www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Grootste snoepwinkel nu geopend!

24 november 2016 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Kramsvogel met bes van de Gelderse roos

de takken van deze struiken zwaar van de vruchten. De bessen zijn heel goed zichtbaar omdat veel bomen en struiken hun blad verliezen. En dit heeft aantrekkingskracht op vogels.

lees meer

Inloopavonden natuurontwikkeling in uiterwaarden Heerewaarden

22 november 2016 Communicatiemedewerker in Rivierengebied

Op woensdag 23 en donderdag 24 november organiseren de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer van 19.00 tot 21.30 uur inloopavonden in Wamel en in Heerewaarden.

lees meer

De Gelderse Poort door de ogen van

21 november 2016 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
de Millingerwaard

Het tv programma “Het Perfecte Plaatje” bezocht de Millingerwaard. Een natuurgebied met prachtige riviernatuur langs de Waal. In ‘Het Perfecte Plaatje’ gaan Bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om de mooiste foto’s. Elke week krijgen ze een opdracht van de jury. Deze dag kregen de deelnemers de opdracht om hun mooiste natuurfoto te maken.

lees meer

Het trekpontje in de Koornwaard blijft!

15 november 2016 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied
Boswachter Dianne Renders en Cees Wegman (K3Delta) op het trekpontje

Bagger wordt nieuwe natuur in de Betuwe. De herinrichting van de Koornwaard is klaar. Ruim 400.000 m3 bagger die vrij kwam bij het bevaarbaar maken van de Linge werd gebruikt om het natuurgebied ecologisch aantrekkelijker te maken.

lees meer

Ontdek de buitenranden van het Vennengebied

10 november 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied
corien-panorama1sept2012web

Heerlijk wandelen in de Overasseltse en Hatertse Vennen. Veel wandelaars en natuurgenieters kennen de prachtige wandelroutes hier al. Maar er is zo veel meer te ontdekken in dit unieke gebied! Neemt u wel eens een andere route? Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een natuurwandeling op zondag 20 november.

lees meer

Tweede Groesbeekse Bosdag : van boom tot plank

7 november 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied
750917

Op zaterdag 19 november organiseert Staatsbosbeheer op natuurkampeerterrein Groesbeek voor de tweede keer de Groesbeekse Bosdag. Het evenement staat in het teken van hout, houtproducten en de houtoogst in Groesbeek. Iedereen is op deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom! De toegang is gratis.

lees meer

Fort Beneden Lent krijgt nieuwe toegangsbrug

3 november 2016 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
brug Fort Beneden Lent

Deze winter wordt de brug op het Fort Beneden Lent vernieuwd. De huidige brug is onveilig en gaat er per december uit. Het maken van een veilige toegangsbrug tot het fort is de eerste stap in herontwikkeling naar een groene ontmoetingsplek met waarde voor de nieuwe wijk Hof van Holland. Een openbare functie passend in het bestemmingsplan Hof van Holland van de gemeente Nijmegen. Aangezien het fort meedoet in de kunstroute HolLandArt moet in maart 2017 de veilige toegang tot het fort klaar zijn, passend bij de nieuwe functie.

lees meer

Op avontuur tijdens de Nacht van de Nacht!

1 november 2016 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Tijdens de Nacht van de Nacht was er een spannende kaarsjeswandeling op landgoed Soelen.

lees meer

Natuurwerkdag in het Vennengebied, doe je ook mee?

31 oktober 2016 Boswachter Corien Koreman in Rivierengebied
dsc08189

Zaterdag 5 november doet Staatsbosbeheer in de Overasseltse en Hatertse Vennen weer mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Help je ook een handje mee?

lees meer

Nieuwe eilanden in de Koornwaard

25 oktober 2016 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

In de Koornwaard in Heukelum zijn nieuwe eilanden gerealiseerd met bagger uit de Linge. Een vrijwilliger van Staatsbosbeheer doet verslag van het werk. Iedereen wordt uitgenodigd bij de feestelijke afronding te zijn die georganiseerd wordt.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog