www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Boswerkzaamheden Rivierengebied Oost

7 dagen geleden Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

De komende weken worden op diverse locaties in het Rivierengebied Oost boswerkzaamheden uitgevoerd. Op de Noordwal in Landgoed Loenen en in Roodslag en het Personnenbos bij Beuningen wordt gewerkt. Lees in dit blog wat we gaan doen.

lees meer

Help jij mee met vuilruimen?

27 augustus 2021 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Vuilruimen langs de Maas, foto: Marco van de Burgwal

Op diverse plekken worden de komende tijd vuilruimacties georganiseerd in de uiterwaarden. Het is belangrijk om het vuil dat door hoogwater is achtergebleven op te ruimen. Dit afval kan schadelijk en gevaarlijk zijn voor al wat leeft en groeit in de uiterwaarden. De hulp van vele vrijwilligers is zeer welkom. Heb jij tijd om een handje te helpen? Meld je dan aan voor één van de acties die we verder toelichten in deze blog!

lees meer

Zwerfvuil opruimen langs de Waal

3 augustus 2021 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Zomerhoogwater in de Erlecomse Waard, foto: Lydie van Santen

Het hoogwater van vorige maand bracht behalve veel water ook zwerfvuil mee. In Rivierengebied Oost, langs de Waal tussen Millingen aan de Rijn en Druten is ook het nodige aangespoeld. Hieronder lees je hoe je kunt helpen.

lees meer

Hoogwater zakt; hoe nu verder?

29 juli 2021 Boswachter Claudia Wessel in Rivierengebied
Achtergebleven afval

Het Rivierengebied heeft gelukkig de hoogste waterstand achter de rug. De uiterwaarden vallen steeds verder droog. We inventariseren momenteel samen met diverse partners wat de schade is aan natuur en infrastructuur.

lees meer

Hoera! Nieuwe Hollandse Waterlinie is UNESCO Werelderfgoed

27 juli 2021 Boswachter Claudia Wessel in Rivierengebied
Fort Vuren

Gisteren verleende het Werelderfgoedcomité de werelderfgoedstatus aan de Hollandse Waterlinies, die bestaat uit de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 als werelderfgoed) en de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). De NHW neemt in het Rivierengebied een belangrijke plaats in, met iconische gebouwen als fort Pannerden en fort Asperen. De status is fantastisch nieuws: we hebben nu wereldwijde erkenning voor deze unieke verdedigingslinie.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog