www.boswachtersblog.nl/ Schoorlse Duinen

Ontdek de Schoorlse Duinen met de Van Boom tot Bos Wandelroute

26 april 2024 Boswachter Samuelle van Deutekom in Schoorlse Duinen

Dit jaar viert Staatsbosbeheer 125 jaar natuurbeheer en daarom staat 2024 in het teken van het bos. Voor deze speciale gelegenheid vieren we de natuur en de geschiedenis van Staatsbosbeheer, die begon met de bestrijding van zandverstuivingen en de aanplant van bossen in Nederland. In de Schoorlse Duinen, een van de eerste vijf gebieden onder beheer van Staatsbosbeheer, kan je nu de Van Boom tot Bos Wandelroute lopen.

Ontdek de Van Boom tot Bos Wandelroute

Om het Jaar van het Bos te vieren, heeft Staatsbosbeheer een unieke wandelervaring gecreëerd: de Van Boom tot Bos wandeling. In de Schoorlse Duinen volg je de ‘roetroute’, een pad vol natuurverhalen en videoberichten van de boswachters. Scan onderweg de QR-codes om meer te leren over bomen, bossen en het belang van bosbeheer.

Hoe werkt het?

De wandeling begint bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar je de eerste QR-code vindt. Volg de route en laat je verrassen door verhalen en leuke opdrachten uit het bos. Ontdek de geschiedenis en het beheer van de bossen terwijl je door dit prachtige natuurgebied wandelt.

Onderweg ontdek je de verhalen van het bos.

Deel Jouw Bosverhaal

Heb jij een verhaal over het bos dat je wilt delen? Tijdens de meivakantie (27 april t/m 5 mei) nodigen de boswachters je uit om jouw verhaal te tekenen, schrijven, dichten of fotograferen. Hang jouw verhaal op in Buitencentrum Schoorlse Duinen en maak kans op een persoonlijke excursie met de boswachter op zondag 2 juni.

Meer Informatie

Wil je meer weten over het Jaar van het Bos en de verschillende activiteiten in de Schoorlse Duinen en andere bosgebieden? Bezoek www.jaarvanhetbos.nl of volg #Jaarvanhetbos voor de laatste updates en inspiratie.

Kom en vier met ons het Jaar van het Bos in de prachtige Schoorlse Duinen!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog