www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Parkeerplaats in het vennengebied krijgt opknapbeurt

22 uur geleden Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Locatie parkeerplaats

In januari worden er werkzaamheden verricht aan het de parkeerplaats ter hoogte van de Diervoort in het Haterse en Overasseltse vennengebied. Zowel de indeling als de halfverharding worden geoptimaliseerd om het publiek beter van dienst te kunnen zijn.

lees meer

Uiterwaarden Gelderse Poort gaan tijdelijk op slot

3 januari 2018 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
beverfamilie boven op een burcht

Staatsbosbeheer sluit tijdelijk de uiterwaarden in de Gelderse Poort en adviseert haar bezoekers om het fascinerende hoogwater vanaf de dijk te beleven. Op deze manier krijgen de wilde dieren de rust die ze in deze periode juist nodig hebben. De boswachter van Staatsbosbeheer vraagt haar bezoekers begrip te hebben voor deze situatie.

lees meer

Kaarsjeswandeling op landgoed Soelen.

4 december 2017 boswachter Saskia Linssen in Rivierengebied

Op zaterdag 9 december is er een gezellige kaarsjeswandeling op landgoed Soelen. Vier deze decembermaand met kaarslicht, chocomel en knapperend houtvuur!

lees meer

Herinneringen aan KunstFort Asperen

1 december 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Stichting KunstFort Asperen stopt met de exploitatie van het fort. Eigenaar Staatsbosbeheer neemt het beheer en onderhoud van het fort over. Boswachter Dianne Renders haalt een paar herinneringen op aan het fort en de samenwerking met de Stichting KunstFort Asperen.

lees meer

Kerstboom uitzoeken in het Groesbeekse bos

27 november 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Kom je eigen kerstboom zagen!

Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek met je gezin op 9 december een kerstboom uit in het Groesbeekse bos. Je mag de boom zelf zagen of uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee!

lees meer

Natuurlijker, toegankelijker en aantrekkelijker

21 november 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied

De Stadswaard is een wild natuurgebied, vlakbij het centrum van Nijmegen. Vanaf de Waalkade hoef je maar één brug over te steken, de Ooijpoort, en dan sta je ineens met je voeten in prachtige riviernatuur. Het gebied is onderdeel van het 3000 hectare grote natuurgebied de Gelderse Poort, het begin van de Nederlandse delta. In de Stadswaard is een herinrichtingsproject afgerond dat meer natuur brengt en het gebied aantrekkelijker en uitdagender maakt voor de bezoekers. Er is een lange nevengeul gegraven die in verbinding staat met de Waal. Een nieuwe voetgangersbrug over deze geul maakt allerlei rondjes door het struingebied mogelijk. Stapstenen in de geul en speelaanleidingen langs de geul maken het gebied een paradijs voor kinderen.

lees meer

hulpboswachters gezocht

9 november 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
entreegebouw de Bastei

De boswachter van Staatsbosbeheer is op zoek naar enthousiaste hulpboswachters om samen de prachtige natuur van de Gelderse Poort in de etalage te zetten. Op 15 januari opent Staatsbosbeheer de deuren van een prachtig nieuw natuurinformatiecentrum in het entreegebouw van de Bastei. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen over de natuur in de Gelderse Poort. Daarnaast kunnen er prachtige producten gekocht worden in de winkel. Als hulpboswachter ben je samen met de boswachter het aanspreekpunt voor de bezoeker en geef je informatie waar de prachtige natuur optimaal beleefbaar is.

lees meer

de boshipster bestaat echt

27 oktober 2017 Boswachter Thijmen van Heerde in Rivierengebied
knopschimmel op een mycena

Een van de meest bijzondere bewoners van het bos leeft een geheimzinnig bestaan. Slechts een paar dagen per jaar laat hij zich zien, maar dan moet je wel op het juiste moment op die ene plek in het bos zijn. Een bijna onmogelijke opdracht zou je zeggen en toch is het me gelukt. Afgelopen donderdag keken we elkaar aan en mocht ik heel even in de buurt komen van “de boshipster”

lees meer

Houtoogst in het Groesbeekse bos

24 oktober 2017 Boswachter Lydie van Santen in Rivierengebied
Houtstapel

De jaarlijkse houtoogst in het Groesbeekse bos start eind oktober. De oogst zal dit jaar hoofdzakelijk plaatsvinden op De But en Dekkerswald. Duurzame houtproductie is naast natuur, recreatie, landschap en cultuurhistorie een van de functies van dit multifunctionele bos. Lees de blog voor meer informatie en/of ga samen met de boswachter op 26 november een kijkje te nemen in het bos op de plek van de werkzaamheden.

lees meer

Volg de veranderingen langs de rivieren

20 oktober 2017 Boswachter Dianne Renders in Rivierengebied

Langs de rivieren vinden veel herinrichtingsprojecten plaats. Ze vergroten de veiligheid en verbeteren de natuur- en belevingswaarden. In deze blog wordt kort uitgelegd wat de plannen zijn voor 3 natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Betrokkenen worden uitgenodigd de plannen te volgen en ideeën te delen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog