www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelfestival 2023 in de Oostvaardersplassen

1 september 2023 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Op 17 september openen we de deuren voor iedereen die meer wil weten over vogels en natuur. De Oostvaardersplassen en de omgeving van het Buitencentrum biedt een podium aan verschillende excursies, een natuurmarkt, talloze kinderactiviteiten en prachtige lezingen van specialisten.

Dit jaar mogen we weer Arjan Dwarshuis (bekend van de Vogelspotcast), Camilla Dreef (vogelonderzoekster in Nationaal Park Nieuw Land) en de Almeerse stadsecoloog Ton Eggenhuizen verwelkomen. Zij zullen je in hun lezingen meenemen in hun vogel- en natuurervaringen. Ook fotograaf en cineast Ruben Smit (bekend van de film ‘De Nieuwe Wildernis’) zal een bijdrage leveren aan het festival. Tegen een geringe vergoeding krijg je de mogelijkheid om zijn meest recente film ‘Grutto!’ te zien.

Op het kinderplein kunnen de jongsten hun hart ophalen aan allerlei activiteiten en is Boswachter Tim aanwezig om hen een onvergetelijke natuurervaring te geven.

Boswachter Tim

Natuurlijk is het vogelfestival ook de plek om je te laten informeren over de verrekijker die bij jou past en de camera waarmee jij het perfecte plaatje kunt schieten. Je kunt ze ter plekke uitproberen. Laat je inspireren voor de volgende natuurreis en prachtige excursies in binnen- en buitenland. Ga mee op één van de wandelingen of ritten door het gebied en geniet van alles om je heen.

Speciaal op deze dag kun je meedoen aan de Big Morning, waarin je tussen 7 en 12 uur ’s ochtends op zoek gaat naar zo veel mogelijk vogelsoorten in de Oostvaardersplassen. Inschrijven kan hier.

Dit jaar is het vogelfestival mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Cameranu.nl en Dagjeindenatuur.nl. De toegang is gratis. Voor de excursies kun je op de dag zelf een kaartje kopen.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website. Daar zal binnenkort ook het volledige programma te zien zijn.

We zien je graag op 17 september tussen 10:00 en 17:00 uur bij het Buitencentrum aan de Kitsweg 1 in Lelystad.

Tot dan!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog