www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kom op de koffie bij drie boswachters

1 dag geleden Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Winters bos, foto: Marco van de Burgwal

Op 23 januari is de maandelijkse koffiemiddag van de boswachters Lydie van Santen, Ellen Luijks en Twan Teunissen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten nodigen iedereen van harte uit!

lees meer

3 wintert(r)ips voor kids!!

9 januari 2019 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Toffe dingen die je deze winter MOET doen als kind én als ouder. Het kost je verder niets, behalve heel veel plezier en dus gelukkige kinderen. Wie wil dat nou niet?

lees meer

2018 was goed jaar voor roerdomp en grote karekiet in Gelderse Poort

8 januari 2019 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Grote karekiet in de Rijnstrangen

De afgelopen jaren heeft Staatsbosbeheer samen met provincie Gelderland, waterschap en anderen gewerkt aan het verbeteren van de Rijnstrangen voor moerasvogels. Dit blijkt goed te werken. Roerdomp en grote karekiet hadden in 2018 een goed jaar.

lees meer

Rondwandelen in de Millingerwaard

4 januari 2019 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Brilduiker

In de Millingerwaard kan weer een rondwandeling worden gemaakt dankzij de aanleg van een wandelkade. Dus laarzen aan en naar buiten!

lees meer

Tijdelijke afsluiting Lingebos in verband met essentaksterfte

10 december 2018 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Het Lingebos in Vuren wordt tijdelijk afgesloten voor de veiligheid van de bezoekers. Verspreid door het hele bos staan heel veel essen die lijden aan de schimmelziekte essentaksterfte. De essen zijn ziek en gaan dood. Er kunnen takken uitvallen of bomen vallen in het geheel om. Direct na de Kerstvakantie starten we met de kap van de essen. Tot alle essen weg zijn, ongeveer begin maart, blijft het bos, met uitzondering van de ligweide bij de zwemplas, gesloten voor publiek. In het Lingebos staan informatieborden over de tijdelijke afsluiting.

lees meer

Kerstbomendag in het Groesbeekse bos

29 november 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

Haal dit jaar op zaterdag 8 december de kerstboom uit het Groesbeekse bos bij Staatsbosbeheer!

lees meer

Aan de slag op de natuurwerkdag!

24 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Knippen en zagen langs de venranden

Zaterdag 3 november gaat Nederland weer massaal buiten aan de slag op de Natuurwerkdag. Ook Staatsbosbeheer Rijk van Nijmegen organiseert samen met het IVN een werklocatie in het Vennengebied. Lijkt het jou tof om mee te helpen, lees dan zeker verder!

lees meer

Start werkzaamheden Bisonbaai

16 oktober 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
De Bisonbaai

Maandag 22 oktober starten beheerwerkzaamheden in de Bisonbaai. Vanuit veiligheidsoogpunt wordt een aantal populieren verwijderd. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren.

lees meer

Groesbeekse Bosdag 2018

10 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Groesbeekse Bosdag

Op zaterdag 20 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein voor de derde keer de Groesbeekse Bosdag. De boswachters vertellen u graag over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Iedereen is op deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

lees meer

Houtoogst in het Groesbeekse bos

1 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
harvester

De houtoogst in het Groesbeekse bos start 8 oktober 2018. De oogst zal dit jaar hoofdzakelijk plaatsvinden in het bosdeel Klein Amerika. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit multifunctionele bos.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog