www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Ontdek de geheimen van de nacht bij volle maan in het Westerkwartier!

22 maart 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Wil je de volle maan in al zijn glorie bewonderen? Op verschillende plekken in het land nemen boswachters en gidsen je mee voor wandelingen in het licht van de volle maan. Samen dwalen we door stille bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Zondag 24 maart kan je samen met onze boswachter en gidsen mee op avontuur in het Westerkwartier!

Huilende wolven en ronddolende witte wieven

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Vanaf de aarde is dan de door zonlicht verlichte zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van de zee op dat moment het sterkst. Maar het spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang gaan er verhalen rond over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Zet je zintuigen op scherp

Hoe dan ook, een volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Aanstaande zondag combineren we dat met de mystiek van de geboortegrond van Abel Tasman. Een groot deel van de wandeling loop je in stilte om de rust van de nacht echt te ervaren en ervan te genieten. Al je zintuigen staan op scherp tijdens deze spannende en bijzondere wandeling.

Hoe klinkt de nacht in de Grootegastermolenpolder?

Kom zondagavond om 19.30 uur naar het Abel Tasmanpad in Lutjegast en ontdek de natuur bij volle maan. Maak samen met boswachter en gidsen van Staatsbosbeheer een vollemaanwandeling door de Grootegastermolenpolder. Schemer gaat over in nacht en de maan verlicht je pad door de polder en het moerasbos. Dit maakt het een bijzondere en mysterieuze ervaring. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan je zicht. En door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Aanmelden is verplicht en kan hier.

Zien we je daar? Alvast een fijn donker weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog