www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Opensteling Oostvaarderbos, Kotterbos en het pad naar de vogelkijkhut De Schollevaar.

29 april 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Vanaf vandaag gaan aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen het Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels open. Aan de Lelystadse kant van de Oostvaardersplassen is het pad naar vogelkijkhut De Schollevaar weer opengesteld.

 

Het pad naar de observatiehut De Schollevaar is weer open.

In De Driehoek loopt nog een groep heckrunderen. Deze dieren verlaten het gebied uit zichzelf om zich weer te verenigen met de rest van de kudde in het kerngebied. Als ze uit de Driehoek zijn, wordt ook dit gebied weer opengesteld voor bezoekers. Deze openstelling wordt ook weer bekend gemaakt via deze blog en via de facebookpagina van het Buitencentrum Oostvaardersplassen.

Welkom in de kraamkamer van moeder natuur

Bezoekers zijn weer van harte welkom om in deze gebieden van het voorjaar te genieten. Vooral nu in de lente de vogels massaal van zich laten horen en eieren leggen en vele dieren worden geboren is het genieten geblazen. Daarbij is het belangrijk dat we daar als bezoeker en gebruiker van het gebied rekening mee houden. Het is daarom belangrijk om op de daarvoor bestemde wandel- en fietspaden te blijven.

Honden zijn welkom mits…

De gebieden tussen de Kotterbosweg en de Lage Vaart  (in het Kotterbos) het Hollandse hout ten noorden van de Buizerdweg zijn aangewezen als hondenlosloopgebied. Dit betekent dat honden los mogen lopen op paden, ze dienen wel onder appél te staan!

Wanneer uw hond los loopt in gebied waar hij aan de lijn moet en bij het niet onder appél hebben van de hond in een hondenlosloopgebied, kan dat een sanctie tot gevolg hebben. en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zie de kaartjes hieronder waar de hond wel los mag.

Hondenbeleid Hollandse Hout

Honden zijn welkom in het Kotterbos en het Hollandse Hout tussen de Buizerdweg en de Torenvalkweg mits aangelijnd. Het Oostvaardersbos en de Driehoek zijn niet toegankelijk voor honden.

Hondenbeleid in het Oostvaardersbos en het Kotterbos

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog