www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

De één zijn dood, de ander zijn brood. Kijk LIVE mee bij BuitenGewoon

28 maart 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

De livestream van BuitenGewoon en Staatsbosbeheer staat weer online! Ook dit keer ligt er weer een ree voor de camera. Het ree is doodgegaan als gevolg van een aanrijding. Volg via de livestream 24/7 de ontwikkelingen.

lees meer

Millingerwaard genomineerd voor European Natura 2000 Award

19 maart 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Millingerwaard, foto: Peter Veldt

De Millingerwaard is genomineerd voor de European Natura 2000 Award 2024. De Millingerwaard is een project waar natuurontwikkeling, hoogwaterveiligheid en grondstoffenwining gecombineerd zijn. En waar rijke biodiversiteit in de riviernatuur hand in hand gaat met recreatie. Stemmen kan tot 25 april!

lees meer

Nieuwe sprinkhanen profiteren van warmte en begrazing

15 maart 2024 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Boomkrekel, foto: Twan Teunissen

In de Gelderse Poort zijn de laatste jaren nieuwe soorten sprinkhanen ontdekt. De nieuw ontdekte soorten profiteren van het warmer wordende klimaat én van het veranderde landschap. Het klimaat hebben wij als mens weinig invloed op, maar op de begroeiing wel. In de Gelderse Poort Bemmel is dit op veel plekken veranderd van intensief gebruikt agrarisch grasland of akkerland naar jaarrond begraasde natuur met een afwisseling van kale plekken, kort gras, ruigtes, struiken en bossen. Dit zorgt voor heel veel variatie waar veel verschillende soorten van profiteren.

lees meer

Aan de slag voor de zadelsprinkhaan

4 maart 2024 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Zadelsprinkhaan, foto: Twan Teunissen

De afgelopen weken zijn in het Groesbeekse Bos en op Mulderskop op de grens van Gelderland en Limburg werkzaamheden uitgevoerd voor de zeer zeldzame zadelsprinkhaan. Het zijn kleinschalige maatregelen waarvan de resultaten heel precies onderzocht gaan worden. Met de resultaten wordt meer duidelijk wat in de toekomst nodig is voor het behoud van deze bijzondere sprinkhaan.

lees meer

Beheer Dijkviltbraam Geuzenwaard

27 februari 2024 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Dijkviltbraam, foto: Twan Teunissen

In de Geuzenwaard starten we eind februari met het weghalen van de invasieve exoot dijkviltbraam. Drie hectare dijkviltbraam wordt verwijderd om inheemse soorten een nieuwe kans te geven.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog