www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

De Mariapolder, van boerenland naar waterland

16 maart 2021 Boswachter Eveliene Jansen in Biesbosch

Na 38 dienstjaren in de Biesbosch was het vorig jaar september tijd voor mijn collega Jacques van der Neut om van zijn pensioen te gaan genieten. Voordat Jacques zijn boswachtersjas aan de wilgen hing kwam het idee van Staatsbosbeheer om zijn jarenlange kennis en ervaring vast te leggen door middel van een aantal korte films genaamd ‘Het groene geheugen’. De eerste korte film gaat over de Mariapolder.

Boswachters als Jacques die al decennia bij Staatsbosbeheer werken, hebben ontzettend veel kennis. Om te voorkomen dat deze kennis verloren gaat op het moment dat deze mensen met pensioen gaan, wordt er gekeken naar verschillende manieren van kennisoverdracht. In het geval van Jacques hebben we korte filmpjes gemaakt met als titel ‘Het groene geheugen’. Dit soort films zijn niet alleen interessant voor nieuwe boswachters, maar ook voor de bezoekers van onze gebieden. En daarom delen we er graag een aantal met jullie.

De eerste korte film met Jacques gaat over de Mariapolder. In 1994 verwijderde Staatsbosbeheer de balken uit de sluis van de Mariapolder. De Polder kreeg daardoor ineens te maken met het getij en onderging gedurende bijna 30 jaar een ware metamorfose.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de korte film.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog