www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Inloopavond over de Bisonbaai

4 dagen geleden Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
de Bisonbaai

Op korte termijn worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Bisonbaai, waarbij een aantal van de beeldvormende populieren zal moeten worden verwijderd. Uit een boomtechnisch onderzoek blijkt dat deze bomen in dusdanig slechte staat zijn dat Staatsbosbeheer niet langer de veiligheid kan garanderen van de bezoekers van het natuurgebied. De boswachter van Staatsbosbeheer nodigt daarom recreanten en buurtbewoners uit voor een open inloopavond op woensdagavond 3 oktober in Oortjeshekken. Tussen 19.00 en 21.00 kunnen er vragen gesteld worden aan de boswachter.

lees meer

Het is tijd voor een feestje!

5 september 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
beeld van de landschapsparade

De gemeente Berg en Dal en Staatsbosbeheer nodigen je van harte uit op de Landschapsparade in Kekerdom. Zondag 9 september a.s. worden hier diverse activiteiten georganiseerd die in het teken staan van cultuurhistorie en 25 jaar natuurontwikkeling in de Millingerwaard. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 17.00

lees meer

Blauwalg geconstateerd in de Bisonbaai

18 juli 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Bisonbaai

Recreanten opgelet! In de Bisonbaai is op 18 juli blauwalg geconstateerd na een inspectie. Op verschillende locaties zijn drijflagen met blauwalg waargenomen. De Provincie Gelderland waarschuwt de bezoekers van het natuurgebied hiervoor op de website zwemwater.nl. Zowel recreanten als hondenbezitters wordt afgeraden om op deze locaties het water in te gaan om zo vervelende klachten te voorkomen.

lees meer

Dertig kilometer lang praten over natuur

10 juli 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Boswachter met Team

Hoe denken kinderen over natuur en wat vinden zij belangrijk. Ik hoop op deze en nog veel meer vragen antwoord te krijgen als ik aanstaande dinsdag meeloop met het #Vteam. De eerste dertig kilometer van de Nijmeegse vierdaagse loop ik met de jongste deelnemers mee. Ben jij nieuwsgierig welke vragen zij aan de boswachter stellen? Volg dan aanstaande dinsdag Staatsbosbeheer op Instagram!

lees meer

Thuis!

6 juli 2018 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Daar ben ik, eindelijk weer thuis. Thuis in het het mooie Nijmegen, waar ik ben opgegroeid. Man, wat heb ik je gemist afgelopen 5 jaar, en na ongeveer 200.000 kilometer op de Nederlandse ‘’snelwegen’’, zit je als een warme jas (iets te warm op dit moment).

Wat fijn om weer terug te zijn op de plek waar zoveel mooie herinneringen liggen. Als klein jongetje liep ik door de Overasselte en Hatertsevennen. In eerste instantie met mijn ouders, broertje en zus en op wat latere leeftijd ook, sporadisch, met het NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie). Eigenlijk is hier de interesse voor natuur geboren zou je kunnen zeggen.

lees meer

Loop mee voor de onderwaterwereld

22 juni 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

De onderwaterwereld van de Waal en de uiterwaarden van dichtbij. Dat móet je echt gezien hebben! Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Wie heeft er nu een complete snorkeloutfit thuis liggen? Daarom wil ik een prachtig aquarium bouwen in De Bastei, het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Hiervoor heb ik geld nodig, € 15.000. Kan jij me daarbij helpen? Dat kan op meerdere manieren.

lees meer

Schaapskudde in de zomeroutfit!

11 juni 2018 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied

De schaapskudde van in het Overasseltse en Haterse vennengebied gaat over van winter- naar zomeroutfit, dit zal bij droog weer aanstaande vrijdag gebeuren en u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het schapen scheren!

lees meer

De zwarte stern krijgt eigen kanaal op Beleef de Lente

31 mei 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
zwarte sterns op broedvlotje

Hij is git zwart, heeft 4000 kilometer gevlogen om hier te komen en broedt op een nestvlotje in de Gelderse Poort. Vanaf vandaag is deze bijzondere broedvogel live te volgen op Beleef de Lente. Met trots presenteer ik u ” de zwarte stern”

lees meer

Kom chillen bij de boswachter als de leraren staken

28 mei 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

Woensdag 30 mei staken de basisschoolleraren in Gelderland en Overijssel en kunnen veel kinderen niet naar school. Voor de boswachter in de Gelderse Poort reden genoeg om de deuren van de natuur wagenwijd open te zetten. Staatsbosbeheer organiseert daarom a.s. woensdag tussen 11.00 en 15.00 uur “chillen bij de boswachter”. Kinderen kunnen op deze dag samen met hun ouders de prachtige natuur van de Gelderse Poort ontdekken. Dus ouders opgelet! Wij helpen jullie graag op deze plotseling verplichte vrije dag aan een leuke opvulling.

lees meer

In de Gelderse Poort is de cirkel weer rond

23 mei 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
Millingerwaard

In natuurgebied de Gelderse Poort bij Nijmegen wordt een dood veulen opgenomen in de natuurlijke kringloop van leven en dood. Het jonge konikpaard is dood geboren en kan niet worden afgevoerd. Het kadaver blijft liggen zodat talloze aaseters zich er te goed aan kunnen doen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog