www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Voorpremière Holland, natuur in de Delta op Biesboschmuseumeiland

4 september 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch

650b99a8-ab10-4b92-8393-eac2eafbe3f5

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in de Biesbosch het ‘Weekend van de Delta plaats met veel bijzondere activiteiten voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Tijdens dit weekend kunnen kinderen in een grote opblaastent naast het vernieuwde Biesboschmuseum voor het eerst de film Holland, natuur in de Delta bekijken. Deze exclusieve voorpremière is speciaal voor kinderen!

Ter ere van de lancering van het lespakket ‘Delta in de klas’, dat hoort bij de film ‘Holland Natuur in de Delta’, worden het hele weekend leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Het speciale Delta evenement vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur ín en rondom het splinternieuwe BiesboschMuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam. Deelname voor kinderen is geheel gratis.

Op expeditie

Kinderen kunnen tijdens het weekend op expeditie met de boswachters van Staatsbosbeheer om op zoek te gaan naar de hoofrolspelers uit de film zoals de zeearend, de bever en het stekelbaarsje. Het is mogelijk om met de fluisterboot te varen, een vangpijp van een eendenkooi te bezoeken, alles te leren over de griendcultuur en met verrekijkers van Staatsbosbeheer naar vogels te speuren. De boswachters kennen de hoofdrolspelers goed en zullen tijdens deze expedities er alles aan doen om een glimp te laten zien van deze dieren.

Het is ook mogelijk om op de foto te gaan met een enorme opblaasbever. Daarmee kunnen leuke prijzen gewonnen worden als je de foto deelt op de Facebookpagina van de Holland film.

Kinderen (en ouders) die mee willen doen met de activiteiten, moeten zich van te voren inschrijven. Meer informatie over de activiteiten en aanmelding is te vinden op http://hollanddefilm.nl/weekend-van-de-delta/  Wees er snel bij, want vol=vol!

Opvolger van de Nieuwe Wildernis

Na het grote succes van de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ komen de makers met een bijzonder vervolg: Holland, Natuur in de Delta’. Een ode aan de Hollandse natuur, onze rivieren en kustgebied. De film volgt Nederland door de ogen van vijf hoofdrolspelers waaronder de zeearend, de bever en het stekelbaarsje. De film werd voor een groot deel in de Biesbosch opgenomen en gaat op 24 september 2015 in première in 152 bioscopen. ‘Delta in de klas’ is het lespakket dat behoort bij de film. Het wordt gratis aangeboden aan alle Nederlandse scholen in basis- en voortgezet onderwijs.

Meer informatie kun je hier vinden.

Namens de boswachters : Tot dan!

opblaasbever

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog