www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Over Groningen

De boswachters van Staatsbosbeheer beheren verschillende soorten natuurgebieden in Groningen. Bijvoorbeeld de onverwachte natuur in het coulissenlandschap van het Westerkwartier, de bossen en beekdalen van Westerwolde, het vogelparadijs in de wildernisnatuur van het Lauwersmeer, de nieuwe natuur van ‘t Roegwold, de cultuurhistorische parels op het Hogeland en de onbewoonde Rottums. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes aangelegd, en de boswachters organiseren regelmatig excursies en andere leuke activiteiten om mensen mee te nemen naar ‘hun’ werkgebied.

Meer informatie over de Groningse natuurgebieden en de recreatiemogelijkheden vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Roegwold
In ’t Roegwold heeft de natuur vrij spel. Dit maakt het landschap dynamisch en verrassend. In het gebied leven diersoorten zoals de groene glazenmaker, waterspitsmuis en de heikikker de blauwborst en de roerdomp. Ook de otter zou binnenkort zo maar in ‘t Roegwold kunnen verschijnen.
Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over ’t Roegwold.

Contact
Boswachter Annet de Jong
E: a.jong@staatsbosbeheer.nl
Tel: 0597-553177

Groningse stuwallen
In de omgeving van Winschoten vind je mooie hoogtes in het landschap: de Groningse Stuwwallen. Deze stuwwallen zijn ontstaan in de ijstijden doordat het ijs het land omhoog drukte; nu een heerlijk wandelgebied met jonge bossen, graslanden en houtwallen. Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over de Groningse Stuwallen.

Contact
Kantoor Staatsbosbeheer
Hoofdweg 103b
9681 AC Midwolda
T 0597-553177

Hogeland
Het Hogeland boven de stad Groningen is zo open als een landschap maar kan zijn: graslanden, kromme sloten, hoge luchten, kronkelende dijkjes en in het voorjaar overal fluitenkruid. Het Hogeland is een landschap om eindeloos doorheen te fietsen of wandelen. Meer weten? Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over het Hogeland.

Contact
Boswachter Jaap Kloosterhuis
E: j.kloosterhuis@staatsbosbeheer.nl
Tel: 0519-345145

Lauwersmeer
Onder vogelaars is het Lauwersmeer vermaard om de vele steltlopers en andere, soms zeldzame vogels zoals bijvoorbeeld kleine zwanen, lepelaars of grauwe franjepoten. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een aantal jaren. Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over het Lauwersmeer.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in Lauwersmeer? De boswachters schrijven erover op het weblog van Lauwersmeer.

Contact
Boswachter Jaap Kloosterhuis
E: j.kloosterhuis@staatsbosbeheer.nl
Tel: 0519-345145

Oldambt
In het voorjaar kleurt het Oldambt geel van het koolzaad. En tussen de Groninger akkers legde Staatsbosbeheer nieuwe natuur aan of herstelde oude natuur in ere. Je kunt hier kanovaren tussen de herenboerderijen, of wandelen langs de lieflijke akkers. Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over Oldambt.

Contact
Kantoor Staatsbosbeheer
Hoofdweg 103b
9681 AC Midwolda
T 0597-553177

Oude Veenkoloniën
De Oude Veenkoloniën in Oost-Groningen zijn uniek in Europa. Op de hogere zandgronden en de overgangen naar de lagere veengronden liggen verschillende natuurgebieden. Jong en oud kunnen genieten van de prachtige natuur in het Adriaan Tripbos, in Natuurpark en Heemtuin Tussen de Venen kun je heerlijk wandelen en bij Winschoten is een bosgebied met een centrale (vis)plas. Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over de Oude Veenkoloniën.

Contact
Kantoor Staatsbosbeheer
Hoofdweg 103b
9681 AC Midwolda
T 0597-553177

Westerkwartier
Het Groningse Westerkwartier is een goed bewaard geheim: de moeite waard om te ontdekken! Wie deze streek eenmaal leert kennen, staat versteld van het veelzijdige landschap.Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer vind je meer informatie over Westerkwartier.

Contact
Boswachter Nico Boele
E: n.boele@staatsbosbeheer.nl
Tel: 0594-659986

Westerwolde
In Westerwolde kun je eindeloos fietsen en wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken of ervaar het landschap vanuit de kano via de beek de Ruiten Aa. Beleef bij het Theater van de Natuur in Sellingen op elk moment van de dag je eigen privévoorstelling. Meer weten? Op de website van Staatsbosbeheer kun je meer informatie vinden over Westerwolde.

Contact
Boswachter Anneke Epping
E: a.epping@staatsbosbeheer.nl
Tel: 0599-320429

 

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog