www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Staatsbosbeheer is op zoek naar jou!

18 maart 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op een spannende, informatieve wijze bij de natuur te betrekken? Staatsbosbeheer gaat in mei 2014 weer van start met een jeugdeducactieprogramma in het Oostvaardersbos bij Almere. In het programma staan de grazers uit de Oostvaardersplassen centraal die een gedeelte van het jaar in het gebied grazen en hier beschutting vinden. De kinderen ontdekken en leren alles over het gedrag en de leefwijze van de dieren. Daarnaast beleven ze de natuur op speelse wijze door een aantal doe-opdrachten. Staatsbosbeheer brengt op deze manier de natuur dichter bij de kinderen. Voor de uitvoering van dit programma zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die als begeleider mee willen draaien.

Wat houdt het educatieprogramma in?
Het jeugdeducatieprogramma ‘buitenles Oostvaardersbos’ bestaat uit twee onderdelen. Als eerste een voorbereidend deel dat op de school wordt verzorgd. Hierbij wordt door middel van een PowerPointpresentatie en een kort filmpje informatie gegeven over de dieren in het natuurgebied. Een paar dagen later neem je de kinderen mee naar het Oostvaardersbos om door middel van opdrachten de natuur te beleven. Het programma betrekt de jongeren, en via hen ook hun ouders, bij de natuur in hun omgeving.  

IMAG0379

Wat vragen we van je?
– je hebt ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van basisschoolkinderen in de leeftijd
van 8 tot 12 jaar;
– je gaat graag op stap met een kleine groep kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf
de natuur beleven;
– je kunt goed samenwerken;
– je bent bereid om regelmatig een doordeweekse dag (’s ochtends of ‘s middags) te helpen,
met name in de maanden mei, juni en september;
– de bereidheid om op termijn naast dit programma andere programma’s en excursies te
begeleiden;
– je komt met eigen vervoer naar het Oostvaardersbos

Waar is het?
Het Oostvaardersbos is een bosgebied aan de rand van de Oostvaardersplassen bij Almere, van 140 ha groot. Het is een gebied, waar in de wintermaanden de dieren uit de Oostvaardersplassen zich terug trekken in de beschutting. Buiten deze maanden is dit gebied open voor recreanten en edelherten.

Wat bieden wij je
We bieden u een korte training aan met een theorie- en een praktijkgedeelte. Hierin wordt uitgelegd wat het educatieprogramma inhoudt, je ervaart zelf de opdrachten en krijgt achtergrondinformatie over het gebied. Wij bieden u een prettige werkplek met enthousiaste collega’s en mede vrijwilligers en leuke ontmoetingen met onze bezoekers.

Als Staatsbosbeheervrijwilliger ontvangt u gratis een abonnement op ons kwartaalblad Naarbuiten, een kleine onkostenvergoeding en een uitnodiging voor een jaarlijks vrijwilligersuitje. De huidige vergoeding is € 4,50 per dag of reiskosten tot een maximum € 9,50 per keer.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met boswachter Thijmen van Heerde op T: 06-54 95 74 05 of per
e-mail: t.heerde@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog