www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Hulde aan onze (groene) vrijwilligers!

19 april 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Afgelopen donderdag was ik samen met boswachters Beppie en Jelka en onze Friese collega boswachters Publiek te gast bij onze collega’s op Ameland. Naast dat het een leuk uitstapje was, was het vooral inspirerend om bij elkaar in de terreinen te kijken, van elkaar te leren en te ontdekken waar we elkaar kunnen helpen. Want hoewel de gebieden in Groningen en Friesland enorm van elkaar verschillen, zijn er genoeg raakvlakken.

Onze raakvlakken

Een van die raakvlakken zijn onze vrijwilligers. Die zijn voor ons allemaal heel belangrijk. We zijn in ons werk op sommige plekken echt afhankelijk van vrijwilligers. In Groningen en Friesland hebben wij als boswachters Publiek veel contact met vrijwilligers, vrijwilligersgroepen of incidentele vrijwilligers. Vrijwilligers die actief zijn in het beheer, monitoring maar ook publiek en educatievrijwilligers. Soms helpen ze een paar uur of een dag per maand, soms meerdere keren per week. Maar stuk voor stuk zijn het onmisbare krachten!

Wat doen onze vrijwilligers?

Vrijwilligers helpen ons om de natuurgebieden te onderhouden, te beleven en om de verhalen van de natuur te delen. Ze zijn onze ambassadeurs en onze ogen en oren in het contact met inwoners en bedrijven. En daar zijn we trots op! Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we extra werk doen en activiteiten aanbieden. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons helpen bij ons werk; van beheer en onderhoud tot voorlichting en gastheerschap.

Word ook vrijwilliger in de natuur!

Heb jij hart voor de natuur en wil jij je graag inzetten om mensen te laten genieten van de natuur? Of steek jij graag je handen uit de mouwen en wil je meehelpen bij het beheer van de natuur in Groningen? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken! Mijn collega Jelka is op zoek naar beheervrijwilligers in het Noordelijke gedeelte van Westerwolde. In het Nationaal Park Lauwersmeer zoekt mijn collega Mariska natuurgidsen. In het Westerkwartier kan ik hulp gebruiken in de moestuin, het beheer en onderhoud van Blotevoetenpad en voor excursies. Heb je vragen? Mail me dan!

Buitentip!

Morgen (20 april 2024) is er een natuurmarkt in het Lauwersnest. Struin langs de standjes en ontdek van alles over de natuur, ook biologische producten, kunst en er zijn verrekijkers die je kan testen. Ontdek wat je nog meer allemaal kan beleven, praktische informatie vind je hier.

Alvast een fijn weekend!

 

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog