www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Wederom ‘high’ van de wiet…

28 juli 2016 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Na de ruimingsactie van gisteravond, wederom in de weer met wietplantages. Bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam hebben politiemensen en medewerkers van Staatsbosbeheer vanochtend een wietplantage geruimd. In totaal draaide het om vier locaties met 1457 planten. Ook nu weer een martelgang door brandnetels, lianen, schots en scheef liggende boomstammen met tientallen muggen en dazen als hinderlijke plaaggeesten.

Paadjes
Vanaf de Hilweg zijn de plantages niet te zien. Alles wordt er immers omzoomd door weelderige wilgenbossen en bloeiende reuzenbalsemien. De vogels kwelen er naar hartelust en er lijkt niets aan de hand. Dring je dieper het terrein in dan ontdek je echter meerdere, belopen paadjes die uiteindelijk leiden naar wietplantages. Om zoiets op te starten dient er ook het nodige voorwerk te worden verricht. Het is niet alleen het kaal maken van het terrein, waarbij struiken en bomen worden verwijderd, maar ook moet er regelmatig worden gemaaid. Zo niet, dan worden de wietplanten overwoekerd door de weelderige vegetatie. Net als gisteren, was het vanochtend ook weer een zware opgave om door die ‘rimboe’ te struinen. Geen korte mouwen, maar lange en uiteraard geen korte broek, maar een dikke en een regenjack. Je voelt alles aan je lijf plakken. In vergelijking met gisteravond was de plantage aan de Hilweg, qua ontwikkeling duidelijk wat achter. Vrijwel nergens stonden oogstbare planttoppen. Net als gisteravond hing er ook die indringende geur. Als boswachter wordt je daar onderhand behoorlijk high van…

reageren

geef een reactie

  • Marion
    29 juli 2016 om 17:54

    Niks mis met dit soort planten! Geneest zelfs kanker!!! Vooral blijven verbieden en de mensen dood laten gaan! Pak liever de pharmaceutische industrie aan, dat zijn criminelen!!

  • Olaf van Kooten
    28 juli 2016 om 22:46

    Lekker laten staan zou ik zeggen. Zolang ze er niemand kwaad bij doen 😉

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog