www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Afval, opruimers en #Zwerfie

13 januari 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

IMAG0202 - kopie

 

Ik heb al eerder over afval in dit blog geschreven, ik heb er zelfs een top 20 van gemaakt van de troep die we in het bos tegen komen. (http://staatsbosbeheerflevoland.wordpress.com/2013/12/19/afval-top-20-stadsbossen-lelystad/) Dit blijft een groeien probleem, niet alleen in het bos maar ook op straat. Gemiddeld besteed ik er een uur per week, alleen al in het Zuigerplasbos en Gelderse Hout aan in Lelystad. Hier zijn de dumpingen die bij ons in het terrein plaats vinden nog niet eens mee gerekend. Het laat zich raden wat dit kost. Hier kunnen we betere dingen mee doen voor de bezoeker van onze terreinen.

Maar gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, er gloort toch hoop aan de horizon.

Afgelopen weekend kwam ik een mevrouw tegen met een hond in het Zuigerplasbos met een prikstok en een vuilniszak. Ik heb even een praatje met haar staan maken en zij vertelde mij dat zij vaak een vuilniszak mee neemt naar het bos als ze de hond uitlaat en daar de plasticzakjes en blikjes in doet die ze op haar wandeling tegen komt. Kijk, dat vind ik nu een goed initiatief. Mensen die uit zichzelf mee helpen de rommel op te ruimen. Gelukkig is zij niet de enige die dit doet. Dat bleek wel uit de reacties die ik kreeg toen ik dit bericht op twitter zette. Ik kreeg een reactie om eens op #zwerfie en kleanworldwide.nl te kijken. Daar kom je nog veel meer initiatieven tegen van mensen die in actie komen tegen zwerfaval. Zeker de moeite waard om ook eens te kijken daar of om zelf een initiatief op te zetten. Zo zal de wereld een stukje schoner worden, te beginnen bij de eigen leefomgeving. Een complement aan allen die dit belangeloos doen. Wie weet wordt het nog eens overbodig.
Een paar recaties:

https://twitter.com/LifeOfBarbara/status/554365132751798273

Boswachter Rob Koetsier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog