www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Over Staatsbosbeheer Overijssel

De boswachters van Staatsbosbeheer beheren maar liefst 11 natuurgebieden in Overijssel! Bezoek de Kop van Overijssel, waar je o.a. de Weerribben vindt, één groot, groen doolhof dat vooral per water goed te bewonderen is. In het Vechtdal wandel je langs zandverstuivingen, landgoederen, vennetjes, stuwwallen en donkere bossen. Beklim de heideheuvels en sta op de top van Overijssel In de Sallandse Heuvelrug. Of dwaal door  uitgestrekte en mysterieuze veengebieden in Twente, langs stromende beekjes, vochtige hooilanden en oude boerenerven. In de uiterwaarden van de IJsselvallei heeft de natuur voor het zeggen; dan weer onder water, dan weer droog. Schotse Hooglanders en verschillende koeienrassen zijn de belangrijkste beheerders.

Meer informatie over de recreatiemogelijkheden in de Overijsselse natuurgebieden vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Buitencentrum Weerribben

Buitencentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Of een wandel- of fietstocht. Met rust, riet en ruimte. Kom eerst binnen kijken om buiten meer te zien. In het buitencentrum is een toeristisch informatiepunt en veel informatie over het natuurgebied. Regelmatig zijn er leuke activiteiten zoals een vaartocht met de boswachter. Meer informatie, openingstijden en route vind je op Buitencentrum Weerribben.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in Salland is ruim, open en héél stil. De uitgestrekte heidevelden en bossen zijn ideaal om op de fiets of te voet te verkennen. In het buitencentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd en is er de mogelijkheid om te vergaderen. Meer informatie, openingstijden en route vind je op Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.  

Feiten en cijfers

Feiten en cijfers over Staatsbosbeheer Overijssel en het jaarlijkse beeldverslag vind je op Staatsbosbeheer.nl

 

 

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog