www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Nieuw seizoen Expeditie Robinson! Eh… Rottumeroog

22 februari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Avondlicht over het wad bij Rottumeroog

Onbewoonde eilanden spreken tot de verbeelding. Niet alleen de tropische, zoals in het populaire Expeditie Robinson. ‘Onze’ Groningse Waddeneilandjes Rottumeroog en Rottumerplaat hebben aan belangstelling ook geen gebrek. Onze 23 Expedities Rottumeroog in de periode augustus-oktober 2017 zijn vanaf nu weer te boeken!

lees meer

Gastblog: Een eiland vol berichten (en afval)

4 januari 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
De verzamelde rommel op Rottumerplaat.

Bram Verhave, adviseur Landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer, blogt over zijn eerste kennismaking met het onbewoonde Rottumerplaat, en vooral over zijn nieuwe missie: zoveel mogelijk afval uit zee verzamelen.

lees meer

Op een onbewoond eieieieiland…!

21 december 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
De brochure Onbewoonde eilanden

Heb je het al gezien? Er is een nieuwe brochure gemaakt over onbewoonde eilanden! Deze geeft samen met online-informatie een uniek overzicht van alle onbewoonde Waddeneilanden en zandplaten in het Nederlandse deel van de Waddenzee waaronder de Rottums. Door mensen onbewoond dan, want er leven natuurlijk wel dieren.

lees meer

Gastblog: Een globetrottertje van Rottumerplaat

16 november 2016 Communicatieadviseur Jorien Bakker in Rottum
Noordse stern in vlucht.

Vogelwachters Bart en Doortje nemen voorlopig afscheid van ons in hun laatste gastblog van dit vogelwachtseizoen op Rottumerplaat, over de kampioen van de lange-afstandstrek: de Noordse stern.

lees meer

Waddengebied verkozen tot Mooiste Natuurgebied van ons land!

2 november 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Het Nederlandse Waddengebied heeft de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland gewonnen. We kregen de meeste stemmen van het publiek en eindigden voor de nummers twee en drie: de Veluwe en Hollands Duinen. Dat is maandag bekend gemaakt tijdens De Wereld Draait Door door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. Duizenden Waddenliefhebbers brachten de afgelopen drie weken hun stem uit op Het Nederlandse Waddengebied, waaronder veel Groningers. Daar ben ik als boswachter in het Lauwersmeer en op de Rottums ongelofelijk trots op!

lees meer

Tijdelijke uitkijktoren Rottumerplaat doet nog een broedseizoen dienst

18 oktober 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

De uitkijktoren op Rottumerplaat wordt deze week afgebroken. Het kenmerkende bouwwerk met z’n spitse groenwitte punt is door weersinvloeden en zwam zo erg aangetast dat hij de veiligheidstoets dit voorjaar niet meer doorstond. De vogelwachters hebben dit broedseizoen al gebruik gemaakt van een tijdelijke houten toren, die voorlopig nog even blijft staan.

lees meer

As. zondag: RadioDoc over Rottumerplaat

16 september 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum

Op zondag 18 september om 21:00 uur wordt op NPO Radio 1 een documentaire uitgezonden over een onderzoekstocht naar Rottumerplaat van Erfgoedpartners Groningen, St. Verdronken Geschiedenis, Staatsbosbeheer en enkele biologen.

lees meer

Update: Expeditie Rottumeroog 2016 volgeboekt

9 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum

Het ging hard, héél hard dit jaar. De 23 ‘Expedities Rottumeroog’ zijn net na aanvang van het seizoen ook echt volgeboekt. Nou ja, op één plekje na dan.

lees meer

Over een oude lepelaar, wolken steltlopers en de strijd om de nestkast

8 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Drie jonge witte kwikstaartjes

Bart en Doortje bloggen in de 10e vogelwachtersupdate van dit seizoen vanaf Rottumerplaat: vanuit onze woonkamer in het vogelwachtershuis hebben we zicht op een oude witte krakkemikkige nestkast waar nu al voor het tweede jaar een witte kwikstaart in broedt.

lees meer

Zeegras en strandbiet op Plaat

1 augustus 2016 staatsbosbeheer1 in Rottum
Zeegras voor Rottumerplaat.

Ellen Pont en Ron Mes bloggen in de negende vogelwachtersupdate van 2016 vanaf Rottumerplaat. Bart Ebbinge en Doortje Ebbinge-Dalmeijer, de vaste vogelwachters van Staatsbosbeheer op Rottumerplaat, gingen dit seizoen ook af en toe naar de vaste wal. Ron en Ellen mochten vanaf 27 juni gedurende twee weken hun werkzaamheden waarnemen.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog