www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Winterafsluiting De Driehoek en delen van het Kotterbos

24 november 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Met ingang van 1 december 2022 is de jaarlijkse winterafsluiting van delen van het Kotterbos en De Driehoek weer van kracht.

In verband met de rust van de dieren en het beheer is de Driehoek (inclusief het pad naar de vogelkijkhut de Schollevaar) op doordeweekse dagen gesloten voor publiek. In de weekenden is het gebied gewoon toegankelijk. Ook wordt vanaf 1 december een deel van het Kotterbos afgesloten. Het bosgebied ten oosten van de Natuurboulevard zal vanaf dat moment niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Vanaf 1 december gaat het oostelijk deel van het Kotterbos dicht.
Vanaf 1 december is de Driehoek alleen in de weekeinden opengesteld voor publiek. Dat geldt ook voor het pad richting de Schollevaar. Vanaf 2 januari 2023 zijn deze gebieden ook in de weekeinden gesloten voor publiek

Vanaf 2 januari 2023 gaat de Driehoek (inclusief het pad naar de Schollevaar) en het Oostvaardersbos ook in de weekenden dicht voor publiek.

Waar kunt u wandelen in het gebied?

Bezoekers aan de Oostvaardersplassen aan de Lelystadse zijde (Kitsweg en Praamweg) kunnen voor een mooie wandeling terecht in het Oostvaardersveld en het Hollandse Hout.
Aan de Almeerse zijde kan men terecht in het westelijke deel van het Kotterbos (tussen De Buitenring en de Natuurboulevard) en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, ten zuiden van het Hugo de Vriesweg.

Omlegging fietsroute in deze periode

Het doorgaande fietspad door het Oostvaardersbos dat de Oostvaardersdijk met het Natuurbelevingscentrum verbindt is tussen fietsknooppunten 67 en 97 is tijdelijk verlegd. Vanaf knooppunt 67 gaat de route naar knooppunt 97 via de Jac. P. Thijsseweg, de E.Heimansweg en de Hugo De Vriesweg. De route door het  Oostvaardersbos langs het water van de Oostvaardersplassen is afgesloten tot medio mei. De omlegging wordt ook door middel van bebording aangegeven.

We houden je op de hoogte van de openstellingen en wintersluiting via deze blog

Het Oostvaardersbos wordt op 2 januari 2023 afgesloten. Het bosgebied in de omgeving van Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders blijft open voor bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog