www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Van Boom tot Bos wandeling in De Elzen in Dordrecht

10 juni 2024 Boswachter Cynthia van 't Hoff in Biesbosch

Heb jij de Van Boom tot Bos route in De Elzen in Dordrecht al gelopen? Tijdens de wandeling kun je door QR-codes te scannen met je telefoon van alles te weten komen over het ontstaan van het bos, blessen, bosverjonging én de dieren die er leven. Een leuke wandeling voor jong én oud van zo'n 6 km. De route is ontwikkeld ter ere van het 125 jarige bestaan van Staatsbosbeheer.

Dit jaar vieren we dat Staatsbosbeheer 125 jaar bestaat. Toen ons land werd gekenmerkt door een tekort aan bos en een toename van zandverstuivingen, werd Staatsbosbeheer opgericht. De tijden zijn veranderd en Staatsbosbeheer veranderde mee. We zijn vandaag de dag trots beheerder van deze fascinerende natuur die onze leefomgeving verrijkt. Staatsbosbeheer heeft daarom 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Bos! We zetten bomen en bos een jaar lang in de kijker.

Van Boom tot Bos route
Ter ere van het 125 jarige bestaan van Staatsbosbeheer werden door het hele land 28 speciale Van Boom tot Bos routes ontwikkeld.

Van Boom tot Bos wandeling
Bomen en bossen verwonderen ons elke dag weer. In de afgelopen 125 jaar heeft Staatsbosbeheer veel verhalen verzameld. Tijd om in het Jaar van het bos die verhalen eens te vertellen. En waar kan dat beter dan buiten in het bos? Daarom hebben onze boswachters in 28 bossen verspreid over heel Nederland een Van Boom tot Bos wandeling uitgezet. Tijdens deze wandeling vertellen we je meer over bomen, bos en bosbeheer.

Hoe werkt het?
In De Elzen in Dordrecht hebben we zo’n Van Boom tot Bos wandeling uitgezet, je volgt hier de groene route. Onderweg kom je paaltjes met een QR-code tegen. Scan deze code met je telefoon. Vanzelf komt dan een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld. Bij het beginpunt van de route op parkeerplaats De Viersprong start de wandeling en vind je de eerste QR-code.

QR-codes op de Van Boom tot Bos route.
Onderweg kom je allerlei QR-codes tegen. Scan deze met je telefoon en je krijgt een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld.

In je eigen tempo
Het mooie van de Van Boom tot Bos wandeling is dat je helemaal zelf mag bepalen wanneer en hoe je het doet. Je kunt de route in één keer lopen of in etappes. Je kunt bijvoorbeeld halverwege stoppen en bij je volgende bezoek de wandeling weer oppakken. Je kunt ook terugkomen met familie, vrienden of je gezin.

Voor klein en groot
Achter bijna alle QR-codes zit een kleine en leuke opdracht voor kinderen (en volwassenen). Bij deze opdrachten is geen extra materiaal nodig, dit vind je in het bos. En aan het einde van de route kunnen kinderen terecht in het leuke speelbos.

Speelbos De Elzen in Dordrecht.
In het speelbos De Elzen zijn verschillende natuurlijke speeltoestellen aanwezig.

Voor meer informatie:
Kijk op www.jaarvanhetbos.nl of volg #Jaarvanhetbos.

Speelbos De Elzen in Dordrecht
De Van Boom tot Bos route eindigt in Speelbos De Elzen waar kinderen nog even lekker in de speelnatuur kunnen ravotten!
reageren

geef een reactie

  • Nellie Gerritsen
    10 juni 2024 om 16:19

    Echt super leuk gedaan. Wij gaan hem met onze vereniging de VVHB maandag middag 170624 wandelen. Het ziet er heel professioneel uit.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog