www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Over dit weblog

Via dit weblog houden de boswachters van Staatsbosbeheer je op de hoogte van hun dagelijks werk en het laatste nieuws uit de natuurgebieden in Zuid-Holland. Als je ons volgt, krijg je per e-mail een melding van nieuwe berichten. Reacties op onze berichten zijn welkom!

Over de gebieden

Meer over de natuurgebieden in Zuid-Holland vind je op Staatsbosbeheer.nl.

Over de boswachters

Mark Kras:

Mark-Kras-20140423“Als boswachter in het duingebied tussen Wassenaar tot en met Noordwijk heet ik u van harte welkom in Hollands Duin. Op ons blog wil ik u meenemen naar de prachtige duinen van Zuid-Holland. Een plek waar bijzondere dieren en planten hun plek vinden maar waar ook heel veel mensen genieten van zon, zand, wind en alles wat er leeft. Sinds 2009 ben ik boswachter in Hollands Duin. Mijn taak is om te zorgen dat mensen er zoveel mogelijk genieten. In die tijd ben ik de duinen van Zuid-Holland meer en meer gaan waarderen. Ik hoop dat u na het lezen van ons blog zich net zo verbonden gaat voelen met onze gebieden.” Volg Mark Kras via Twitter.

Jenny van Leeuwen:

Jenny-van-Leeuwen2-20140423“Ik ben boswachter in het Haagse Bos, Duivenvoordse- Veenzijdse Polder en zes gebieden in het westelijke deel van het Groene Hart. Natuur heeft mij altijd al gefascineerd. Het is heerlijk om buiten te zijn en het is er altijd weer anders. Nu ik sinds 2008 boswachter ben, deel ik deze buitenbeleving graag met anderen. Mijn werkgebieden zijn heel divers: hartje centrum Den Haag, maar ook adembenemend mooie polders in en om het Groene Hart. Nabij de stad is het gezellig druk en maak je van alles mee als boswachter. In de polders is het juist de natuur die de hoofdrol speelt. Door onze prachtige gebieden onder de aandacht te brengen, hoop ik dat meer mensen ervan zullen genieten!”

Dick van Stegeren:

“Ik ben boswachter in de Rottemeren. kom snel eens naar dit bijzondere gebied gelegen rondom de rivier de Rotte tussen Rotterdam en Moerkapelle, waar natuur en recreatie hand in hand gaan. Een geschikte plek om lekker te recreëren en waar altijd wat te beleven valt. Heuvel, bos, polder, waterpartijen, plas, moeras en de vele rietkragen zorgen voor een afwisselend landschap waar allerlei soorten planten, dieren en vooral ook watervogels zich thuis voelen. Beleef de natuur, rust, ruimte en de gastvrijheid van de streek. Ga fietsen, wandelen te paard of per boot door het gebied en ontdek en geniet van dit unieke stukje Nederland. Volg mij op Twitter.”

Michiel Spek:

“In Midden-Delfland ben ik actief als boswachter en ik hou je graag op de hoogte van wat ik meemaak in dit veelzijdige gebied. Daarnaast ben ik ook werkzaam in het Bieslandse Bos en de Balij. Van zwemplassen waar je in de zomer heerlijk kunt afkoelen, uitgestrekte weidegebieden waar je grutto’s en tureluurs kunt spotten tot speelbossen waar kinderen de natuur op een avontuurlijke manier leren kennen, je vindt het hier allemaal. Midden-Delfland is op verschillende manieren te ontdekken, zo zijn er uitgebreide netwerken van paden en routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en zelfs kanoërs!” Volg Michiel Spek via Instagram. Via Facebook is het ook mogelijk om de hoogte te blijven van nieuws en ontwikkelingen in Hof van Delfland.

Jonathan Leeuwis:

Boswachter Jonathan Leeuwis

“Ik ben boswachter in de Rottemeren en het Bentwoud. Twee levendige gebieden midden in de randstad en het Groene Hart. De ligging van deze gebieden zorgt ervoor dat er altijd wat te beleven is! Zo kun je hier op veel verschillende manieren recreëren, maar heeft ook zeker de natuur veel kansen! De mooie balans tussen natuur en recreatie maken deze gebieden in mijn ogen bijzonder. Zo hebben wij bijvoorbeeld roerdompen broeden langs fiets- en ruiterpaden. Geweldig toch?! Zelf was ik als klein jochie altijd al buiten in de natuur te vinden, op zoek naar vogels, vlinders, libellen, plantjes enz. Deze passie is in de loop van de jaren alleen maar groter geworden. Graag maak ik mensen enthousiast over al het moois wat in de natuur te vinden is. Dit doe ik o.a. door dit boswachtersblog. Ook kun je mij volgen op Twitter in Instagram.”

Huisregels

Op de blogs van Staatsbosbeheer zijn huisregels van toepassing. Op de blogs behandelen we elkaar met respect en gebruiken we geen beledigende, kwetsende, dreigende of hatelijke taal.  Uitlatingen die Staatsbosbeheer en/of anderen treiteren, discrimineren, stalken, misbruiken, kwetsen of bedreigen, of als uitlatingen op die wijze kunnen worden opgevat, niet zijn toegestaan.

Staatsbosbeheer behoudt zich het recht voor om het account van een persoon te blokkeren zodat er geen reactie meer kunnen worden geplaatst. We werken met het ‘three-strikes’-principe. We wijzen iemand eerst op de huisregels en bij een volgende overtreding geven we een laatste waarschuwing. Houdt iemand zich dan alsnog niet aan de regels, dan blokkeren we het account.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog