www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswachters openen het winterkampeerseizoen

16 november 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Vanaf 1 november tot eind maart weer natuurkamperen voor stoere kampeerders

Kamperen iets voor de zomer? Welnee! Niets zo verfrissend en ontspannend als een winterse kampeervakantie op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer; ook in de winterperiode. Met een geschikte uitrusting is de kou zo bedwongen  en geniet je dubbel en dwars van de rust en de natuur. Een kampvuur, warme chocomelk en glühwein onder een heldere sterrenhemel zorgen voor een onvergetelijke kampeerervaring. En wie weet word je ’s morgens gewekt door het geritsel van een langslopend hert of een kraakhelder winterzonnetje op je dak. Winterkamperen brengt je moeiteloos in het ritme van de natuur. De Veenkuil heeft een mooie overdekte kampvuurplek waar je beschut tegen wind en regen kan genieten van de “dansende vlammen”

Logeren bij de boswachter
Drie natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan deze winter open voor de avontuurlijke kampeerder die ook dit seizoen wil ervaren met zijn tent of caravan midden in de natuur: Veenkuil in Bant, Nieuw-Soerel in Nunspeet en De Vlagberg in Sint Anthonis. Het winterkampeerseizoen begint op 1 november 2014 en loopt tot en met 31 maart 2015. In een tent voor de echte bikkels of in caravan of camper voor avonturiers die van iets meer comfort houden; de boswachter heeft voor iedereen plek! Bovendien neemt hij je graag mee op een winterse safari. Ervaar de natuur op een bijzondere manier en kom ’s winters logeren bij de boswachter.

Boswachter Harco Bergman vertelt: “Het winterkamperen was vorige jaren een groot succes, zodat we er dit jaar weer voor willen gaan. Als we het geluk van een witte winter hebben, leggen we loipes aan. Langlaufen en daarna glühwein drinken, dat is toch het ultieme wintergevoel en optimaal buiten beleven?” Als er ijs ligt kan er geijs vist worden op de Kuinderplas. Op 28 februari en 21 maart zijn er reeën safari’s gepland in het Kuinderbos, opgave op www.grotevijf.nl.

Momenteel wordt er op de Veenkuil hard gewerkt aan boomkroonkamperen, een groot plateau tussen de boomtoppen met een schitterend uitzicht over de Kuinderplas. Op het plateau komt een houtkachel. Half december is het plateau naar verwachting gereed

Reserveren, geen vuurwerk en wel honden
Reserveren kan via de Klantenservice Buitenleven of via de reserveerbutton bij het betreffende kampeerterrein op deze website. Honden zijn tijdens het winterkamperen op het gehele terrein welkom. Vuurwerk is met oudjaar vanwege de rust van de dieren in de natuur niet toegestaan. Kortom: kies jouw favoriete kampeerterrein uit en trek met je tent de winterse natuur in.

Harco Bergman
Boswachter Kuinderbos

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog