebben hier vrij spel en bepalen hoe dit natuurgebied er grotendeels uitziet. Hier leven dieren en planten die zich thuis voelen in de dynamische riviernatuur. Een van deze bijzondere bewoners is het grootste knaagdier van Europa; de bever. Dit indrukwekkende dier heeft hier een belangrijke rol. Ontdek vanuit een kano samen met de boswachter de rivier wildernis en haar bewoners tijdens een spannende beversafari.

lees meer

Succesvolle vuilruimactie tegen plastic soep

10 april 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Rivierengebied

Het was alweer de veertiende keer dat Staatsbosbeheer een grote vuilruimactie organiseerde in de Gelderse poort. Dit jaar deden er acht basisscholen mee. In totaal Vijfhonderd kinderen hebben geholpen om de uiterwaarden langs de Waal en de Rijn schoon te krijgen.

lees meer

Expeditie Loevestein gaat door dankzij donaties!

7 april 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Het Buitenfonds heeft een cheque van ruim 15.000 euro overhandigd aan Staatsbosbeheer, waarmee Expeditie Loevestein, een actieve les voor basisscholen in de natuur, door kan blijven gaan. Het geld wordt besteed aan materialen en het coördineren van de inzet van vrijwilligers. De overhandiging vond plaats tijdens een Expeditie van basisschool Ravelijn uit Woudrichem.

lees meer

Twee kontjes hoog gras

6 april 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Omdat de temperatuur weer stijgt wil ik je graag waarschuwen voor de teek. Controleer jezelf goed als je naar buiten bent geweest.

lees meer

Schooljeugd uit Culemborg echte “houthakkers” !

30 maart 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Scholieren werken tijdens de natuurfeestdagen Culemborg in de grienden van Staatsbosbeheer.

lees meer

Daar is de Sleedoorn!

24 maart 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Rivierengebied

Bij de eerste zonnige dagen in maart zullen de knoppen van de Sleedoorn massaal open knappen! Inmiddels is dat volop aan de gang. Over grote delen van De Gelderse poort is een prachtig witte bloemendeken gevallen. De bloemen van de Sleedoorn zijn de eerste die aan het einde van de winter op grote schaal bloeien. Na de bloei komen pas de bladeren. De bloemen aan de bladloze struiken komen daardoor nog meer tot hun recht

lees meer

Mijn Boomfeestdag

20 maart 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Op woensdag 22 maart viert stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Tijdens de viering planten kinderen door het hele land een flink aantal bomen op deze dag. Omdat de boomfeestdag 60 jaar bestaat is er een speciale #mijnboomfeestdag actie. In dit blog deel ik mijn kleine herinnering aan de boomfeestdag.

lees meer

Gelukkig langs de Nevengeul in Hurwenen…….

14 maart 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Impressie van de nevengeul bij Hurwenen in de Bommelerwaard. Een bezoeker vertelt……

lees meer

Forten bieden bescherming… voor vleermuizen!

1 maart 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied
Vleermuis in winterverblijf

Forten werden ooit gebouwd voor de bescherming van ons land. Ze bieden nog steeds bescherming… maar nu aan vleermuizen. Leerlingboswachter Ruben Metz schrijft over de vleermuistellingen in de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en in andere gebouwen van Staatsbosbeheer. Mét een tabel met alle waargenomen vleermuizen!

lees meer

Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers

19 februari 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Rivierengebied

Eind 2017 opent Staatsbosbeheer een nieuw bezoekerscentrum met een winkel, in De Bastei aan de Nijmeegse Waalkade. Dit biedt kansen voor u om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een leuke groene organisatie. Om het bezoekerscentrum goed te laten draaien is Staatsbosbeheer op zoek naar vrijwilligers voor diverse vacatures.
www.staatsbosbeheer.nl/vrijwilligersgeldersepoort

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog