www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Wintergasten in Rivierengebied Oost: ontmoet de klapekster, het nonnetje en de keep

6 dagen geleden Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

In de koude maanden transformeert Nederland in een winterparadijs voor vogelliefhebbers. Terwijl veel trekvogels naar nog warmere oorden vertrekken, maken andere vogelsoorten juist hun opwachting in ons kikkerlandje. Drie opvallende wintergasten die in de Gelderse Poort en het Rijk van Nijmegen kunt tegenkomen zijn de klapekster, het nonnetje en de keep. Laten we deze vogels nader bekijken en ontdekken waarom ze juist in de winter onze aandacht trekken.

lees meer

Start boswerkzaamheden Groesbeekse Bos 2023

14 november 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Woensdag 22 november start Staatsbosbeheer met boswerkzaamheden en houtoogst in het Groesbeekse Bos. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit bosgebied. Met bosbeheer werken we aan een sterk en gevarieerd bos. Dit najaar wordt in een deel van het bos gedund. Op enkele plaatsen worden stukjes bos verjongd. Uitgangspunt is dat de werkzaamheden begin 2024 zijn afgerond. Lees in dit blog meer informatie over het bosbeheer en de werkzaamheden.

lees meer

Bosdag Groesbeek in een nieuw jasje!

26 september 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Op zaterdag 7 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het Natuurkampeerterrein in Groesbeek de Groesbeekse Bosdag. Boswachters vertellen je alles over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Er is uitleg over de boswerkzaamheden die in de herfst op stapel staan in het bosgebied tussen de Maldensebaan en de Rijlaan. Iedereen is op deze dag tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis. Tot dan!

lees meer

Uitnodiging: Openingsexcursie Familieroute Waterrijk-West

5 september 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In juni 2023 is in Waterrijk-West in Park Lingezegen de nieuwe Familieroute afgerond. Deze route is toegankelijk en geschikt voor het hele gezin. Om de afronding van de Familieroute te vieren nodigen we je graag uit voor een openingsexcursie georganiseerd door Staatsbosbeheer en Park Lingezegen!

lees meer

Verwijderen hoge begroeiing Veur Lent en Oosterhoutse Waard

18 augustus 2023 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 4 september start Staatsbosbeheer met het verwijderen van te hoge begroeiing in de uiterwaarden bij Veur Lent en de Oosterhoutse waard, Nijmegen. Een deel van de bomen en struiken zal voor de hoogwaterveiligheid worden verwijderd. Bij extreem hoogwater moet het water niet worden opgestuwd door bomen en struiken, maar snel naar zee kunnen stromen. De werkzaamheden duren een aantal weken. Het gebied blijft toegankelijk voor publiek. Voor geïnteresseerden wordt er op zondag 27 augustus een publieksexcursie georganiseerd.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog