www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswachters delen hun kennis met nieuwe vrijwilligers

22 mei 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Gisteravond hebben een aantal boswachters hun kennis gedeeld met de nieuwe groep vrijwilligers van Buitencentrum Almeerderhout.

De avond begon met een korte presentatie over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Flevoland. Tijdens deze presentatie kwamen onder andere de de wel bekende highlights aanbod als het Horsterwold, KWF bos en de Groene Kathedraal.

IMG_0983

Het grootste deel van het programma vond buiten plaats want daar zijn de boswachters immers op hun best. Andre Wels was nog niet buiten en hij ging helemaal los. Verse blaadjes werden op kinderlijk eenvoudige wijze “klapblaadjes”. Onderweg werden veel vragen gesteld over bloeiende planten en voorkomende dieren in het Almeerderhout. 

IMG_0984

Rob Koetsier heeft wat langer stil gestaan bij het verhaal over de bever. De vrijwilligers luisterden aandachten naar hoe de bever in Flevoland terecht kwam. Op plekken waar het werk van de bever goed zichtbaar was werd wat langer stil gestaan en was de mogelijkheid om te voelen welke sporen de tanden achter laten.  

IMG_0985

Aan het eind van de avond zijn een paar vrijwilligers nog even met de boswachters aan de Hoge vaart gebleven om een glimp op te vangen van de bevers. Twee bevers verschenen op het toneel en maakte de avond compleet.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog