www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wintersluiting delen Kotterbos, Oostvaardersbos en de Driehoek

3 januari 2024 Boswachter Rosan op den Kelder in Oostvaardersplassen

In de winter en een stukje van de lente loopt vaak een kudde koniks in de Driehoek

Met ingang van 8 januari 2024 is de jaarlijkse winterafsluiting van delen van het Kotterbos, het Oostvaardersbos en De Driehoek weer van kracht.

Vanaf 8 januari openen we De Driehoek voor de grote grazers, waardoor het gebied afgesloten wordt voor bezoekers. De grote grazers kunnen hierdoor in de winter ook in dit gebied terecht. Het pad naar de Schollevaar en de vogelkijkhut zelf blijft in principe open, maar kan incidenteel afgesloten worden.

Ook wordt vanaf 8 januari het oostelijk deel van het Kotterbos en het Noordelijk deel van het Oostvaardersbos afgesloten. Zo hebben de herten het rijk alleen en kunnen hier in alle rust de winter doorbrengen.

In de winter loopt een vaste groep herten in het Oostvaardersbos, zij hebben hier dan het rijk alleen

Waar kunt u nog wandelen in het gebied?

Bezoekers van de Oostvaardersplassen aan de Lelystadse zijde (Kitsweg en Praamweg) kunnen voor een mooie wandeling terecht in het Oostvaardersveld en het Hollandse Hout. Aan de Almeerse zijde kan men terecht in het westelijke deel van het Kotterbos (tussen De Buitenring en de Natuurboulevard) en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders, ten zuiden van de Hugo de Vriesweg.

Delen van de Oostvaardersplassen zijn afgesloten tijdens de winterperiode

Omlegging fietsroute in deze periode

Het doorgaande fietspad door het Oostvaardersbos dat de Oostvaardersdijk met het Natuurbelevingscentrum verbindt is tussen fietsknooppunten 67 en 97 is tijdelijk verlegd. Vanaf knooppunt 67 gaat de route naar knooppunt 97 via de Jac. P. Thijsseweg, de E.Heimansweg en de Hugo De Vriesweg. De route door het  Oostvaardersbos langs het water van de Oostvaardersplassen is afgesloten tot medio mei. De omlegging wordt ook door middel van bebording aangegeven.

We houden je op de hoogte van de openstellingen en wintersluiting via deze blog.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog