www.boswachtersblog.nl/ Terschelling

Over dit blog

Welkom op het weblog van Staatsbosbeheer Terschelling!

Foto: Hans van den Bos

Op de kaart is Terschelling slechts een smal streepje land tussen de Noordzee en de Waddenzee. Het eiland bestaat voor tachtig procent uit natuurgebied. Met een lange rij dorpjes die het levendige westen verbinden met het rustige, ruige oostelijke deel van het eiland. Staatbosbeheer beheert het grootste deel van de natuur op Terschelling.

Door het spel van wind en water is de natuur op Terschelling altijd ‘in beweging’. De dynamische natuur op het eiland zorgt ervoor dat het werk van een boswachter nooit hetzelfde is. De boswachter is vaak als eerste op de hoogte van bijzondere natuurontwikkelingen en interessante natuurweetjes. Welke bijzondere vogels zijn er dit jaar aan het broeden op Terschelling? Hoe gaat het met de zeldzame duinparelmoervlinder? Wat is er allemaal te doen op het eiland? Op dit weblog kunt u het te weten komen.

Abonneren
U kunt zich op het weblog abonneren, zodat u via een emailbericht op de hoogte wordt gehouden van de nieuwe blogberichten. Dit kunt u doen door een reactie op ene bericht te geven en vervolgens onder de geschreven reactie “houd mij op de hoogte van nieuwe berichten” aan te vinken. U ontvangt vanaf dat moment een e-mail bij ieder nieuw geplaatst bericht. Wij horen ook graag van u wat u van de geplaatste onderwerpen vindt, reacties zijn daarom welkom!

Vragen, opmerkingen en suggesties
Het blog wordt geschreven door de medewerkers van Staatsbosbeheer Terschelling. De berichten gaan over wat ons bezig houdt en zullen daarom vanuit verschillende en soms ook persoonlijke invalshoeken geschreven worden. Als we het hebben over de natuur op Terschelling en het werk van Staatsbosbeheer zijn we ook erg benieuwd wat u daar van vindt. Laat het ons daarom weten als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog