www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Voorlopig geen activiteiten door het Coronavirus

6 april 2020 Boswachter Jacques van der Neut in Biesbosch

Het Coronavirus houdt de wereld in een verstikkende houdgreep. Tal van activiteiten is stil komen te liggen. Natuurlijk heeft zoiets ook gevolgen voor de voorzieningen in natuurgebieden zoals De Biesbosch. Zo organiseert Staatsbosbeheer in het vermaarde zoetwatergetijdengebied tot 1 juni aanstaande voorlopig geen publieksactiviteiten; dus geen bijeenkomsten, busexcursies, rondleidingen, wandelingen, vaartochten of wat dan ook. Mensen die zich hadden aangemeld en betaald voor een bepaalde activiteit krijgen hun geld terug. Misschien toch nog goed om de gesloten voorzieningen in de Biesbosch in een notendop samen te vatten: het bezoekerscentrum in Drimmelen, de paalkampeerterreinen (de Paardenkop en de Bevert), het uitkijkplatform in de Zuiderklip, de diverse vogelobservatiehutten en de keet in de Oostwaard. Tevens is het Biesboschcentrum in Dordrecht en het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam gesloten. Het is uiteraard nog wel toegestaan om een vaartocht door De Biesbosch te maken, mits de 1,5 meter afstand daarbij in acht wordt genomen. Er staat dus (nog) geen spreekwoordelijk hek om De Biesbosch...

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  21 mei 2020 om 09:26

  NACHTEGAAL

  Mocht die vogel zich
  overdag uitleven, ’t was
  gewoon een zanger.
  Zijn stem bij vollemaansnacht
  krijgt echter de hoogste lof.

 • Walter Debloudts
  21 april 2020 om 10:51

  Hallo Jaques van der Neut,ik hoop dat voor mij de grensovergangen met Nederland vlug terug open zullen zijn daar ik nu niet naar de Biesbosch kan komen,ik hoop dat ik spoedig een reactie krijg dat ik weer terug naar de Biesbosch kan om verder met mijn natuurfilm over de Biesbosch opnames te kunnen maken.ook wens ik nog het ganse team een goede gezondheid.Tot later,met vriendelijke groeten Walter

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog