www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Oh, Sylvia!

10 mei 2022 Vogelwachters in Rottum

De trekvogelfuik doet haar werk. Schreef ik over haar theoretische werking de vorige keer, en hoe afhankelijk een vangst van het aanbod is, zo schrijf ik nu over het aanbod en de vangst die zich gisteren in de praktijk voordeed.

lees meer

Tempus fugit

1 mei 2022 Vogelwachters in Rottum

Het is bijna niet te bevatten maar onze eerste maand zit erop. De tijd vliegt terwijl het plaatje van de plaat zich steeds meer gaat ontvouwen. Zagen we bij aankomst een onbekend landschap voor ons uitstrekken met de stuifdijk als leidende vorm, zo herkennen we nu specifieke plekken terug in datzelfde landschap. Plekken die we de afgelopen weken frequent bezochten, waar we bekend mee zijn geraakt en waar we keer op keer van weten te genieten. Als een levende legenda kleuren ze het eiland; de goudgele rug van de stuifdijk, geflankeerd door lappendekens van roest-, geel- en groentinten die zowel de noord als zuidkwelder bedekken, het bleke zand van het noordrif en de Boschplaat, en alom de einder grijs-blauwe nuances van zee en lucht.

lees meer

Het is zover!

13 april 2022 Vogelwachters in Rottum

Een nieuw seizoen met nieuwe vogelwachters op Rottumerplaat. Dit jaar althans wel. Hoeveel mensen er bevoorrecht waren dit vaker te doen weet ik niet, maar voor ons – Holmer Vonk en ik, Marc van der Aa – is het de eerste keer, en daarmee gaat voor allebei een reeds lang gekoesterde droom in vervulling.

lees meer

Nazomer op Rottumeroog

8 september 2021 Vogelwachters in Rottum
Jonge boerenzwaluwen worden nog gevoerd

Vogelwachters Ellen en Emo Klunder verbleven in augustus 14 dagen op Rottumeroog. Ze genoten van het landschap, de zee en de rust en waren verheugd over de grote aantallen kleine vossen en redden en passant nog een nestje boerenzwaluwen…

lees meer

136 dagen op een natuureiland

11 augustus 2021 Vogelwachters in Rottum

Het broedseizoen zit erop. En daarmee ook ons avontuur. Rottumerplaat 2021 was het jaar van vijftig jaar Bomans en Wolkers, van een onstuimige start maar desondanks een succesvol broedjaar en van de vele tienduizenden vogels die hier wederom hun welverdiende rust vonden. Als vogelwachters mochten wij dit schouwspel vanaf de eerste rang meemaken. We blikken terug.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog