www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Over dit blog

Op dit weblog houden de boswachters van Staatsbosbeheer je graag op de hoogte van alle natuurweetjes, ontdekkingen, dieren, planten, activiteiten en ontwikkelingen in onze mooie natuurgebieden in Groningen. Als boswachters staan wij vaak oog in oog met bijzondere natuurfenomenen. Dit, en eigenlijk alles wat er speelt en ons als boswachters bezig houdt, delen wij hier graag met u.

Vragen en reacties op onze berichten zijn altijd welkom. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren. Onderaan elk bericht vindt u de mogelijkheid om dit blog te delen, met ons en met anderen. Wilt u graag op de hoogte blijven van nieuwe berichten op dit weblog? Klik dan in de zijbalk op volg, zodat u een melding in uw mailbox ontvangt wanneer de boswachter een nieuwe blog geplaatst heeft!

Kijk voor de Rottums op boswachtersblog Rottum.

Wie zijn wij?
De boswachters stellen zich graag even aan je voor:

Beppie van der Sluis boswachter in Duurswold en Oldambt:
“In Duurswold en Oldambt vind je veel verschillende soorten natuur. Denk aan bossen, graslanden, moeras en water. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alles wat er groeit, bloeit en leeft! Eén van mijn favoriete gebieden is ’t Roegwold. Vroegere landbouwgrond is hier omgevormd tot natuur. Veel soorten vogels vinden hier hun plekje, zoals de roerdomp. Ook mensen zijn in veel gebieden meer dan welkom om te zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Kom jij het ook eens beleven? Volg mij op Instagram.

Jaap Kloosterhuis, boswachter Lauwersmeer, Rottums en Hogeland:
“Het Lauwersmeergebied is geen dag hetzelfde. Elk seizoen, elke dag brengt weer nieuwe verrassingen: ander licht, andere luchten en kleuren, andere vogels… Het verveelt nooit. En al heeft een boswachter tegenwoordig ook steeds meer ‘bureauwerk’, mijn bureau staat wel op de mooiste plek van Nederland!” Zie ook: boswachtersblog Rottum

Jelka Vale, boswachter in Westerwolde:
“In Westerwolde blijf je je verbazen. Hier is geen sprake van rechte wegen en uitgestrekte akkers. Achter elke bocht vind je weer wat anders. Een kronkelende beek omgeven door dikke eiken, vennen en poelen, heide, oude bossen, akkers, graslanden en zandpaden. In dit intieme landschap valt zoveel te zien, te horen en te beleven. Je raakt er nooit uitgekeken.” Volg mij op Twitter of Instagram

Leon Luijten, boswachter Ecologie in Oldambt, Duurswolde en Westerwolde:
“Natuur is meer dan liefelijk, zichtbaar en aaibaar. Ik probeer ook oog te hebben voor het pietepeuterige dwergvlas, oor te hebben voor het droge tikken van appelvink, het nog net ruiken van een geurvlaagje van een vos, het proeven van de scherpe smaak van waterpeper, het branden aan een brandnetel of het voelen van een paling en van het gevoel van bewust zijn dat je er onderdeel van uitmaakt. Kortom natuur beleef je met al je zintuigen.”

Mariska Bos, boswachter publiek Lauwersmeer en Wad-Hogeland:
“Vanuit Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer mag ik graag, samen met vrijwilligers, bezoekers betrekken bij de natuur. Mensen iets nieuws vertellen, laten verwonderen, prikkelen of een ‘oh zit dat zo’-moment geven is prachtig om te doen. Wij ontvangen bezoekers binnen en sturen ze met een frisse blik weer op pad om het Lauwersmeer te verkennen. Geniet van buiten!”

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog