www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Gastblog: Een globetrottertje van Rottumerplaat

16 november 2016 Communicatieadviseur Jorien Bakker in Rottum
Noordse stern in vlucht.

Vogelwachters Bart en Doortje nemen voorlopig afscheid van ons in hun laatste gastblog van dit vogelwachtseizoen op Rottumerplaat, over de kampioen van de lange-afstandstrek: de Noordse stern.

lees meer

Waddengebied verkozen tot Mooiste Natuurgebied van ons land!

2 november 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Grijze zeehond

Het Nederlandse Waddengebied heeft de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland gewonnen. We kregen de meeste stemmen van het publiek en eindigden voor de nummers twee en drie: de Veluwe en Hollands Duinen. Dat is maandag bekend gemaakt tijdens De Wereld Draait Door door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Duizenden Waddenliefhebbers brachten de afgelopen drie weken hun stem uit op Het Nederlandse Waddengebied, waaronder veel Groningers. Daar ben ik als boswachter in het Lauwersmeer en op de Rottums ongelofelijk trots op!

lees meer

Tijdelijke uitkijktoren Rottumerplaat doet nog een broedseizoen dienst

18 oktober 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
staatsbosbeheer_wordpress_header_sjabloon11.jpg

De uitkijktoren op Rottumerplaat wordt deze week afgebroken. Het kenmerkende bouwwerk met z’n spitse groenwitte punt is door weersinvloeden en zwam zo erg aangetast dat hij de veiligheidstoets dit voorjaar niet meer doorstond. De vogelwachters hebben dit broedseizoen al gebruik gemaakt van een tijdelijke houten toren, die voorlopig nog even blijft staan.

lees meer

As. zondag: RadioDoc over Rottumerplaat

16 september 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
radiodoc-rottumerplaat-c_-vpro

Op zondag 18 september om 21:00 uur wordt op NPO Radio 1 een documentaire uitgezonden over een onderzoekstocht naar Rottumerplaat van Erfgoedpartners Groningen, St. Verdronken Geschiedenis, Staatsbosbeheer en enkele biologen.

lees meer

Update: Expeditie Rottumeroog 2016 volgeboekt

9 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Staatsbosbeheer-gids Emo Klunder vertelt waar tot februari 2014 de vogelwachterswoning stond

Het ging hard, héél hard dit jaar. De 23 ‘Expedities Rottumeroog’ zijn net na aanvang van het seizoen ook echt volgeboekt. Nou ja, op één plekje na dan.

lees meer

Over een oude lepelaar, wolken steltlopers en de strijd om de nestkast

8 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Drie jonge witte kwikstaartjes

Bart en Doortje bloggen in de 10e vogelwachtersupdate van dit seizoen vanaf Rottumerplaat: vanuit onze woonkamer in het vogelwachtershuis hebben we zicht op een oude witte krakkemikkige nestkast waar nu al voor het tweede jaar een witte kwikstaart in broedt.

lees meer

Zeegras en strandbiet op Plaat

1 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Zeegras voor Rottumerplaat.

Ellen Pont en Ron Mes bloggen in de negende vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat. Bart Ebbinge en Doortje Ebbinge-Dalmeijer, de vaste vogelwachters van Staatsbosbeheer op Rottumerplaat, gingen dit seizoen ook af en toe naar de vaste wal. Ron en Ellen mochten vanaf 27 juni gedurende twee weken hun werkzaamheden waarnemen.

lees meer

Babyspreekuur op Rottumerplaat

18 juli 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Manden vol jonge meeuwen.

Bart en Doortje bloggen in de achtste vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat: op 13 juni gingen Hans en Nelly naar de wal en namen wij de wacht weer van hen over. Wel even wennen na zeven weken.

lees meer

Druk werk aan de wadden

7 juli 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Vogelwachtershuis op Rottumerplaat

Nelly en Hans bloggen in de zevende vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat: de afgelopen drie weken hebben wij de bekende vogelwachters Bart Ebbinge en Doortje Ebbinge-Dalmeijer vervangen. Ons verblijf op Plaat had dit keer een ander karakter dan de vorige keer, doordat we achtereenvolgend een viertal bezoeken kregen. Hierdoor hebben we dit keer minder het onbewoonde eilandgevoel gehad.

lees meer

Doen wat moet, én wat kan

23 mei 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
De 'oude' stuifdijk van Rottumerplaat.

Sjoerd en Hella bloggen in de zesde vogelwachtersupdate vanaf Rottumerplaat: alweer zo’n anderhalve week zijn wij de vogelwachters van Rottumerplaat, dus tijd voor een blog. Eén van ons is bioloog met vogelwachters-ervaring op de wadplaat Griend en op de Kreupel in het IJsselmeer, de ander bivakkeert voor het eerst op een onbewoond eiland.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog