www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

hulpboswachters gezocht

9 november 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
entreegebouw de Bastei

De boswachter van Staatsbosbeheer is op zoek naar enthousiaste hulpboswachters om samen de prachtige natuur van de Gelderse Poort in de etalage te zetten. Op 15 januari opent Staatsbosbeheer de deuren van een prachtig nieuw natuurinformatiecentrum in het entreegebouw van de Bastei. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen over de natuur in de Gelderse Poort. Daarnaast kunnen er prachtige producten gekocht worden in de winkel. Als hulpboswachter ben je samen met de boswachter het aanspreekpunt voor de bezoeker en geef je informatie waar de prachtige natuur optimaal beleefbaar is.

lees meer

de boshipster bestaat echt

27 oktober 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
knopschimmel op een mycena

Een van de meest bijzondere bewoners van het bos leeft een geheimzinnig bestaan. Slechts een paar dagen per jaar laat hij zich zien, maar dan moet je wel op het juiste moment op die ene plek in het bos zijn. Een bijna onmogelijke opdracht zou je zeggen en toch is het me gelukt. Afgelopen donderdag keken we elkaar aan en mocht ik heel even in de buurt komen van “de boshipster”

lees meer

Houtoogst in het Groesbeekse bos

24 oktober 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Houtstapel

De jaarlijkse houtoogst in het Groesbeekse bos start eind oktober. De oogst zal dit jaar hoofdzakelijk plaatsvinden op De But en Dekkerswald. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit multifunctionele bos. Lees de blog voor meer informatie en/of ga samen met de boswachter op 26 november een kijkje te nemen in het bos op de plek van de werkzaamheden.

lees meer

Volg de veranderingen langs de rivieren

20 oktober 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Langs de rivieren vinden veel herinrichtingsprojecten plaats. Ze vergroten de veiligheid en verbeteren de natuur- en belevingswaarden. In deze blog wordt kort uitgelegd wat de plannen zijn voor 3 natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Betrokkenen worden uitgenodigd de plannen te volgen en ideeën te delen.

lees meer

Maak kennis met boswachter Lydie

4 oktober 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Boswachter Lydie van Santen

Maak kennis met de nieuwe boswachter van het Rijk van Nijmegen – Zuid. Stel je vragen of volg me via de sociale media. Tot snel buiten!

lees meer

Bijzonder mooie bewoner van het Ooibos

3 oktober 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
grote regenslak

Tijdens een struintocht door het Ooibos viel mijn oog op deze fotogenieke slak. Op ongeveer één meter hoog zat hij vastgeplakt op een oude, deels met mos begroeide, vlierstruik. Voor mij was dit de eerste ontmoeting met de grote Clausilia. Een van de kleinste bewoners van de Gelderse Poort.

lees meer

Ik ben een snorkelende geluksvogel

27 september 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

De afgelopen weken zag ik meer natuur onderwater dan erboven! Al snorkelend mocht ik in de Gelderse Poort verschillende bezoekers en pers meenemen naar snoeken, kikkers, zwanenmosselen en nog veel meer. Gisteren mocht ik als kers op de taart mijn snorkelhoogtepunt delen: ik heb een bever onderwater gefilmd!

lees meer

De hoornaar is de mooiste wesp van ons land

6 september 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Je zou maar een hoornaar zijn en van de ene op de andere dag neer worden gezet als terrorwesp, terwijl je al jaren een vredig bestaan leidt in Nederland. Hoe kan dit toch gebeuren en waarom raken we ineens in paniek en durven we misschien de natuur niet meer in? Graag leg ik uit waarom ik de hoornaar de mooiste wesp van ons land vindt.

lees meer

Ontdek de veelzijdigheid van natuurgebied “het Broek” op de Open Monumentendag.

31 augustus 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Op Open Monumentendag zondag 10 september opent de eendenkooi Waardenburg en Poldermolen Waardenburg haar poorten. Deze bijzondere monumenten in het polderlandschap bij Waardenburg tonen een stuk geschiedenis uit de streek. Ga met de huifkar mee op pad en ervaar hoe het was om in dit landschap de kost te verdienen. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

lees meer

Gezocht: Vrijwilligers voor uniek onderzoek zwerfafval langs rivieren!

29 augustus 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Meerjarig onderzoek naar herkomst rivierafval langs Maas en waal. IVN werft vrijwilligers om afval in kaart te brengen. Doel: minder plastic afval in rivieren en zee.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog