www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Genieten op een bankje in de oase van de Sahara

12 maart 2018 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

In de Buitenpolder Heerewaarden, tussen Maas en Waal, is een bank geplaatst. Het is een cadeau van Rijkswaterstaat. Met deze organisatie heeft Staatsbosbeheer afspraken gemaakt over het beheer van de vegetatie in de uiterwaarden. De boswachter is blij met de bank en geeft in deze blog achtergrondinformatie over de plek. Komt u ook kijken naar deze “oase in de Sahara”?

lees meer

Het wilde Nijmegen

22 februari 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Aanstaande maandag gaat ‘de Wilde Stad’ in première. De film laat zien hoe dichtbij de natuur kan zijn. Op twitter startte we een fotovraag waar je twee kaartjes kon winnen voor deze première. In dit blog deel ik het juiste antwoord op de prijsvraag en maak ik de gelukkige winnaar bekend!

lees meer

Seizoenswandeling Overasseltse en Hatertse vennen

20 februari 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

Ga jij mee met de seizoenswandelingen komende maanden in het vennengebied? Het aanbod is sinds deze week online te vinden en te reserveren. De eerste wandeling staat voor aanstaande zondag 25 februari op de planning!
Je kan de excursie boeken op onze website: www.staatsbosbeheer.nl/seizoenswandelingvennen.

lees meer

Haardhoutdag Groesbeekse bos

24 januari 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Haardhoutdag

Vers haardhout direct uit het bos? Kom dan naar de haardhoutdag! Zaterdag 17 februari verkoopt Staatsbosbeheer weer haardhout in het Groesbeekse Bos. Het hout ligt gezaagd in stukken langs het bospad. Zelf zagen met een motorzaag is vanwege veiligheid niet toegestaan.

lees meer

Parkeerplaats in het vennengebied krijgt opknapbeurt

16 januari 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Locatie parkeerplaats

In januari worden er werkzaamheden verricht aan het de parkeerplaats ter hoogte van de Diervoort in het Haterse en Overasseltse vennengebied. Zowel de indeling als de halfverharding worden geoptimaliseerd om het publiek beter van dienst te kunnen zijn.

lees meer

Uiterwaarden Gelderse Poort gaan tijdelijk op slot

3 januari 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
beverfamilie boven op een burcht

Staatsbosbeheer sluit tijdelijk de uiterwaarden in de Gelderse Poort en adviseert haar bezoekers om het fascinerende hoogwater vanaf de dijk te beleven. Op deze manier krijgen de wilde dieren de rust die ze in deze periode juist nodig hebben. De boswachter van Staatsbosbeheer vraagt haar bezoekers begrip te hebben voor deze situatie.

lees meer

Kaarsjeswandeling op landgoed Soelen.

4 december 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Op zaterdag 9 december is er een gezellige kaarsjeswandeling op landgoed Soelen. Vier deze decembermaand met kaarslicht, chocomel en knapperend houtvuur!

lees meer

Herinneringen aan KunstFort Asperen

1 december 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Stichting KunstFort Asperen stopt met de exploitatie van het fort. Eigenaar Staatsbosbeheer neemt het beheer en onderhoud van het fort over. Boswachter Dianne Renders haalt een paar herinneringen op aan het fort en de samenwerking met de Stichting KunstFort Asperen.

lees meer

Kerstboom uitzoeken in het Groesbeekse bos

27 november 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Kom je eigen kerstboom zagen!

Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek met je gezin op 9 december een kerstboom uit in het Groesbeekse bos. Je mag de boom zelf zagen of uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee!

lees meer

Natuurlijker, toegankelijker en aantrekkelijker

21 november 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

De Stadswaard is een wild natuurgebied, vlakbij het centrum van Nijmegen. Vanaf de Waalkade hoef je maar één brug over te steken, de Ooijpoort, en dan sta je ineens met je voeten in prachtige riviernatuur. Het gebied is onderdeel van het 3000 hectare grote natuurgebied de Gelderse Poort, het begin van de Nederlandse delta. In de Stadswaard is een herinrichtingsproject afgerond dat meer natuur brengt en het gebied aantrekkelijker en uitdagender maakt voor de bezoekers. Er is een lange nevengeul gegraven die in verbinding staat met de Waal. Een nieuwe voetgangersbrug over deze geul maakt allerlei rondjes door het struingebied mogelijk. Stapstenen in de geul en speelaanleidingen langs de geul maken het gebied een paradijs voor kinderen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog