www.boswachtersblog.nl/ Rottum

Voorjaar op een vogeleiland

31 mei 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Lepelaarskolonie op Rottumerplaat

Vogelwachters Doortje Dallmeijer en Bart Ebbinge verbleven ruim drie weken op vogeleiland Rottumerplaat voor hun wachtbeurt van dit jaar. Ze losten Harry en Ali af en zijn inmiddels ook zelf weer afgelost. Ze schreven een boeiend verslag over het voorjaar op een vogeleiland.

lees meer

Ook vogelwachters op vogeleiland Rottumeroog

2 mei 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
De Kaap op Rottumeroog

Veel mensen weten dat op Rottumerplaat vogelwachters actief zijn. Maar ook op Rottumeroog is bewaking, zij het voor kortere periodes. Van 16 tot en met 24 april verbleven vogelwachters Dick en Jeltje op het eiland. Wat ze daar allemaal vonden, zal je verbazen!

lees meer

Vaste gasten

25 april 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Waterral Rottumerplaat

Vogelwachters Ali en Harry Horn doen verslag van hun tweede week op Rottumerplaat. Wintergasten vertrekken, doortrekkers doen het eiland kortstondig aan en broedvogels bereiden zich voor op het komende seizoen.

lees meer

Rottumerplaat: dynamisch in vele opzichten

24 april 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Stuuifdijk Rottumerplaat

Het voorjaar van 2018 is definitief aangebroken en daarmee ook het broedseizoen op Rottumerplaat, Rottumeroog en Zuiderduin. Er wordt dit jaar weer met verschillende teams gewerkt. Vogelwachters Harry en Ali Horn beten het spits af op Rottumerplaat. Hier hun eerste verslag van dit jaar.

lees meer

Ga je mee op expeditie naar Rottumeroog?

6 april 2018 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Avondlicht over het wad bij Rottumeroog

Vanaf nu zijn de expedities naar Rottumeroog weer te boeken. In de periode augustus t/m oktober organiseert Staatsbosbeheer 23 expedities naar Rottumeroog. De expeditie biedt een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het Werelderfgoed Waddenzee en om het normaal niet toegankelijke eiland te beleven.

lees meer

Stormachtige afsluiting vogelwachtseizoen 2017 op Rottumerplaat

9 augustus 2017 Boswachter Dennis Moerkerken in Rottum
pas teruggekeerde bontbekplevieren Rottumerplaat

De laatste wacht van het broedseizoen 2017 zit er op. Vogelwachters Bart & Doortje sloten het seizoen stormachtig af! Lees hieronder hun, voorlopig, laatste blog.

lees meer

Rottumeroog in de zomer: vogels, vlinders, bloemen

6 augustus 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Bloeiende Lamsoor op Rottumeroog

Ook op Rottumeroog is bewaking, zij het voor kortere periodes. Een van de vogelwachters op ‘Oog is Emo Klunder, ook vogelteller en een van de gidsen bij de ‘expeditie Rottumeroog’.

lees meer

De cirkel is rond op Rottumerplaat

1 augustus 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum

De voorlaatste wacht op Rottumerplaat is waargenomen door Sjoerd Bakker en zijn vrouw Truus. Sjoerd, gepensioneerd boswachter en oud-vogelwachter, is als vogelteller vaker op de Rottums maar voor Truus, toch échte ‘eilandse’, is het de eerste keer. Ook zij waren weer onder de indruk van de dynamiek van een Waddeneiland en de felle strijd om het bestaan.

lees meer

Leven en dood op een vogeleiland

29 juli 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
nest visdiefjes op Zuidkwelder Rottumerplaat 2017

Vogelwachter Sjoerd Dirksen doet verslag van zijn laatste wachtperiode van dit jaar op vogeleiland Rottumerplaat: leven en dood gaan hier hand in hand.

lees meer

Filmen op Rottumerplaat: zeevonk, desastreuze bevalling en puberende slechtvalken

19 juli 2017 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Rottum
Slechtvalk, gefilmd op Rottumerplaat, juli 2017

Voor de bioscoopfilm WAD, die eind 2018 in de bioscopen gepland staat en het verhaal vertelt van de adembenemende natuur van het Waddengebied, worden overal in het Nederlandse Waddengebied opnamen gemaakt. Maar de mooiste opnamen voor de waddenfilm komen van Rottumerplaat! De filmers deden al eerder verslag van hun werkzaamheden, hier is het vervolg:

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog