www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Adviezen voor een bezoek aan de Gelderse Poort

20 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Brug Bisonbaai is afgesloten

We verwachten dat dit weekend mensen weer volop onze natuurgebieden gaan bezoeken. Iedereen is van harte welkom; de natuur is de ideale plek om te bewegen en het hoofd leeg te maken. Maar graag jullie aandacht voor een paar afspraken én een waarschuwing voor schade aan wandelpaden in de uiterwaarden als gevolg van hoogwater.

lees meer

Koniks in de Bemmelse Waard

19 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Koniks langs Waal, foto: Twan Teunissen

Vanaf 23 maart grazen er koniks in de Bemmelse Waard. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Jaarrondbegrazing draagt bij aan een gevarieerde natuur en vertraagt de begroeiing in de stroombaan van de rivier.

lees meer

Sluis Oude Waal gesloten

19 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Het sluiten van de sluis van de Oude Waal

De sluis van de Oude Waal bij Nijmegen is weer gesloten. We houden hier het water vast. Hiervan profiteren water- en moerasbewoners.

lees meer

Uiterwaarden opnieuw afgesloten

13 maart 2020 Boswachter Twan Teunissen in Rivierengebied
Overstroomde Millingerwaard

Al weken zijn veel uiterwaarden overstroomd. Dit weekend passeert een hoogwaterpiek die er voor zorgt dat er weinig ruimte overblijft in de uiterwaarden. Op de laatste droge delen wachten veel dieren op een kleine ruimte het hoogwater af. Een aantal natuurgebieden in de uiterwaarden van de Gelderse Poort wordt daarom voor publiek. In dit blog tips waar je het hoogwater wel kunt beleven.

lees meer

Werving ondernemer Fort bij Asperen van start

9 maart 2020 Boswachter Silvia Blom in Rivierengebied

Staatsbosbeheer is op zoek naar een creatieve ondernemer voor Fort bij Asperen. Het is een van de mooiste torenforten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit rijksmonument is een prachtig forteiland aan de Linge in de gemeente West Betuwe. De werving is zaterdag 7 maart gestart voor een ondernemer die mogelijkheden ziet om dit cultuureiland in de toekomst te gaan exploiteren. Een invulling met kunst en horeca – in lijn met het huidige gebruik – heeft de voorkeur. De plannen kunnen tot 20 april 2020 ingediend worden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog