www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Krabbende krabben en een jarig egeltje langs het Pettenpad

14 juni 2024 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

In samenwerking met Biblionet hebben we een nieuw verhalenpad in het Westerkwartier. Ontdek het Pettenpad, een prachtig natuurpad met langs de route rijmende, lieve en grappige dierenversjes van de getalenteerde schrijfster Lizette de Koning. Het pad biedt een perfecte mix van natuurbeleving en literaire verwennerij, geschikt voor jong en oud.

Toren van tijgers

In het boek ‘Toren van Tijgers’ beschrijft Lizette de Koning op speelse wijze allerlei dieren. Van krabben die zichzelf misschien wel krabben tot een jarig egeltje dat een feestje viert in het bos. Haar versjes zijn niet alleen leuk om te lezen, maar zetten ook aan tot nadenken en toveren een glimlach op je gezicht. Langs het Pettenpad kom je nu de leukste versjes over dieren tegen.

Leuke opdrachten

Onderweg vind je leuke opdrachten om de wandeling interactief en leerzaam te maken. Speciaal ontworpen om kinderen actief te betrekken bij de natuur, en ze meer te leren over de flora en fauna die ze tegenkomen. Zo kun je dieren spotten en identificeren, geïnspireerd raken door Lizette’s werk en zelf een kort dierenversje maken. Of maak natuurlijke kunst van mooie bladeren, stenen en takjes die je onderweg vindt.

Niet zomaar een wandelroute

Het Pettenpad is een ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je laat genieten van poëzie en creativiteit. Of je nu met je gezin, vrienden of alleen gaat, je zult zeker genieten van de schoonheid en rust die dit pad te bieden heeft. De versjes voegen een extra laag toe aan de ervaring. Daardoor beleef je de natuur mét een glimlach op je gezicht door haar charmante en geestige gedichtjes.

Op ontdekkingstocht

Dus, trek je wandelschoenen aan, pak een notitieboekje en ga op ontdekkingstocht langs het Pettenpad. Laat je verrassen door de natuur en de prachtige woorden van Lizette de Koning. Een avontuur dat je niet wilt missen!

Nieuwsgierig geworden?

Het Pettenpad wacht op je met een schat aan verhalen en avonturen! De route is vanaf dinsdag 18 juni 2024 beschikbaar. Dit weekend al naar buiten? Trek je laarzen aan en ontdek wandelroutes Zandenpad of het Abel Tasmanpad.

Fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

 • Lizette
  15 juli 2024 om 15:17

  Beste Marieke,
  Ik weet wat ik deze vakantie ga doen met mijn gezin, zo leuk! Hopelijk komen we heel veel andere kinderen tegen. Dankjewel voor deze mooie route!

 • Anja
  16 juni 2024 om 10:29
 • Jannes
  15 juni 2024 om 07:49
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog