www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Van Boom tot Bos-wandeling groot succes

2 juli 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Al 125 jaar geleden werd Staatsbosbeheer opgericht. En daarom heeft Staatsbosbeheer dit jaar uitgroepen tot het Jaar van het Bos! We zetten bomen en bos een jaar lang in de kijker en hebben op 29 plaatsen in Nederland een speciale wandeling uitgezet: De van Boom tot Bos wandeling. Zo ook in de Boswachterij Westerschouwen.

Van Boom tot Bos-paaltje met QR-code

Van Boom tot Bos wandeling

Bomen en bossen verwonderen ons elke dag weer. In de afgelopen 125 jaar heeft Staatsbosbeheer veel verhalen verzameld. Tijd om in het Jaar van het bos die verhalen eens te vertellen. En waar kan dat beter dan buiten in het bos? Daarom hebben onze boswachters in 29 bossen verspreid over heel Nederland een Van Boom tot Bos wandeling uitgezet. Tijdens deze wandeling vertellen we je meer over bomen, bos en bosbeheer.

Hoe werkt het?

In de Boswachter Westerschouwen hebben we zo’n Van Boom tot Bos wandeling uitgezet. Bij het beginpunt van de route (de rode route / Foxdalroute), rechts van de Excursieschuur aan de Kraaijensteinweg 140 in Westenschouwen, start de wandeling en vind je de eerste QR-code.  Scan deze code met je telefoon en vanzelf komt dan een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld. Waaronder het verhaal over de rode bosmieren:

In je eigen tempo

Het mooie van de Van Boom tot Bos wandeling is dat je helemaal zelf mag bepalen wanneer en hoe je het doet. Je kunt de route in één keer lopen of in etappes. Je kunt bijvoorbeeld halverwege stoppen en bij je volgende bezoek de wandeling weer oppakken. Je kunt ook terugkomen met familie, vrienden of je gezin. Achter bijna alle QR-codes zit een kleine en leuke opdracht voor kinderen (en volwassenen). Bij deze opdrachten is geen extra materiaal nodig, dit vind je in het bos.

Groot succes

De van Boom tot Bos-wandeling in de Boswachterij Westerschouwen is een groot succes: de verhaaltjes en opdrachten zijn al vele keren gescand, gelezen en uitgevoerd. En we hebben vele reacties gekregen. Leuke reacties: over het bos, wat voor maatregelen we treffen, wat je kunt tegenkomen, hoe bomen onderling “praten”, hoe oud ze zijn etc. De van Boom tot Bos-wandeling van drie kilometer is hiermee een interessante  aanvulling op de bestaande routes. Voor jong en oud!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog