www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nieuw hoogtepunt in de Oostvaardersplassen

20 juni 2024 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen en Nationaal Park Nieuw Land zijn een prachtig uitzichtspunt rijker. Aan de rand van het moeras werd het afgelopen jaar gewerkt aan een 10 meter hoge toren, die een weids uitzicht biedt op de verschillende landschappen van de Oostvaardersplassen.

Gisteren openden we in aanwezigheid van gedeputeerde Harold Hofstra en gebiedsmanager Wouter Wubben de nieuwe uitkijktoren en onthulden we de naam ‘Roerdomp’. We hadden scholen gevraagd om namen te bedenken voor de toren en na lang beraad door de jury van boswachters en adviseurs kwam deze naam als beste naar boven. Joost uit Almere had de naam bedacht en was eregast tijdens het feestelijke openingsmoment.

De toren vormt het hoogtepunt van een aantal projecten waar de afgelopen jaren hard aan gewerkt is. Vissen kunnen de Oostvaardersplassen bereiken doordat barrières zijn weggenomen en een migratieroute is aangelegd. Bezoekers kunnen gebruik maken van de nieuwe vlonderpaden om midden in het riet de kleine karekiet,blauwborsten en rietzangers te horen zingen. Daarnaast is er een nieuw uitkijkpunt bij de Waterlanden gerealiseerd en is de Zeearendhut toegankelijk gemaakt voor mensenmet een beperking. Dit alles is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking met ‘de gebruikers’ en de financiering vanuit de Europese LEADER subsidie en Provincie Flevoland.

Dankbaar dat we hiermee ons vogelrijke Natura 2000 gebied als onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land kunnen blijven ontwikkelen als internationaal belangrijk wetland.

Omroep Flevoland besteedde aandacht aan de opening en het mooie uitzicht vanaf de Roerdomp,  interviewde collega Rosan op den Kelder en ze spraken met de eerste buitenlandse bezoekers.

.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog