www.boswachtersblog.nl/ Ameland

Fietsen en puzzelen op 19 mei rondom Ballum

16 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
fietsen en puzzelen

impressie van fietsdag 2018

Op vrijdag 19 mei is het weer zo ver! Staatsbosbeheer organiseert dan de fietsdag voor jong en oud. We starten dit jaar in Ballum bij eetcafé de Boerderij. Het beloofd weer een gezellige, informatieve en bovenal smaakvolle fietsdag en puzzeltocht te worden. Fiets en puzzel jij ook mee?

Lekker fietsen 

Lekker fietsen en puzzelen met elkaar en genieten van de natuur. Het rondje rondom Ballum leid je langs de polder, dijk, bos en duinen. Een tocht van ongeveer 16 kilometer waarbij je van alles te zien en te horen kan krijgen. Laat je informeren bij de organisaties of bedrijven, die speciaal voor de deelnemers van de fietsdag, hun deuren openstellen of een stand bemannen. Ze staan langs de route en zijn te herkennen aan de Staatsbosbeheer vlaggen. Ideale afstapmomenten om bij te komen van de fietsinspanningen en te genieten van de prachtige natuur op het eiland. Overal is wat te zien, te horen of te doen. De start is bij eetcafé de Boerderij daar ontvang je ook het puzzelboekje, dat tevens je routebeschrijving is.

Puzzelen

In het puzzelboekje word je uitgedaagd om vragen te beantwoorden waarmee je letters kunt verzamelen. De antwoorden op deze vragen vind je al fietsend onderweg. Met de verzamelde letters maak je een woord. De oplossing lever je in aan het einde van de route bij onze kraam, je ontvangt dan een kleine herinnering. Uit de goede oplossingen loten wij een winnaar op een leuke verrassing. Eenmaal de tocht volbracht, is het heerlijk uitrusten op het terras met een kleine versnapering verzorgt door de Boerderij. En als kers op de taart mag je als deelnemer aan de fietsdag ook nog een kijkje nemen in ‘Nobels Nostalgisch Museum’.

Deelname en start

Iedereen kan meedoen. Deelname is gratis voor jong en oud. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur kan er gestart worden bij de Boerderij te Ballum. Als de weergoden ons ook nog gunstig gezind zijn, dan zijn dat allemaal ingrediënten voor weer een gezellige, leuke, mooie, smakelijke en informatieve tocht. Kom jij ook vrijdag 19 mei fietsen en puzzelen?

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog