www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Hoger water en grote grazers

5 juni 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Door veel regen in het stroomgebied van de Rijn stijgt het water de komende dagen in de rivier. Verschillende uiterwaarden komen gedeeltelijk onder water te staan. De dieren die leven in deze buitendijkse gebieden zoeken de hoger gelegen delen op om het hoge water af te wachten. Zo ook de paarden en runderen die hier jaarrond grazen.

lees meer

Help ons de boswachtersblogs te verbeteren

30 mei 2024 Staatsbosbeheer in Rivierengebied

Na 10 jaar boswachtersblogs zijn we benieuwd naar jullie mening. Wat lezen jullie graag op de boswachterblogs? Hoe blijf je het liefst op de hoogte? Met jullie feedback kunnen we de blogs verbeteren en meer afstemmen op jullie wensen. Wil je ons helpen en adviseren? Het kost je ongeveer 6-8 minuten. Als dank voor de moeite verloten we onder de deelnemers 5 waardebonnen van € 25. Gelijk naar de vragenlijst: https://www.survio.com/survey/d/vragenlijstboswachtersblog

lees meer

Wat vind jij van het Groesbeekse bos?

22 mei 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Staatsbosbeheer wil weten hoe de bezoekers van het Groesbeekse Bos het gebied beleven en waarderen. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar mening geven over het gebied door een korte online vragenlijst in te vullen. Het onderzoek bestaat uit een twintigtal vragen en geeft inzicht in hoe de bezoekers het bos ervaren. Doe mee en vul de vragenlijst in!

lees meer

Ontdek Rivierengebied Oost!

17 mei 2024 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Het vennengebied beleven bij volle maan? Struinen door de Ooijpolder en Millingerwaard? De bosuil horen roepen in het duister op de Duivelsberg? Het kan allemaal! Ga mee op excursie en ontdek de schoonheid van Rivierengebied Oost!

lees meer

Soortenjaar Ketelwald

7 mei 2024 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Wilde appel, foto: Twan Teunissen

In 2024 willen vrijwillige natuurwaarnemers in het Ketelwald 5.000 soorten ontdekken. Dagelijks zijn talloze waarnemers op pad om de biodiversiteit in beeld te brengen. Tot vandaag werden er al 28.105 waarnemingen ingevoerd door 919 waarnemers. Een van de hotspots is de Duivelsberg.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog