www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Kerstbomendagen 2019

6 december 2019 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

Dit jaar hebben we maar liefst twee kerstbomendagen in het Groesbeekse bos, zowel op zaterdag 7 december & zondag 8 december bent u van harte welkom! U kan bij ons in een stukje bos dat speciaal is aangeplant met sparrenbomen een kerstboom uitkiezen en zelf uitspitten of afzagen. Er zal natuurlijk weer een kleine koek- en zopiekraam aanwezig zijn en een vuurtje om de handen te warmen.

lees meer

Natuur vennengebied is aan het herstellen

4 december 2019 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

Vijf jaar geleden stonden de Overasseltse en Hatertse vennen goed op hun kop voor natuurherstel. Deze maatregelen waren best rigoreus, maar hebben positieve invloed gehad op onder meer het waterpeil. Ook de heideontwikkeling is succesvol. In dit blog lees je meer, en zie je foto’s van voor en na.

lees meer

Met Professors op Pad in de Gelderse Poort

3 december 2019 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Professors op pad in de Gelderse Poort

Op 13 december start een nieuw seizoen professors op Pad bij Omroep Max op NPO2. In de eerste uitzending gaat professor mr. Pieter van Vollenhoven samen met zijn collega en goede vriend professor dr. Joop Schaminée op bezoek bij boswachter Twan Teunissen in de Gelderse Poort.

lees meer

Veiligheidsbeheer in de Gelderse Poort

2 december 2019 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Oude Waal

De komende weken wordt op een paar plekken gezaagd in de Millingerwaard, Erlecomse Waard en bij de Oude Waal. Het verwijderen van struiken en bomen zorgt voor voldoende doorstroming tijdens hoogwater en daarmee voor veiligheid achter de dijken. Dit veiligheidsbeheer komt voort uit een overeenkomst die Staatsbosbeheer met Rijkswaterstaat heeft.

lees meer

Hoe word ik een struiner?

28 november 2019 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied
Gelderse Poort

Als je vanaf museum De Bastei richting de Waalkade loopt, onder de Waalbrug door gaat en vervolgens het witte boogbruggetje de Ooijpoort oversteekt, dan kom je in een natuurgebied terecht waar je vrijuit mag rondstruinen. Heerlijk (ver)dwalen door de wilde bloemen en uiterwaarden, in het spoor van Galloways, konikpaarden, bevers, hazen en konijnen. Hoe word je dat nu eigenlijk, een struiner? Bioloog en vrijwilliger Frank Verhoeven geeft 6 tips.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog