www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Verwijderen hoge begroeiing Bisonbaai

11 minuten geleden Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Staatsbosbeheer start deze week met het verwijderen van te hoge begroeiing in de uiterwaarden bij de Bisonbaai in de Ooijpolder. Een deel van de jonge boompjes en struiken zal voor de hoogwaterveiligheid worden verwijderd. Bij extreem hoogwater moet het water niet worden opgestuwd door bomen en struiken, maar snel naar zee kunnen stromen. De werkzaamheden duren een aantal weken. Het gebied blijft toegankelijk voor publiek.

lees meer

Start boswerkzaamheden Groesbeekse Bos 2024

8 oktober 2024 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

In week 41 start Staatsbosbeheer met boswerkzaamheden en houtoogst in het Groesbeekse Bos. Er wordt gewerkt in delen van het Kraaiendal en Mulderskop. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit bosgebied. Met bosbeheer werken we aan een sterker en gevarieerder bos. Dit najaar wordt in een deel van het bos gedund. Op enkele plaatsen worden stukjes bos verjongd. De verwachting is dat de werkzaamheden begin 2025 zijn afgerond. Staatsbosbeheer organiseert op vrijdag 1 en woensdag 6 november voor geïnteresseerden een excursie waarbij de boswachter meer informatie geeft over de werkzaamheden.

lees meer

Soortenjaar Ketelwald, 5000+ soorten gezien

4 oktober 2024 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Porseleinzwam, foto: Twan Teunissen

Het doel van Soortenjaar Ketelwald was minimaal 5.000 verschillende soorten te zien. Begin oktober werd dit doel gehaald, maar de teller loopt nog door tot het eind van het jaar.

lees meer

Vijf jaar Waterrijk!

3 oktober 2024 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Onder vogelaars en natuurliefhebbers is Waterrijk in Park Lingezegen inmiddels een bekende naam. Veel vogels en andere dieren weten hun weg al te vinden naar dit bijzondere stuk natuur tussen Arnhem en Nijmegen. Net als bezoekers uit de omgeving die in het gebied komen onthaasten en genieten van de natuur. En dat terwijl het gebied nog erg jong is: dit jaar blaast het Waterrijk namelijk vijf kaarsjes uit! Met een video blikken we graag met je terug op de ontwikkeling van dit bijzondere gebied!

lees meer

Een kijkje in het werk van: de boswachter ecologie

9 september 2024 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Regelmatig krijgen we in ons werk de vraag: “wat doe je als boswachter eigenlijk allemaal?” Het beeld van een boswachter met een houthakkersblouse, de hele dag struinend door het bos, een verrekijker om de nek en een hoed op klopt natuurlijk niet helemaal. Maar wat dan wel? Precies om die reden leek het ons een goed idee dit eens in een boswachtersblog voorbij te laten komen. In deze blog ga geven we een kijkje in het werk van onze boswachter ecologie: Nika.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog