www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Start van bijvoeren van heckrunderen

5 februari 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Gisteren hebben de dierenarts, de externe kuddebeheerder en de boswachter weer hun monitoringsronde gemaakt in het gebied. De heckrunderen zijn over het algemeen alert en actief. De Body Condition Score is ten opzichte van het veldbezoek van twee weken geleden (d.d. 19 januari 2021) licht gedaald. Toen was de gemiddelde BCS 2,5.

Gezien de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen, met vorst, mogelijk sneeuw en een stevige oostenwind, hebben we besloten om te starten met het bijvoeren van de heckrunderen. In het managementplan Oostvaardersplassen staat beschreven dat we bij uitzonderlijke weer- of terreinomstandigheden in combinatie met een teruglopende BCS op populatieniveau starten met bijvoeren. Dat is nu het geval.

Bij de vier kuddes heckrunderen, die verspreid in het gebied leven, wordt hooi gebracht. We zullen het voeren van de dieren afstemmen op hun behoefte. Het verslag van de dierenarts zal begin volgende week in het dossier Oostvaardersplassen op de website te vinden zijn.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog