www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Konikpaarden vanaf november te zien in de Heesseltsche uiterwaarden!

4 november 2019 Boswachter Silvia Blom in Rivierengebied
Konikpaarden in Munnikenland

Staatsbosbeheer gaat samen met Vereniging Agrarische Natuur- en landschapsbeheer Tieler- en Culemborger Waarden en FREE Nature de Heesseltsche uiterwaarden beheren. In het gebied lopen op dit moment Hereford runderen, daar komen medio november in totaal 50 konikpaarden bij. Samen gaan ze door hun begrazing het gebied open en gevarieerd houden. De konikpaarden komen uit het Munnikenland, een uiterwaard van Staatsbosbeheer waar ook een kudde konikpaarden loopt van FREE Nature.

lees meer

Hoe word ik een struiner?

29 oktober 2019 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Gelderse Poort

Als je vanaf museum De Bastei richting de Waalkade loopt, onder de Waalbrug door gaat en vervolgens het witte boogbruggetje de Ooijpoort oversteekt, dan kom je in een natuurgebied terecht waar je vrijuit mag rondstruinen. Heerlijk (ver)dwalen door de wilde bloemen en uiterwaarden, in het spoor van Galloways, konikpaarden, bevers, hazen en konijnen. Hoe word je dat nu eigenlijk, een struiner? Bioloog en vrijwilliger Frank Verhoeven geeft 6 tips.

lees meer

Groesbeekse Bosdag 2019

8 oktober 2019 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Op zondag 20 oktober organiseert Staatsbosbeheer op het natuurkampeerterrein voor de derde keer de Groesbeekse Bosdag. De boswachters vertellen u graag over het bosbeheer, wat er groeit en leeft in het bos en natuurlijk waar je de mooiste plekjes kan vinden. Er is buiten van alles te doen voor jong en oud. Iedereen is op deze dag tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

lees meer

Vleesverkoop Gelderse Poort

6 oktober 2019 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Galloway

op zaterdag 9 november is er een verkoopdag van wildernisvlees van grote grazers uit de Gelderse Poort.

lees meer

Houtoogst in het Groesbeekse bos

27 september 2019 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

De jaarlijkse houtoogst in het Groesbeekse bos start naar verwachting half oktober. De oogst zal dit jaar hoofdzakelijk plaatsvinden op de Hoge Hoenderberg. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit multifunctionele bos. Meer informatie leest u in deze blog.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog