www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Over dit blog

Op dit weblog houden de boswachters van Staatsbosbeheer je graag op de hoogte van alle natuurweetjes, ontdekkingen, dieren, planten, activiteiten en ontwikkelingen in onze mooie natuurgebieden in Groningen. Als boswachters staan wij vaak oog in oog met bijzondere natuurfenomenen. Dit, en eigenlijk alles wat er speelt en ons als boswachters bezig houdt, delen wij hier graag met u.

Vragen en reacties op onze berichten zijn altijd welkom. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren. Onderaan elk bericht vindt u de mogelijkheid om dit blog te delen, met ons en met anderen. Wilt u graag op de hoogte blijven van nieuwe berichten op dit weblog? Klik dan in de zijbalk op volg, zodat u een melding in uw mailbox ontvangt wanneer de boswachter een nieuwe blog geplaatst heeft!

De boswachters van Rottum en Nationaal Park Lauwersmeer hebben ook een eigen weblog. Klik op onderstaande links om deze te bezoeken:

Weblog Rottum

Weblog Lauwersmeer

Wie zijn wij?
De boswachters stellen zich graag even aan je voor:

Nico Boele
Boswachter in het Westerkwartier
nico boele
“Ik voel het als een uitdaging om de bewoners van het Westerkwartier als de spirituele eigenaren van ‘onze’ terreinen te beschouwen en hen te enthousiasmeren om de waarden te onderkennen, te beschermen en te vergroten.”

Anneke Epping
Boswachter in Westerwolde
Volg mij op Twitter
Me
“Westerwolde, een gebied waar stilte nog bestaat. In Westerwolde kan ik de grote beer nog zien, staartmezen horen ruziën, water in de beek zien wegglijden, oude bomen horen spreken, reeën zien loeren, geschiedenis herleven en vooral mensen zien genieten. Waar zowel natuur en cultuur wordt gewaardeerd. Daarom is Westerwolde een plek die ik graag met je deel. Kom je ook?”

Annet de Jong
Boswachter in ’t Roegwold
Volg mij op Twitter

“In ’t Roegwold kan ik genieten van de wind om mijn hoofd, het voor mij uitstrekkende landschap, de mooie luchten, een over het water scherende libelle of een hoempende roerdomp. Het laat mij één voelen met de natuur. Dat is zo mooi en geeft mij zoveel energie; dat wil ik anderen ook laten ervaren.”

Jaap Kloosterhuis
Boswachter in het Hogeland en Lauwersmeer
DSCN0396
“Het Lauwersmeergebied is geen dag hetzelfde. Elk seizoen, elke dag brengt weer nieuwe verrassingen: ander licht, andere luchten en kleuren, andere vogels… Het verveelt nooit. En al heeft een boswachter tegenwoordig ook steeds meer ‘bureauwerk’, mijn bureau staat wel op de mooiste plek van Nederland!”
Kijk ook eens op het weblog Lauwersmeer. Klik HIER

Jelka Vale
Boswachter in Westerwolde
Volg mij op Twitter

Leon Luijten
Boswachter Ecologie in Oldambt, Duurswolde en Westerwolde
Leon Luijten
“Natuur is meer dan liefelijk, zichtbaar en aaibaar. Ik probeer ook oog te hebben voor het pietepeuterige dwergvlas, oor te hebben voor het droge tikken van appelvink, het nog net ruiken van een geurvlaagje van een vos, het proeven van de scherpe smaak van waterpeper, het branden aan een brandnetel of het voelen van een paling en van het gevoel van bewust zijn dat je er onderdeel van uitmaakt. Kortom natuur beleef je met al je zintuigen.”

 

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog