www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Een nieuw gezicht op de boswachtersblog!

19 december 2022 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Een nieuw gezicht op de boswachtersblog! Mijn naam is Katelijne en ik mag sinds 31 oktober dit jaar mijn collega’s Daan en Berry versterken als boswachter publiek. Wat een cadeautje om in dit prachtige en dynamische gebied dagelijks mijn werk uit te mogen voeren!

lees meer

Natuurontwikkeling in de Steendert

13 december 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied

Staatsbosbeheer presenteerde een eerste ontwerpschets voor de ontwikkeling van het natuurgebied ‘de Steendert’ bij Est. Staatsbosbeheer wil het gebied van 90 hectare verder ontwikkelen zodat het toekomstbestendig en afwisselender wordt voor mens, plant en dier.

lees meer

Werkzaamheden Defensiedijk Bemmel

15 november 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 21 november start Staatsbosbeheer met werkzaamheden aan de Defensiedijk in de Bemmelse Waard. Er worden rasters en wildroosters geplaatst. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de veiligheid en de rust van de grote grazers én de bezoekers aan het gebied. Tijdens de uitvoering blijft de Bemmelse Waard toegankelijk voor publiek. Bij het plaatsen van de wildroosters worden (brom)fietser mogelijk tijdelijk omgeleid via de Waaldijk. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken duren.

lees meer

Beleef een wonderlijke wandeling onder de sterren, begeleid door kaarslicht, op Landgoed Soelen

14 november 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied
Lichtjeswandeling

Op zaterdag 17 december organiseren we tussen 17.00 en 19.00 uur over Landgoed Soelen in Zoelen een kaarsjeswandeling voor de jongste, de oudste en iedereen daartussenin. 

lees meer

Start boswerkzaamheden Groesbeekse Bos

24 oktober 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 31 oktober start Staatsbosbeheer met boswerkzaamheden en houtoogst in het Groesbeekse Bos. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit bosgebied. In een deel van het bos wordt gedund. Op enkele plaatsen worden stukjes bos verjongd. Lees in dit blog meer informatie over het bosbeheer en de werkzaamheden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog