www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Geslaagde natuurwerkdag 2015 Cirkelbos Almere

7 november 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

natuurwerkdag1

Voor de 16e keer alweer werd dit jaar de natuurwerkdag gehouden, zo ook in het Almeerderhout. We doen al mee vanaf de eerste keer.
Dit jaar was het Cirkelbos aan de beurt. Daar ligt een prachtige poel die aan de randen aan het dicht groeien is. Hoog tijd om daar iets aan te doen.

SAM_0624

Om 10.00 uur meld de ochtend ploeg zich bij mij om aan de slag te gaan. Dit zijn de Flevokijkers en de Bosbende uit Almere met totaal 50 man en vrouw sterk.Gewapend met zagen trekken zij vol enthousiasme te strijde tegen de wilgen die de poel bedreigen. In no time ligt er een prachtige takkenril aan de rand. Dit is een rij gestapelde takken, hier kunnen weer kleine zoogdieren en vogels een veilig verstopplekje zoeken.
Even koffie, thee en limonade drinken, maar veel tijd gunnen ze zichzelf niet, het werk wacht.

SAM_0635

Dan is het om 12.30 uur toch echt tijd om een kop soep te eten en het werk te stoppen. Na de soep keren ze moe maar voldaan naar huis.

Maar de natuurwerkdag is nog niet afgelopen. Om 13.00 uur meld de middaggroep zich, bestaande uit 30 scouts van scoutinggroep Tymen de Sayer uit Blaricum. Zij nemen het stokje over van de ochtendploeg en gaan verder waar zij gebleven waren. Weer valt de ene na de andere boom. Ook voor hen is er koffie, thee, limonade en soep. De tomatensoep is het populairst vandaag. Er blijft geen druppel over, van de erwtensoep trouwens ook maar weinig.

SAM_0636

Zo komt er een einde aan de dag en is het grootste gedeelte om de poel weer vrij van wilgen en is het water weer van verschillende kanten te zien

Allemaal hartelijk dank voor jullie geweldige inzet. Ook de vaste Staatsbosbeheer vrijwilligers voor de begeleiding, de koffie, thee en natuurlijk de soep. Zonder jullie wordt het toch lastig om zo’n dag als deze te organiseren.

Tot ziens op de Natuurwerkdag 2016!

SAM_0628

Meer foto’s zijn te zien op mijn Facebookpagina:  https://www.facebook.com/boswachter.rob.3
en Twitter: @boswachter_Rob

Boswachter Rob Koetsier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog