www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Succesvolle crowdfundactie voor zwarte stern !

29 seconden geleden Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Yes, het is gelukt! De crowdfundactie ‘Bescherm de zwarte stern’ is succesvol afgerond! De actie is enkele jaren geleden opgezet door het Buitenfonds samen met Staatsbosbeheer met als doel geld in te zamelen voor nieuwe nestvlotjes voor deze bijzondere vogel. Dankzij alle donateurs is er ruim 15000 euro opgehaald! Om de succesvolle afronding van de actie te vieren is in klein gezelschap samen met een schoolklas van ’t Bijenveld uit Leuth vlotjes klaargemaakt en neergelegd in de Oude Waal nabij Nijmegen.

lees meer

Week van de Boswachter; Broedseizoen

25 maart 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In deze blog lees je het laatste nieuws uit het Rivierengebied Oost. Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Deze week alles over het broedseizoen!

lees meer

Meer nieuw bos!

23 februari 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied
Jonge aanplant van nieuw bos

Staatsbosbeheer plant dit seizoen nieuw bos in Betuwe West! Er gaan bijna 46.000 bomen in verschillende gebieden de grond.

lees meer

Week van de boswachter; ‘Planten en plantjes’

10 februari 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In deze blog lees je het laatste nieuws uit het Rivierengebied Oost. Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Deze week meer informatie over actualiteiten en het 5000 soortenjaar.

lees meer

Op zoek naar 5000 soorten!

21 januari 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Bruine korenbout, foto: Twan Teunissen

In 2022 willen de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort en Staatsbosbeheer samen met zoveel mogelijk natuurliefhebbers, (amateur)biologen en waarnemers in de Gelderse Poort meer dan 5000 soorten ontdekken. Lees in dit blog wat we gaan doen en hoe je op de hoogte blijft!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog