www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Broedseizoen ! Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur

12 minuten geleden Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Bijna iedereen heeft wel eens van het broedseizoen gehoord. Voor boswachters is het altijd een bijzondere tijd! Het broedseizoen is de periode waarin er veel jonge dieren worden geboren. Formeel duurt het van 15 maart tot 15 juli, maar in de praktijk komt het geregeld voor dat dieren door een zacht voorjaar al eerder ‘het voorjaar in hun bol’ krijgen. Omdat vogels op het nest zitten en jonge zoogdieren letterlijk hun eerste stappen zetten is dit een periode waarin de natuur erg kwetsbaar is.

lees meer

Een nieuw gezicht op de boswachtersblog!

19 december 2022 Boswachter Katelijne Hoogendoorn in Rivierengebied

Een nieuw gezicht op de boswachtersblog! Mijn naam is Katelijne en ik mag sinds 31 oktober dit jaar mijn collega’s Daan en Berry versterken als boswachter publiek. Wat een cadeautje om in dit prachtige en dynamische gebied dagelijks mijn werk uit te mogen voeren!

lees meer

Natuurontwikkeling in de Steendert

13 december 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied

Staatsbosbeheer presenteerde een eerste ontwerpschets voor de ontwikkeling van het natuurgebied ‘de Steendert’ bij Est. Staatsbosbeheer wil het gebied van 90 hectare verder ontwikkelen zodat het toekomstbestendig en afwisselender wordt voor mens, plant en dier.

lees meer

Werkzaamheden Defensiedijk Bemmel

15 november 2022 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Maandag 21 november start Staatsbosbeheer met werkzaamheden aan de Defensiedijk in de Bemmelse Waard. Er worden rasters en wildroosters geplaatst. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de veiligheid en de rust van de grote grazers én de bezoekers aan het gebied. Tijdens de uitvoering blijft de Bemmelse Waard toegankelijk voor publiek. Bij het plaatsen van de wildroosters worden (brom)fietser mogelijk tijdelijk omgeleid via de Waaldijk. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken duren.

lees meer

Beleef een wonderlijke wandeling onder de sterren, begeleid door kaarslicht, op Landgoed Soelen

14 november 2022 Boswachter Elyssa Henderson in Rivierengebied
Lichtjeswandeling

Op zaterdag 17 december organiseren we tussen 17.00 en 19.00 uur over Landgoed Soelen in Zoelen een kaarsjeswandeling voor de jongste, de oudste en iedereen daartussenin. 

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog