www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Kom buitenspelen in het opgeknapte Speelbos de Elzen

2 juli 2021 Boswachter Eveliene Jansen in Biesbosch

Balanceren over het water. Zal het lukken droog te blijven?

Er is maandenlang aan gewerkt en nu is het dan eindelijk zover. Speelbos de Elzen wordt binnenkort officieel geopend. Met dank aan gemeente Dordrecht hebben we het Speelbos, gelegen in de Hollandse Biesbosch, in een compleet nieuw jasje gestoken.

In het vernieuwde speelbos is een grote rol weggelegd voor het thema water. Zo vind je er een slinger- en klautertouw over de kreken. Kun je balanceren over de stapstenen, lekker spetteren bij de waterpomp of genieten van het water vanaf de steiger. Maar ook als je liever niet nat wordt kan je hier heerlijk spelen. Prikkel je zintuigen op het zintuigenpad of kom in beweging op een van de speel- en sporttoestellen. Jong en oud kan er terecht om lekker actief te zijn in het groen.

Een van de bestaande kreken is geschoond en iets verdiept.

Naar buiten!
Spannende en avontuurlijke activiteiten. Daarmee wil Staatsbosbeheer het hart van kinderen raken en hun nieuwsgierigheid en verwondering opwekken. Want spelen is genieten en geeft een gevoel van vrijheid en avontuur. Er zitten ontzettend veel gezondheidsvoordelen aan buiten bewegen. Kinderen die veel buiten spelen en buiten bewegen zijn gezonder en gelukkiger. Ook blijkt uit onderzoek dat buitenspelen de leerprestaties van basisschoolkinderen verhoogt en dat het de creativiteit bevordert. En zo zijn er nog veel meer voordelen te benoemen. Kortom buitenspelen is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens hartstikke gezond.

Openingsfeest
Om de complete metamorfose te vieren organiseren we speciaal voor kinderen een openingsfeest op zaterdag 17 juli. Er zijn diverse leuke doe-activiteiten, waarbij alle zintuigen zullen worden geprikkeld,  bedacht voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. De activiteiten zijn gratis, maar van tevoren aanmelden is wel noodzakelijk. Kijk voor meer informatie of om aan te melden op www.staatsbosbeheer.nl/speelbos-de-elzen

NatuurWijs

In het speelbos kan er niet alleen gespeeld worden, ook is er ruimte voor natuurbeleving en -educatie. Er zijn twee buitenklassen gecreëerd en scholen kunnen met een NatuurWijzer op pad. NatuurWijs, een initiatief van Staatsbosbeheer en NatuurCollege, is een programma waarbij kinderen de natuur beleven met hoofd, hart en handen. De NatuurWijzer stelt een programma samen speciaal afgestemd op de wensen van de leerkracht. Komend schooljaar kunnen scholen in en rond Dordrecht kennismaken met het programma tegen een speciaal kennismakingstarief. Kijk voor meer informatie op www.natuurwijs.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog