www.boswachtersblog.nl/ Rivierengebied

Nieuw bos voor de Rampert, hoera!

3 dagen geleden Boswachter Claudia Wessel in Rivierengebied
Plantwerk

Vandaag zijn we gestart met planten van nieuw bos in de Rampert; goed nieuws! Dit helpt in de strijd tegen klimaatverandering doordat bomen koolstof uit de lucht opslaan. Hiermee kunnen zij CO2 in de atmosfeer verminderen.

lees meer

Aanleg amfibieënlaagtes in de Millingerwaard

23 december 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

De komende weken worden er in de Millingerwaard verschillende laagtes verder uitgediept. Met het verdiepen van laagtes in het natuurlijk patroon van stroomruggen wordt de herinrichting van de Millingerwaard geoptimaliseerd en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstel van bestaande en nieuwe populaties amfibieën.

lees meer

Calamiteitenkap door letterzetter in het Groesbeekse Bos

17 december 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

Opnieuw slaat de letterzetter toe in de sparren. Staatsbosbeheer start daarom in januari 2021 met calamiteitenkap in het Groesbeekse Bos. In totaal zal op een oppervlak ruim 3 hectare fijnspar en sitkaspar gekapt worden. In de winter van 2021 worden nieuwe bomen aangeplant voor een toekomstbestendig bos. Tijdens de werkzaamheden kan het wat modderig zijn, maar blijft het bos toegankelijk voor publiek.

lees meer

Yes!! Kerstbomen verkoop gaat door! Hoe? Nou… een drive-through.

30 november 2020 Boswachter Tim Hogenbosch in Rivierengebied

Supertof. Het kostte het nodige uitzoekwerk en geregel, maar het is toch gelukt. We gaan dit maffe jaar toch nog kerstbomen verkopen. Bomen linea recta uit het Groesbeekse bos.

lees meer

Werk in uitvoering langs de Waal

24 november 2020 Boswachter Daan Meeuwissen in Rivierengebied

De komende weken wordt er in natuurgebieden langs de Waal ten oosten van Nijmegen op een aantal plekken gewerkt. Zo wordt er onder andere gewerkt in het kader van een inrichtingsproject en voor hoogwaterveiligheid. Tijdens deze werkzaamheden blijven de opengestelde natuurgebieden toegankelijk voor publiek.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog