www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Over dit weblog

Via dit weblog houden de boswachters van Staatsbosbeheer je op de hoogte van hun dagelijks werk en het laatste nieuws uit de natuurgebieden in Zuid-Holland. Als je ons volgt, krijg je per e-mail een melding van nieuwe berichten. Reacties op onze berichten zijn welkom!

Over de gebieden

Meer over de natuurgebieden in Zuid-Holland vind je op Staatsbosbeheer.nl.

Over de boswachters

Mark Kras

“Ik ben boswachter in het Haagse Bos, Duivenvoordse- Veenzijdse Polder en elf gebieden in het westelijke deel van het Groene Hart. Natuur en de verbinding met mensen die hierin te gast zijn altijd een drijfveer voor mijn werk. Sinds 2009 ben ik boswachter. Sinds 2009 ben ik boswachter. De eerste elf jaar in de duinen van Wassenaar tot en met Noordwijk. Nu zijn mijn werkgebieden heel divers: Nationaal Park Hollandse Duinen dat voor mij begint in hartje centrum Den Haag, maar ook adembenemend mooie polders in en om het Groene Hart. Nabij de stad is het gezellig druk en maak je van alles mee als boswachter. In de polders is het juist de natuur die de hoofdrol speelt. Door onze prachtige gebieden onder de aandacht te brengen, hoop ik dat veel mensen ervan zullen genieten en beseffen hoe waardevol en rijk onze Hollandse natuur is. En dat we alleen samen deze natuur in stand kunnen houden en beschermen !” Volg Mark Kras via Twitter.

Dick van Stegeren

“Ik ben boswachter in de Rottemeren. kom snel eens naar dit bijzondere gebied gelegen rondom de rivier de Rotte tussen Rotterdam en Moerkapelle, waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Een geschikte plek om lekker te recreëren en waar altijd wat te beleven valt. Heuvel, bos, polder, waterpartijen, plas, moeras en de vele rietkragen zorgen voor een afwisselend landschap waar allerlei soorten planten, dieren en vooral ook watervogels zich thuis voelen. Beleef de natuur, rust, ruimte en de gastvrijheid van de streek. Ga fietsen, wandelen te paard of per boot door het gebied en ontdek en geniet van dit unieke stukje Nederland. Volg mij op Twitter.”

Jonathan Leeuwis

“Ik ben boswachter in de Rottemeren en het Bentwoud. Twee levendige gebieden midden in de randstad en het Groene Hart. Deze gebieden dicht bij de stad laten een prachtige balans zien tussen recreatie en natuur. Fietsen, wandelen, roeien, paarrijden, mountainbiken, varen, vogelen of de hond uitlaten, voor iedereen valt er wel iets te beleven!  Daarnaast voelen ook vele bijzondere planten en dieren zich thuis in deze gebieden. Zo broeden er bijvoorbeeld gewoon roerdompen langs de wandel- en fietspaden, en groeien er wel 6 soorten wilde orchideeën. Geweldig toch?! Zelf was ik als klein jochie altijd al buiten in de Alblasserwaardse natuur te vinden, op zoek naar vogels, vlinders, libellen, plantjes enz. Deze passie is nooit verdwenen, en mag ik andere mensen voor mijn werk enthousiast maken hier over!  Dit doe ik o.a. door dit boswachtersblog, of sociale media als Twitter in Instagram.”

Lisa Wassenaar

Met 3000 hectare in beheer, tussen de grote steden, is er altijd wat te beleven bij onze eenheid Hof van Delfland. Onze gebieden zijn opgedeeld in Midden-Delfland, Buytenhout en de Zuidpolder. Als boswachter publiek houd ik jullie graag op de hoogte van de meest belangrijke zaken die spelen. Kwaliteitsimpulsen, onderhoud, maar ook tof nieuws over dierensoorten in de gebieden. Van zwemplassen waar je in de zomer heerlijk kunt afkoelen, uitgestrekte weidegebieden waar je grutto’s en tureluurs kunt spotten tot speelbossen en polders waar kinderen de natuur op een avontuurlijke manier leren kennen, je vindt het hier allemaal. Midden-Delfland, Buytenhout en de Zuidpolder zijn op verschillende manieren te ontdekken. Zo zijn er uitgebreide netwerken van paden en routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en zelfs kanoërs! Volg ons team via Instagram en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in Hof van Delfland via Facebook.

Daniel van Veen

Mijn naam is Daniel van Veen, en ik ben boswachter publiek op Voorne Putten en IJsselmonde. In dit uitgestrekte gebied vanaf de Maasvlakte tot aan Zwijndrecht vind je allerlei bijzondere natuur die je van dichtbij kunt beleven. Het overkoepelende thema van onze natuurgebieden is ‘waar water en land elkaar ontmoeten’. Beleef bijvoorbeeld de unieke getijden natuur van de Rhoonse of Carnisse Grienden! Ga het water op (of in) bij de Brielse Maas en het Oostvoornse meer. Of ervaar de recreatiegebieden langs de oude maas, waar je midden in de natuur heerlijk kunt ontspannen. Welke van de gebieden je ook bezoekt, ik hoop je daar tegen te komen, en samen de mooiste avonturen te beleven! Tot dan!

Joël Haasnoot

Opgegroeid naast het Hollands Duin is mijn passie voor dit gebied al jong ontstaan. Natuurlijk heb ik toen nooit kunnen bedenken dat ik nu boswachter in dit prachtige gebied zou zijn. Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Staatsbosbeheer Hollands Duin. Als boswachtersteam werken wij aan het behoud van de bijzondere en dynamische natuur in dit gebied. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat onze bezoekers optimaal van dit gebied kunnen genieten. Ook jij bent altijd van harte welkom om de bijzondere natuur van het Hollands Duin te beleven. Beklim de hoogste top van Zuid-Holland, het Vlaggeduin, en kijk uit over zee en duin. Of ga mountainbiken over het parcours in Boswachterij Noordwijk. En vogels kijken kan hier ook heel goed: al meer dan 300 vogelsoorten zijn hier gezien. Genoeg te beleven dus!

Ties Ittmann

“Ik ben actief in de Alblasserwaard, het Reeuwijkse Plassengebied en de Krimpenerwaard. Ontdek een oer-Hollands landschap in deze groene parel. Geniet van de planten- en dierenrijkdom in en rond de uitgestrekte  polders van het Groene Hart. Het veenweidelandschap is erg gevarieerd met zijn molens, smalle boerenweggetjes, houtkades, knotwilgen, veenplassen, lange sloten, boezems en rietkragen. Het gebied is een paradijs voor veel weide- en watervogels. Ook ringslangen, polderreeën en bevers voelen zich hier thuis. Avontuur en natuur gaan hier prima samen. Verken het gebied per boot, kano of maak een flinke wandeling langs of door een van de polderbossen. Kom ook zeker eens naar de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland. Ook hier is veel te beleven!”

Huisregels

Op de blogs van Staatsbosbeheer zijn huisregels van toepassing. Op de blogs behandelen we elkaar met respect en gebruiken we geen beledigende, kwetsende, dreigende of hatelijke taal.  Uitlatingen die Staatsbosbeheer en/of anderen treiteren, discrimineren, stalken, misbruiken, kwetsen of bedreigen, of als uitlatingen op die wijze kunnen worden opgevat, niet zijn toegestaan.

Staatsbosbeheer behoudt zich het recht voor om het account van een persoon te blokkeren zodat er geen reactie meer kunnen worden geplaatst. We werken met het ’three-strikes’-principe. We wijzen iemand eerst op de huisregels en bij een volgende overtreding geven we een laatste waarschuwing. Houdt iemand zich dan alsnog niet aan de regels, dan blokkeren we het account.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog