www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Slapen in de Prehistorie

11 september 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
een huis midden in het oerwoud
een huis midden in het oerwoud

 

Ik heb een nachtje in een prehistorische hut in het Horsterwold geslapen met mijn vader (de boswachter) en mijn broertje Rick. Het is echt een geweldige ervaring die je nooit meer vergeet.
Eerst parkeerden we de auto bij het kantoor van Staatsbosbeheer en gingen we lopend naar de Prehistorische hut.
Toen we aankwamen met onze rugzakken op onze rug en naar binnen gingen inspecteerden we eerst onze slaapplek voor die nacht. We hadden wel wat onder onze matjes gelegd zo dat ze niet heel erg stoffig zouden worden. We moesten nog een keer terug lopen om water te halen.
Nadat we de hut hadden geïnspecteerd gingen we alles vast klaarzetten voor het eten koken. We moesten hout hakken met de bijl en groente snijden met onze zakmessen. Onder tussen maakte pa alvast het vuur klaar.

SAM_5472

Toen we alle groenten hadden gesneden, deden we de groenten in een pan en zette dit op het kampvuur. We kookten ook wat tagliatelle. We hadden ook heerlijke worstjes mee genomen. Ik had een spit gemaakt om daar mijn worst aan te prikken en te roosteren boven het vuur. Mijn pa en mijn broertje hadden de worstjes aan een stok geprikt. Toen de worstjes van hun al begonnen te garen bleef de mijne nog rauw. Ik had het spit te hoog gemaakt of het vuur was te laag. Waarschijnlijk was het een combinatie van beide. Dus toen prikte ik ook maar mijn worstje aan een stokje. Mijn spit was erg leuk bedacht maar het was jammer dat het vuur een beetje te laag was. Het eten smaakte heerlijk, zo in de vrije natuur.

SAM_5473
Na het eten was het tijd om te wassen en hebben we lekker gezwommen in het ven dat er bij ligt. Het water was wel een beetje koud maar het was wel te doen. Als avondwandeling zijn we nog even op zoek gegaan naar de bever maar helaas hebben we die niet kunnen vinden, maar we hoorden wel uilen roepen en hebben een ree gezien.
Toen we weer terug waren bij de hut was het stik donker en hebben we nog even een kop thee gezet op het vuur gedronken en zijn naar bed gegaan. Hoewel bed, het was onze slaapzak.

SAM_5476
De volgende ochtend regende het eerst een beetje toen we opstonden. We hebben het toch het vuur weer aangekregen en toen het droog was, zijn we aan ons ontbijt begonnen. Het ontbijt van ons bestond uit muesli met yoghurt met een kop thee en daarna een kop koffie. Toen zijn we gaan inpakken en weer naar huis gegaan. Kortom het was een geslaagde nacht en wil het zo nog een keer doen.

Coen Koetsier

IMG_8677

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog