www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Tijdelijke uitkijktoren Rottumerplaat doet nog een broedseizoen dienst

3 dagen geleden Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
staatsbosbeheer_wordpress_header_sjabloon11.jpg

De uitkijktoren op Rottumerplaat wordt deze week afgebroken. Het kenmerkende bouwwerk met z’n spitse groenwitte punt is door weersinvloeden en zwam zo erg aangetast dat hij de veiligheidstoets dit voorjaar niet meer doorstond. De vogelwachters hebben dit broedseizoen al gebruik gemaakt van een tijdelijke houten toren, die voorlopig nog even blijft staan.

lees meer

As. zondag: RadioDoc over Rottumerplaat

16 september 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
radiodoc-rottumerplaat-c_-vpro

Op zondag 18 september om 21:00 uur wordt op NPO Radio 1 een documentaire uitgezonden over een onderzoekstocht naar Rottumerplaat van Erfgoedpartners Groningen, St. Verdronken Geschiedenis, Staatsbosbeheer en enkele biologen.

lees meer

Update: Expeditie Rottumeroog 2016 volgeboekt

9 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Staatsbosbeheer-gids Emo Klunder vertelt waar tot februari 2014 de vogelwachterswoning stond

Het ging hard, héél hard dit jaar. De 23 ‘Expedities Rottumeroog’ zijn net na aanvang van het seizoen ook echt volgeboekt. Nou ja, op één plekje na dan.

lees meer

Over een oude lepelaar, wolken steltlopers en de strijd om de nestkast

8 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Drie jonge witte kwikstaartjes

Bart en Doortje bloggen in de 10e vogelwachtersupdate van dit seizoen vanaf Rottumerplaat: vanuit onze woonkamer in het vogelwachtershuis hebben we zicht op een oude witte krakkemikkige nestkast waar nu al voor het tweede jaar een witte kwikstaart in broedt.

lees meer

Zeegras en strandbiet op Plaat

1 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Zeegras voor Rottumerplaat.

Ellen Pont en Ron Mes bloggen in de negende vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat. Bart Ebbinge en Doortje Ebbinge-Dalmeijer, de vaste vogelwachters van Staatsbosbeheer op Rottumerplaat, gingen dit seizoen ook af en toe naar de vaste wal. Ron en Ellen mochten vanaf 27 juni gedurende twee weken hun werkzaamheden waarnemen.

lees meer

Babyspreekuur op Rottumerplaat

18 juli 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Manden vol jonge meeuwen.

Bart en Doortje bloggen in de achtste vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat: op 13 juni gingen Hans en Nelly naar de wal en namen wij de wacht weer van hen over. Wel even wennen na zeven weken.

lees meer

Druk werk aan de wadden

7 juli 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Vogelwachtershuis op Rottumerplaat

Nelly en Hans bloggen in de zevende vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat: de afgelopen drie weken hebben wij de bekende vogelwachters Bart Ebbinge en Doortje Ebbinge-Dalmeijer vervangen. Ons verblijf op Plaat had dit keer een ander karakter dan de vorige keer, doordat we achtereenvolgend een viertal bezoeken kregen. Hierdoor hebben we dit keer minder het onbewoonde eilandgevoel gehad.

lees meer

Doen wat moet, én wat kan

23 mei 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
De 'oude' stuifdijk van Rottumerplaat.

Sjoerd en Hella bloggen in de zesde vogelwachtersupdate vanaf Rottumerplaat: alweer zo’n anderhalve week zijn wij de vogelwachters van Rottumerplaat, dus tijd voor een blog. Eén van ons is bioloog met vogelwachters-ervaring op de wadplaat Griend en op de Kreupel in het IJsselmeer, de ander bivakkeert voor het eerst op een onbewoond eiland.

lees meer

Zeewolfsmelk, strandbiet en kleine donsjes

12 mei 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum

Hans en Nelly bloggen voor het eerst in de vijfde vogelwachtersupdate vanaf Rottumerplaat: op 23 mei is het dan zover. Na van 2003 tot 2012 10 jaar vogelwachter te zijn geweest op Rottumeroog en –plaat is er nu een weerzien met de Plaat om de vogelwachters Bart Ebbinge en Doortje Dallmeijer te vervangen.

lees meer

Vier Expedities Rottumeroog nu met cultuurhistorische gids

28 april 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
De vogelwachter-iglo op Rottumeroog. Foto: Henk Postma

Bij veel mensen op de bucketlist: een bezoek aan de onbewoonde eilanden Rottumeroog en Rottumerplaat. Van deze twee is alleen Oog onder begeleiding toegankelijk. Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer 23 expedities in de kleurrijke nazomer en herfst. Een unieke kans om te genieten van de rust van het wad en een ontmoeting met tal van vogels en zeehonden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog