www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Over dit weblog

Via dit weblog houden de boswachters van Staatsbosbeheer je op de hoogte van hun dagelijks werk en het laatste nieuws uit de natuurgebieden in Zuid-Holland. Als je ons volgt, krijg je per e-mail een melding van nieuwe berichten. Reacties op onze berichten zijn welkom!

Over de gebieden

Meer over de natuurgebieden in Zuid-Holland vind je op Staatsbosbeheer.nl.

Over de boswachters

Mark Kras:

Mark-Kras-20140423“Als boswachter in het duingebied tussen Wassenaar tot en met Noordwijk heet ik u van harte welkom in Hollands Duin. Op ons blog wil ik u meenemen naar de prachtige duinen van Zuid-Holland. Een plek waar bijzondere dieren en planten hun plek vinden maar waar ook heel veel mensen genieten van zon, zand, wind en alles wat er leeft. Sinds 2009 ben ik boswachter in Hollands Duin. Mijn taak is om te zorgen dat mensen er zoveel mogelijk genieten. In die tijd ben ik de duinen van Zuid-Holland meer en meer gaan waarderen. Ik hoop dat u na het lezen van ons blog zich net zo verbonden gaat voelen met onze gebieden.” Volg Mark Kras via Twitter

Linda Groeneveld:

Linda-Groeneveld-20140423“Ik ben boswachter in het Bentwoud. Deze jonge natuur en recreatiegebieden geven groene ruimte en rust voor heel veel mensen in de Randstad en het Groene Hart. Groen dicht bij de mensen. Bewoond door steeds meer verschillende dieren, planten en schimmels. Een ontmoeting met een vos, een bruine kiekendief of een orchidee is hier echt mogelijk. Maar lekker sporten of picknicken met de neus in de wind kan natuurlijk ook. Volg de ontwikkeling van de gebieden via ons blog. Natuurlijk nodig ik u van harte uit om alles ook lekker buiten te komen bekijken.”
Volg Linda Groeneveld via Twitter

Jenny van Leeuwen:

Jenny-van-Leeuwen2-20140423“Ik ben boswachter in het Haagse Bos, Duivenvoordse- Veenzijdse Polder en zes gebieden in het westelijke deel van het Groene Hart. Natuur heeft mij altijd al gefascineerd. Het is heerlijk om buiten te zijn en het is er altijd weer anders. Nu ik sinds 2008 boswachter ben, deel ik deze buitenbeleving graag met anderen. Mijn werkgebieden zijn heel divers: hartje centrum Den Haag, maar ook adembenemend mooie polders in en om het Groene Hart. Nabij de stad is het gezellig druk en maak je van alles mee als boswachter. In de polders is het juist de natuur die de hoofdrol speelt. Door onze prachtige gebieden onder de aandacht te brengen, hoop ik dat meer mensen ervan zullen genieten!” Volg Jenny van Leeuwen via Twitter

Wicher Pen:

Wicher-Pen-20140423-WA0003“Ik werk al ruim 35 jaar op de Zuid-Hollandse Eilanden en heb dit gebied enorm zien veranderen. Gelukkig heeft deze streek een landelijk karakter behouden. Nog altijd geniet ik van het brede water, het prachtige uitzicht, de wolkenluchten, het riet, de grienden en de gevarieerde natuur op of langs de benedenrivieren. Daar krijg je nooit genoeg van; iedere dag is het weer anders. Ik neem je op dit weblog mee op mijn reizen naar IJsselmonde, de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.”

Dick van Stegeren

“Ik ben boswachter in de Rottemeren. kom snel eens naar dit bijzondere gebied gelegen rondom de rivier de Rotte tussen Rotterdam en Moerkapelle, waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Een geschikte plek om lekker te recreëren en waar altijd wat te beleven valt. Heuvel, bos, polder, waterpartijen, plas, moeras en de vele rietkragen zorgen voor een afwisselend landschap waar allerlei soorten planten, dieren en vooral ook watervogels zich thuis voelen. Beleef de natuur, rust, ruimte en de gastvrijheid van de streek. Ga fietsen, wandelen te paard of per boot door het gebied en ontdek en geniet van dit unieke stukje Nederland. Volg mij op Twitter

Lieke Verhoeven

 

Michiel Spek

Huisregels

Op de blogs van Staatsbosbeheer zijn huisregels van toepassing. Op de blogs behandelen we elkaar met respect en gebruiken we geen beledigende, kwetsende, dreigende of hatelijke taal.  Uitlatingen die Staatsbosbeheer en/of anderen treiteren, discrimineren, stalken, misbruiken, kwetsen of bedreigen, of als uitlatingen op die wijze kunnen worden opgevat, niet zijn toegestaan.

Staatsbosbeheer behoudt zich het recht voor om het account van een persoon te blokkeren zodat er geen reactie meer kunnen worden geplaatst. We werken met het ‘three-strikes’-principe. We wijzen iemand eerst op de huisregels en bij een volgende overtreding geven we een laatste waarschuwing. Houdt iemand zich dan alsnog niet aan de regels, dan blokkeren we het account.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog