www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Vrijwilligers gezocht voor Buitencentrum Almeerderhout – Educatie voor kinderen

14 januari 2016 Staatsbosbeheer in Flevoland

IMG_7884

Vindt jij het leuk en belangrijk om kinderen op spannende, belevingsvolle wijze bij de natuur te betrekken? Staatsbosbeheer heeft een jeugdeducatieprogramma in natuurgebied Almeerderhout. De kinderen ontdekken via diverse belevingsopdrachten het bosgebied Almeerderhout en leren over het ontstaan van het nieuwe land. Ze beleven de dynamiek van het gebied. De opdrachten kennen verschillende werkvormen als zelf ontdekken, groepsvormen, sport en spel. Voor de uitvoering van dit programma hebben we enthousiaste vrijwilligers nodig als begeleider. Jij bent op de dag samen met een andere vrijwilliger verantwoordelijk. Je neemt de kinderen mee door het bosgebied Almeerderhout. Je laat ze kennis maken met de strijdt tegen het water die geleverd is en hoe het bos zich nu verder ontwikkeld. Je stimuleert de kinderen om de opdrachten in de natuur te ondernemen en dus het bos en hun omgeving te beleven.

IMAG0381

De programma’s die Staatsbosbeheer hiervoor gebruikt zijn Natuurwijs en Natuursprong. Meer informatie over de inhoud van deze programma’s zijn te vinden op: www.natuursprong.nl en www.natuurwijs.nl.

Bekijk ook eens de informatie filmpjes:
Filmpje Natuursprong
Filmpje Natuurwijs

Vaardigheden: Je hebt ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van basisschoolkinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

IMAG0642

Nadere informatie:
Staatsbosbeheer Almeerderhout
Aantal uren per week: 4
Verzekering: ja
Onkostenvergoeding: ja
Contactpersoon: Jeanine Keurentjes
E-mail: j.keurentjes@staatsbosbeheer.nl
Telefoon 036-5384416

KD_7723 kopie

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog