www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

op zoek naar de reeën van het Kuinderbos

22 januari 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Unieke vader-zoon activiteit in voorjaarsvakantie

28 februari 2015 – Nog niks te doen? Ga dan Naar Buiten met de kinderen en een boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een van de vijf wilde dieren van Nederland; het ree. In het Kuinderbos leven circa 200 reeën. Tijdens de safari hopen we er dus meerdere tegen te komen. De boswachter kent hun favoriete plekjes en neemt je mee. Kortom: één groot avontuur voor vader en zoon maar ook voor het hele gezin!

reeen

 

 

 

 

 

In het Kuinderbos ga je anderhalf uur voor de  schemering op zoek naar reeën. Bij een warme kop chocolademelk vertelt de boswachter het wel en wee van reeën in het Kuinderbos, daarna ga je in een stoere terreinwagen op pad. Onderweg stop je een aantal keren en legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en waaraan je kunt zien of er reeën in de buurt zijn. Omdat je het best reeën kunt spotten kort voor de schemering, proberen we een mooie zonsondergang mee te pikken en zorgen we voor iets lekkers. Daarna wordt het spannend: gaat het lukken een echte ree te zien? Dit avontuur sluit je af bij een kampvuur waar een stevige broodmaaltijd klaarstaat met knakworsten, soep en gekookte eieren.

Waar en wanneer?
De excursie is op zaterdagmiddag  28 februari 2015 van 15.30 tot 20.00 Start in het Kuinderbos,  Hopweg 21, 8314PX Bant. Het kost €25 p.p.  Dit is inclusief koffie, chocolademelk of thee,  versnaperingen en een heerlijke maaltijd.

Bij terugkomst staat het eten klaar, aan het eind sluit de boswachter af en kan iedereen voldaan naar huis. Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Informatie
Aanmelden? Stuur een email naar h.bergman@staatsbosbeheer.nl
Ga voor meer informatie naar www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf

Harco Bergman
Boswachter Kuinderbos

op zoek naar de reeën van het Kuinderbos

staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Unieke vader-zoon activiteit in voorjaarsvakantie

28 februari 2015 – Nog niks te doen? Ga dan Naar Buiten met de kinderen en een boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een van de vijf wilde dieren van Nederland; het ree. In het Kuinderbos leven circa 200 reeën. Tijdens de safari hopen we er dus meerdere tegen te komen. De boswachter kent hun favoriete plekjes en neemt je mee. Kortom: één groot avontuur voor vader en zoon maar ook voor het hele gezin!

reeen

 

 

 

 

 

In het Kuinderbos ga je anderhalf uur voor de  schemering op zoek naar reeën. Bij een warme kop chocolademelk vertelt de boswachter het wel en wee van reeën in het Kuinderbos, daarna ga je in een stoere terreinwagen op pad. Onderweg stop je een aantal keren en legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en waaraan je kunt zien of er reeën in de buurt zijn. Omdat je het best reeën kunt spotten kort voor de schemering, proberen we een mooie zonsondergang mee te pikken en zorgen we voor iets lekkers. Daarna wordt het spannend: gaat het lukken een echte ree te zien? Dit avontuur sluit je af bij een kampvuur waar een stevige broodmaaltijd klaarstaat met knakworsten, soep en gekookte eieren.

Waar en wanneer?
De excursie is op zaterdagmiddag  28 februari 2015 van 15.30 tot 20.00 Start in het Kuinderbos,  Hopweg 21, 8314PX Bant. Het kost €25 p.p.  Dit is inclusief koffie, chocolademelk of thee,  versnaperingen en een heerlijke maaltijd.

Bij terugkomst staat het eten klaar, aan het eind sluit de boswachter af en kan iedereen voldaan naar huis. Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Informatie
Aanmelden? Stuur een email naar h.bergman@staatsbosbeheer.nl
Ga voor meer informatie naar www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf

Harco Bergman
Boswachter Kuinderbos

op zoek naar de reeën van het Kuinderbos

staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Unieke vader-zoon activiteit in voorjaarsvakantie

28 februari 2015 – Nog niks te doen? Ga dan Naar Buiten met de kinderen en een boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een van de vijf wilde dieren van Nederland; het ree. In het Kuinderbos leven circa 200 reeën. Tijdens de safari hopen we er dus meerdere tegen te komen. De boswachter kent hun favoriete plekjes en neemt je mee. Kortom: één groot avontuur voor vader en zoon maar ook voor het hele gezin!

reeen

 

 

 

 

 

In het Kuinderbos ga je anderhalf uur voor de  schemering op zoek naar reeën. Bij een warme kop chocolademelk vertelt de boswachter het wel en wee van reeën in het Kuinderbos, daarna ga je in een stoere terreinwagen op pad. Onderweg stop je een aantal keren en legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en waaraan je kunt zien of er reeën in de buurt zijn. Omdat je het best reeën kunt spotten kort voor de schemering, proberen we een mooie zonsondergang mee te pikken en zorgen we voor iets lekkers. Daarna wordt het spannend: gaat het lukken een echte ree te zien? Dit avontuur sluit je af bij een kampvuur waar een stevige broodmaaltijd klaarstaat met knakworsten, soep en gekookte eieren.

Waar en wanneer?
De excursie is op zaterdagmiddag  28 februari 2015 van 15.30 tot 20.00 Start in het Kuinderbos,  Hopweg 21, 8314PX Bant. Het kost €25 p.p.  Dit is inclusief koffie, chocolademelk of thee,  versnaperingen en een heerlijke maaltijd.

Bij terugkomst staat het eten klaar, aan het eind sluit de boswachter af en kan iedereen voldaan naar huis. Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers.

Informatie
Aanmelden? Stuur een email naar h.bergman@staatsbosbeheer.nl
Ga voor meer informatie naar www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf

Harco Bergman
Boswachter Kuinderbos

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog