www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Expeditie Rottumeroog vanaf 5 april te boeken

5 dagen geleden Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Avondlicht over het wad bij Rottumeroog

In de periode 30 juli t/m 12 oktober 2019 organiseert Staatsbosbeheer expedities naar Rottumeroog. De expeditie biedt een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en om het normaal niet toegankelijke eiland te beleven. Vanaf vrijdag 5 april eind van de middag zijn de expedities naar Rottumeroog weer te boeken.

lees meer

Einde seizoen voor de vogelwachters

4 september 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

In de ‘staart’ van het broedseizoen verblijven Aaldrik Pot en Nicolette Branderhorst tien dagen op Rottumerplaat als vogelwachters. De laatste jonge sterns, meeuwen en scholeksters krijgen nog wat lekkers van hun ouders toegestopt, maar het merendeel staat al op eigen benen. Het is voor de vogelwachters onder meer tijd om de ‘jaarlijsten’ te vervolmaken.

lees meer

Augustus op Rottumerplaat

31 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Op vrijdag 27 juli vertrekken Ali en Harry Horn voor de derde en laatste keer dit vogelwachtseizoen naar Rottumerplaat.
Ze lossen René Vos, Vasco van der Boon en Aielle Erens af, die tijdens de hittegolf Rottumerplaat bemanden.

lees meer

Rottumerplaat tijdens de hittegolf

27 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Tijdens de hittegolf van afgelopen juli werd Rottumerplaat door drie vogelwachters bewaakt. Aielle Erens, René Vos en Vasco van der Boon verbleven twee weken op het eiland. Ze namen er voor de eerste keer de koninginnepage waar en constateren dat het voor scholeksters, zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen een goed broedseizoen lijkt te worden.

lees meer

Zomer op Rottumerplaat

26 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

Hans Roersma en Nelly van Brederode waren van half juni tot half juli de vogelwachters op Rottumerplaat. Voor hen was het de twaalfde keer dat ze naar Rottum afreisden. Ze doen in dit weblog verslag van de veranderingen die het eiland en haar bewoners ondergaan.

lees meer

Juni, bloeiende kwelders en heel veel jong leven

24 augustus 2018 Boswachter Dennis Moerkerken in Rottum

Dit jaar werd het vogelwachtseizoen op Rottumerplaat geopend door Ali en Harry Horn en zij kwamen in juni twee weken terug om het stokje over te nemen van vogelwachters René Vos en Rafaella Porcu. In dit blog een verslag van hun werkzaamheden en indrukken: het ringen van jonge lepelaars, trekvogels, scholeksters, bloeiend melkkruid, zwerfvuil en een fatale afloop van een pril scholeksterleven.

lees meer

Mei, de maand van doortrek en reproductie

23 augustus 2018 Boswachter Dennis Moerkerken in Rottum

De laatste twee weken van mei, een periode die in het teken staat van broedvogelinventarisatie, maar die ook gelegenheid biedt om de doortrek waar te nemen van vogelsoorten die nog veel verder noordelijk broeden. Kortom: een drukke maar ook aantrekkelijke periode voor Rafaella Porcu en René Vos. Lees hun verslag.

lees meer

Een wereld van uitersten

22 augustus 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
zonsondergang op Rottumerplaat mei 2018 (foto: Loes Kuiper)

Vogelwachters Dirk en Loes verbleven in mei twee weken op vogeleiland Rottumerplaat. Ze ervoeren veel tegenstellingen: kou en warmte, leven en dood, rust en drukte, ongerepte natuur en zwerfvuil,,,,, Lees hun verslag.

lees meer

Voorjaar op een vogeleiland

31 mei 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Lepelaarskolonie op Rottumerplaat

Vogelwachters Doortje Dallmeijer en Bart Ebbinge verbleven ruim drie weken op vogeleiland Rottumerplaat voor hun wachtbeurt van dit jaar. Ze losten Harry en Ali af en zijn inmiddels ook zelf weer afgelost. Ze schreven een boeiend verslag over het voorjaar op een vogeleiland.

lees meer

Ook vogelwachters op vogeleiland Rottumeroog

2 mei 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
De Kaap op Rottumeroog

Veel mensen weten dat op Rottumerplaat vogelwachters actief zijn. Maar ook op Rottumeroog is bewaking, zij het voor kortere periodes. Van 16 tot en met 24 april verbleven vogelwachters Dick en Jeltje op het eiland. Wat ze daar allemaal vonden, zal je verbazen!

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog