www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Staatsbosbeheer is op zoek naar jouw groene wens of droom

9 april 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Nederlanders houden ervan om naar buiten te gaan: de natuur in om gezellig met je familie te wandelen, om een frisse neus te halen, om te sporten, of om even je hoofd leeg te maken. Dat kan, want ruim 90% van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer is opengesteld voor bezoekers. De betrokkenheid van bezoekers met natuur is groot. Regelmatig krijgen boswachters verzoeken om een mooi project in de streek te realiseren: een speelbos voor kinderen, een speciaal pad voor mensen die in een rolstoel zitten, een paddenscherm, enzovoort. Prachtige dromen die we graag in vervulling laten gaan om Nederland nog mooier te maken. Staatsbosbeheer is daarom samen met tv-programma Hart van Nederland van SBS6 op zoek naar de mooiste groene wens of droom.

2014-04-09 11_27_36-Mooier Nederland - Home

Droom
Heb jij een lang gekoesterde wens in je favoriete natuurgebied? Laat het ons weten! Via de site www.mooier-nederland.nl kun je je groene droom inzenden. Als je wens te vervullen is, kun je meespelen voor de hoofdprijs: de realisatie van je droom. Staatsbosbeheer helpt met een financiële bijdrage, menskracht of kennis. Roep mensen op om mee te doen zodat je droom gerealiseerd kan worden. Iedereen kan je helpen door tussen 21 april en 2 mei een kennisquiz over natuur te spelen en punten voor een project te verdienen. Hoe meer spelers voor je project, hoe meer punten, hoe groter de kans om te winnen. De speler die de meeste punten voor een droom bij elkaar speelt, krijgt een geheel verzorgde midweek in een Buitenlevenwoning van Staatsbosbeheer.

Wedstrijd
De wedstrijd begon op zondag 23 maart. Hart van Nederland bracht in het programma een groene wens in beeld. Sinds dat moment kan iedereen via www.mooier-nederland.nl zijn of haar droom inzenden. De droom mag natuurlijk in een Staatsbosbeheergebied zijn, maar ook op een willekeurige andere plek. Zolang er maar een goede en overtuigende motivatie bij zit. Je kunt inzenden tot zondag 20 april. Op maandag 21 april start de speciale kennisquiz die twee weken duurt. Iedere dag kun je meespelen voor je favoriete droom om Nederland mooier te maken. Iedere dag meespelen is niet nodig. Op zondag 4 mei wordt in Hart van Nederland de winnaar bekend gemaakt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog