www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Aan de slag op de natuurwerkdag!

24 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Knippen en zagen langs de venranden

Zaterdag 3 november gaat Nederland weer massaal buiten aan de slag op de Natuurwerkdag. Ook Staatsbosbeheer Rijk van Nijmegen organiseert samen met het IVN een werklocatie in het Vennengebied. Lijkt het jou tof om mee te helpen, lees dan zeker verder!

lees meer

Start werkzaamheden Bisonbaai

16 oktober 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
De Bisonbaai

Maandag 22 oktober starten beheerwerkzaamheden in de Bisonbaai. Vanuit veiligheidsoogpunt wordt een aantal populieren verwijderd. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren.

lees meer

Groesbeekse Bosdag 2018

10 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Groesbeekse Bosdag

Op zaterdag 20 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein voor de derde keer de Groesbeekse Bosdag. De boswachters vertellen u graag over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Iedereen is op deze dag tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

lees meer

Houtoogst in het Groesbeekse bos

1 oktober 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
harvester

De houtoogst in het Groesbeekse bos start 8 oktober 2018. De oogst zal dit jaar hoofdzakelijk plaatsvinden in het bosdeel Klein Amerika. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit multifunctionele bos.

lees meer

Start voorbereidend werk in de Loenensche Buitenpolder

28 september 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Natuurontwikkeling en waterkwaliteit krijgen in deze uiterwaard langs de Waal een impuls. Hiervoor gaat in het voorjaar 2019 de Loenensche Buitenpolder op de schop.
Het voorbereidende werk is inmiddels gestart. Er worden bodem- en archeologische onderzoeken gedaan, rasters verwijderd, sloten gemaaid en bomen en struiken weggehaald op plaatsen waar in het voorjaar wordt gewerkt.
Het werk in dit gebied gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer in samenwerking met provincie Gelderland, gemeente Overbetuwe en Waterschap Rivierenland.

lees meer

Inloopavond over de Bisonbaai

21 september 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
de Bisonbaai

Op korte termijn worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Bisonbaai, waarbij een aantal van de beeldvormende populieren zal moeten worden verwijderd. Uit een boomtechnisch onderzoek blijkt dat deze bomen in dusdanig slechte staat zijn dat Staatsbosbeheer niet langer de veiligheid kan garanderen van de bezoekers van het natuurgebied. De boswachter van Staatsbosbeheer nodigt daarom recreanten en buurtbewoners uit voor een open inloopavond op woensdagavond 3 oktober in Oortjeshekken. Tussen 19.00 en 21.00 kunnen er vragen gesteld worden aan de boswachter.

lees meer

Het is tijd voor een feestje!

5 september 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
beeld van de landschapsparade

De gemeente Berg en Dal en Staatsbosbeheer nodigen je van harte uit op de Landschapsparade in Kekerdom. Zondag 9 september a.s. worden hier diverse activiteiten georganiseerd die in het teken staan van cultuurhistorie en 25 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 17.00

lees meer

Blauwalg geconstateerd in de Bisonbaai

18 juli 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Bisonbaai

Recreanten opgelet! In de Bisonbaai is op 18 juli blauwalg geconstateerd na een inspectie. Op verschillende locaties zijn drijflagen met blauwalg waargenomen. De Provincie Gelderland waarschuwt de bezoekers van het natuurgebied hiervoor op de website zwemwater.nl. Zowel recreanten als hondenbezitters wordt afgeraden om op deze locaties het water in te gaan om zo vervelende klachten te voorkomen.

lees meer

Dertig kilometer lang praten over natuur

10 juli 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Boswachter met Team

Hoe denken kinderen over natuur en wat vinden zij belangrijk. Ik hoop op deze en nog veel meer vragen antwoord te krijgen als ik aanstaande dinsdag meeloop met het #Vteam. De eerste dertig kilometer van de Nijmeegse vierdaagse loop ik met de jongste deelnemers mee. Ben jij nieuwsgierig welke vragen zij aan de boswachter stellen? Volg dan aanstaande dinsdag Staatsbosbeheer op Instagram!

lees meer

Thuis!

6 juli 2018 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Daar ben ik, eindelijk weer thuis. Thuis in het het mooie Nijmegen, waar ik ben opgegroeid. Man, wat heb ik je gemist afgelopen 5 jaar, en na ongeveer 200.000 kilometer op de Nederlandse ‘’snelwegen’’, zit je als een warme jas (iets te warm op dit moment).

Wat fijn om weer terug te zijn op de plek waar zoveel mooie herinneringen liggen. Als klein jongetje liep ik door de Overasselte en Hatertsevennen. In eerste instantie met mijn ouders, broertje en zus en op wat latere leeftijd ook, sporadisch, met het NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie). Eigenlijk is hier de interesse voor natuur geboren zou je kunnen zeggen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog