www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Ga je mee met de Schoolboot?

2 juni 2021 Boswachter Eveliene Jansen in Biesbosch

Staatsbosbeheer is naast haar rol in het beheren en beschermen van natuur ook heel actief op het gebied van natuurbeleving zoals het organiseren van excursies en jeugdactiviteiten. De jeugd is voor ons een hele belangrijke doelgroep en daarom hebben wij in de Biesbosch voor schoolkinderen …de Schoolboot!

Kinderen zijn de natuurbeschermers van de toekomst. Daarom biedt Staatsbosbeheer vanuit de buitencentra diverse activiteiten aan voor de jeugd en kunnen kinderen in natuurspeelplekken en speelbossen de natuur spelenderwijs ontdekken. Daarnaast zijn er mooie samenwerkingen met o.a. NatuurWijs en de Nationale Boomfeestdag. Speciaal voor in de Biesbosch bieden wij scholen een unieke belevenis aan met de Schoolboot.

De Schoolboot bestaat al ruim 30 jaar en is een verzamelnaam voor programma’s bestaande uit diverse thema’s voor verschillende leeftijden. Wat alle programma’s gemeen hebben is dat ze allemaal een beroep doen op hoofd, hart en handen. Zo is een schoolbootprogramma altijd een bijzondere ervaring. Wat de Schoolboot extra bijzonder maakt is dat we gezamenlijk altijd eerst naar een Biesboscheiland varen. Eenmaal aangekomen gaat een klas mee op Biesboschavontuur, duikt in een Wateronderzoek, beleeft de Ruige Biesboschtocht of een van de andere programma’s.

Om een idee te krijgen van wat de Schoolboot inhoudt, nemen we je virtueel mee op de Schoolboot via deze korte compilatiefilm.

 

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende programma’s van de Schoolboot voor jouw school?
Kijk dan op de website van het Nationaal Park:
https://np-debiesbosch.nl/schoolprogrammas-biesboschcentrum-drimmelen/
of neem direct contact op via het e-mailadres: schoolboot@staatsbosbeheer.nl

Volg ons via Facebook!
Via de Facebookpagina Schoolboot Biesbosch  delen we de filmpjes van verschillende Schoolboot programma’s.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog