www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Pas op: een ree!

11 maart 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Maart, het begin van de meteorologisch lente. Langzaam wordt het voorjaar weer zichtbaar. In het bos zie je nu vooral nog heel veel kale takken zonder blaadjes, maar kijk je dichterbij dan zie je dat veel bomen al weer knoppen krijgen. De vaste wandelaars van het Robbenoord- en Dijkgatbos weten het: dit is het moment om reeën te spotten. Aan het eind van de winter is er minder voedsel in het bos, waardoor reeën vaker naar de randen van de bossen trekken en vaak oversteken. Dus juist nu geldt: Rijd niet te wild, houdt je aan de snelheid.

lees meer

Kom jij wel eens in de Schoorlse Duinen?

7 maart 2024 Gastblogger Lisa van der Veen in Noord-Holland

Zo ja, dan is Staatsbosbeheer benieuwd: hoe ervaar jij de Schoorlse Duinen? Steeds meer mensen trekken de natuur in en bezoeken dit mooie N2000 natuurgebied. Onze stagiair Heske doet momenteel onderzoek naar de beleving van de bezoekers. Lees verder voor de link naar de vragenlijst.

lees meer

Opruimactie langs het wad op Wieringen op 9 maart

15 februari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Op 9 maart is de inmiddels jaarlijkse opruimactie bij het Wad op Wieringen. In de herfst en winter spoelt er met de harde westerwind naast wier en schelpen helaas ook groot en klein afval aan. We willen nog voor het broedseizoen het afval wat de afgelopen maanden aangespoeld is opruimen en jij kunt meehelpen! In dit blog lees je hoe en wanneer.

lees meer

Bomen vellen voor een soortenrijker bos

29 januari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Stippen en strepen op bomen. Bezoekers van het Robbenoordbos hebben ze vast gezien. In dit blog leg ik uit wat deze stippen houden en waarom we bepaalde keuzes maken in het bos. Wil je van ons horen hoe het zit? Meld je dan aan voor een van onze gratis excursies. Onderaan het blog lees je wanneer deze zijn en hoe je je kunt aanmelden.

lees meer

De aanlijner wint in het Robbenoord- en Dijkgatbos

5 januari 2024 Boswachter Mikal in Noord-Holland

In het Robbenoord- en Dijkgatbos kun je heerlijk wandelen met je hond. Honden zijn aan de lijn namelijk hartstikke welkom. Helaas houdt niet iedereen zich aan deze spelregels, waardoor dieren als reeën, hazen en vogels verstoort worden. Juist in de winter als deze dieren hun energie hard nodig hebben om te overleven, is het belangrijk dat er rust is in het bos. Daarom organiseren we elk jaar in deze periode de campagne ‘De aanlijner wint’ waarmee we extra aandacht vragen voor de regels en hondenbaasjes willen bedanken die zich aan deze regels houden.

lees meer
meer berichten
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog