www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Werkzaamheden Defensiedijk Bemmel

15 november 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 21 november start Staatsbosbeheer met werkzaamheden aan de Defensiedijk in de Bemmelse Waard. Er worden rasters en wildroosters geplaatst. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de veiligheid en de rust van de grote grazers én de bezoekers aan het gebied. Tijdens de uitvoering blijft de Bemmelse Waard toegankelijk voor publiek. Bij het plaatsen van de wildroosters worden (brom)fietser mogelijk tijdelijk omgeleid via de Waaldijk. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken duren.

lees meer

Beleef een wonderlijke wandeling onder de sterren, begeleidt door kaarslicht, op Landgoed Soelen

14 november 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied
Lichtjeswandeling

Op zaterdag 17 december organiseren we tussen 17.00 en 19.00 uur over Landgoed Soelen in Zoelen een kaarsjeswandeling voor de jongste, de oudste en iedereen daartussenin. 

lees meer

Start boswerkzaamheden Groesbeekse Bos

24 oktober 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 31 oktober start Staatsbosbeheer met boswerkzaamheden en houtoogst in het Groesbeekse Bos. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit bosgebied. In een deel van het bos wordt gedund. Op enkele plaatsen worden stukjes bos verjongd. Lees in dit blog meer informatie over het bosbeheer en de werkzaamheden.

lees meer

Vegetatiebeheer uiterwaarden

27 september 2022 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied

Binnenkort start Staatsbosbeheer met het vegetatiebeheer in verschillende uiterwaarden in de Gelderse Poort en het Rijk van Nijmegen. Een deel van de bomen en struiken zal voor de hoogwaterveiligheid worden verwijderd. Bij extreem hoogwater moet het water niet worden opgestuwd door bomen en struiken, maar snel naar zee kunnen stromen. De werkzaamheden duren enkele weken. Het gebied blijft toegankelijk voor publiek.

lees meer

Koortsboom genomineerd als Boom van het Jaar!

15 september 2022 Boswachter Berry Vissers in Rivierengebied
Ruïne Sint Walrick Kapel; foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De landelijke verkiezing van de Boom van het Jaar is gestart. Dit jaar is ook de Koortsboom in de Overasseltse en Hatertse Vennen genomineerd.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog