www.boswachtersblog.nl/ Ameland

De fietsdag als vanouds

22 mei 2023 Boswachter Marjan Veenendaal in Ameland
hoop gezelligheid bij de fietsdag van Staatsbosbeheer

Afgelopen vrijdag 19 mei hebben we weer als vanouds een zeer geslaagde fietsdag mogen organiseren. Onderweg is er flink gepuzzeld en er zijn ook veel goede oplossingen van de puzzeltocht binnengekomen. Het was een smaakvolle, informatieve en bovenal gezellige tocht met veel afwisseling. Bij de verschillende stands werden de deelnemers, zowel jong als oud, uitgedaagd om te speuren naar de juiste oplossingen.

Volop informatie

Een lekker zonnetje en een licht briesje droegen bij aan het goed verlopen van de fietsdag. Dit jaar was het start- en eindpunt bij eetcafé de Boerderij te Ballum. Daar ontvingen de deelnemers bij de start een routeboekje in de vorm van een puzzeltocht. Het boekje leidden jong en oud langs alle informatiepunten. We konden rekenen op vrijwilligers van de Buckfast Bijenvereniging, Natuurcentrum Ameland, Vogelwachten, Amelander Bierboerderij, Loonbedrijf Nagtegaal, Rioolwaterzuiveringsinstallatie, Staatsbosbeheer Ameland, Wildbeheereenheid Ameland, Rijkswaterstaat, Nobels Nostalgisch Museum en de smakelijke afsluiter bij het eetcafé. Kortom moe kon je haast niet worden, omdat er tijdens de 16 km lange tocht maar liefst 11 afstappunten waren.

Van alles te doen

Bij elke stop was wel wat te doen, van puzzelen, rondleidingen bijwonen, uitleg krijgen over suppleties, koffie of ranja drinken, kabouters zoeken en nog veel meer. Na de tocht konden  de deelnemers de oplossing van de puzzel inleveren en ontvingen ze een leuke sleutelhanger en een smakelijke verrassing.

Winnaars

Deze week kijken wij nog even naar de vele goede oplossingen, die zijn ingeleverd tijdens de fietstocht. De kabouters hadden op de fietsdag de bloemetjes buitengezet. Her en der in het bos hadden ze zich verstopt en hielden ze bloemen vast. Een deel van de bloemetjes kon je terugvinden op de infopanelen bij de Staatsbosbeheer kraam. Best wel een ingewikkelde opgave, maar velen van jullie hadden de juiste bloemennamen gevonden. Ook het aantal oplossingen van de puzzeltocht was groot te noemen. Ondanks dat we een foutje hadden gemaakt, lukten het bijna iedereen om het woord “Camminghaslot” te voorschijn te toveren. We trekken twee winnaars, één voor het oplossen van de puzzeltocht en eentje voor het juist benoemen van de bloemennamen. Zij ontvangen zeer binnenkort een bericht van ons en gaan de prijs toegestuurd krijgen.

Al met al kijken we terug op een geslaagde fietsdag en zien uit naar volgend jaar!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog