www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Naar buiten in de meivakantie

21 april 2023 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor veel basisschoolkinderen is de voorjaarsvakantie vanmiddag begonnen. De weersvoorspellingen zijn ook gunstig (hoewel wij van mening zijn dat er geen slecht weer is, alleen slechte kleding). Dus een mooi moment om naar buiten te gaan! Ook deze vakantie is er weer van alles te beleven in onze terreinen.

Nieuwe bosbewoners in Westerwolde

In het bos in Sellingen zijn de laatste weken veel nieuwe kabouters komen wonen. De kabouters zijn nu nog bezig met hun nieuwe huizen, het aanleggen van hun tuintjes en spelen met hun dierenvriendjes. Kortom, er is veel te zien en te beleven langs het kabouterpad.

Samen met Kopje Genieten hebben we een leuk arrangement samengesteld. Normaal kost het kabouterpad €6,50. Tijdens de meivakantie kun je voor €7,50 een kaboutertas ophalen bij Kopje Genieten. Na afloop krijg je ranja en pannenkoeken.

Praktische informatie: start van de route is bij Kopje Genieten, Dennenweg 1a Sellingen. Open op woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Lengte van de route is 1,3 km.

Een van de nieuwe bosbewoners in Sellingen.

Verhalenpad Veenhuizerstukken

In samenwerking met de bibliotheek van Stadskanaal hebben we weer een leuk verhalenpad gemaakt. Vanaf dinsdag 25 april kun je het verhaal van ‘Het verlegen vogeltje’ van Jan Paul Schutten, langs de bruine route vinden. Het verhaal gaat over de vogels die nu luid fluitend bezig zijn met het bouwen van hun nestje, alleen de kleine groenling nog niet. Hij is te verlegen om het groenlingvrouwtje te vragen of ze met hem een nestje wil beginnen. Hij vraagt de merel om hulp, maar met al dat gesnater verstaat zij hem helemaal verkeerd. En de kauw hoort weer iets heel anders dan wat de merel zegt. En de roek verstaat de kauw weer niet… Al snel vliegt iedereen in een lange slinger door het bos, over de wei, het landgoed en naar het strand. Met helemaal achteraan de verlegen groenling. Komt het nog goed?

Praktische informatie: start van de route is naast Ter Maars 9, Onstwedde. De route is circa 2 km lang en aangegeven met bruine bordjes. Vergeet je verrekijker niet!

Het verlegen vogeltje.

Perfect Earth

Met Perfect Earth Animals ga je met je smartphone de natuur in op zoek naar virtuele dierenkaarten. Via deze kaarten ontdek je interessante weetjes over de dieren die hier in het gebied leven.

Zet thuis alvast de Perfect Earth Animals App op je telefoon. Op het kaartje in de app ontdek je in welke natuurgebieden je dierenkaarten kunt vinden. De kaarten zijn langs routes in heel Nederland te vinden. Ook in onze provincie. Je kan in Groningen ook bijzondere dierenkaarten vinden, die in de rest van Nederland niet zoveel voorkomen, bijvoorbeeld de tureluur en de hermelijn.

Lauwersnest

In het Lauwersnest is ook deze vakantie van alles te beleven. Zie voor alle activiteiten de website van het Nationaal Park Lauwersmeer.

Naast de georganiseerde activiteiten kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ een lekkere wandeling maken over de wandelpaden.

Een fijne vakantie!

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog