www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Jaarverslag 2015 gereed

29 mei 2016 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Ons landelijke jaarverslag over 2015 is gereed. Niet alleen op papier maar ook in een digitale versie. Met meer dan 100 items laten we de volle breedte van ons werk zien. Natuur doet er toe! Niet alleen in ecologische zin; groen heeft ook betekenis in onze sociale omgeving, het culturele leven en in de economische ontwikkeling.

Natuurlijk hebben we vanuit Staatsbosbeheer in Flevoland ook items aangeleverd. In totaal zijn er 7 Flevolandse bijdragen opgenomen in het digitale jaarverslag.

IMG_0277]

Nieuw Buitencentrum Almeerderhout

In het Almeerderhout, mijn eigen werkgebied waren de festiviteiten rond het nieuwe Buitencentrum Almeerderhout een hoogtepunt. Het nieuwe Buitencentrum Almeerderhout is sinds 12 maart 2015 het startpunt voor bezoekers van het grootste bosgebied van Almere, het Almeerderhout. Het nieuwe buitencentrum van Staatsbosbeheer werd officieel geopend in bijzijn van wethouder Frits Huis, gedeputeerde Jaap Lodders en divisiedirecteur Debbie Kamphuis van Staatsbosbeheer.

Een trotse wethouder Frits Huis memoreerde de goede samenwerking en noemde het

Buitencentrum “ons huis”. Naast complimenten aan de Flevolandse ondernemers die samen het Buitencentrum hebben gebouwd noemde gedeputeerde Jaap Lodders ook toekomstige gebruikers: “Ik feliciteer alle bewoners van Flevoland met dit centrum!”.

Vanaf het terras van het Bosrestaurant Buitengewoon Lekker kijk je uit op het speelbos en Klimpark van Fun Forest Almere met maarliefst 5 klimparcoursen. Het buitencentrum is gemaakt van natuurlijke materialen, het hout dat is gebruikt is grotendeels afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Tijdens de traditionele Doe-en kijkdag op 2e Paasdag kon het publiek voor het eerst het nieuwe centrum bezoeken, één van de vele activiteiten op dit Flevolandse evenement.

Klik op de link voor reportage. [link: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/121963/almere-nieuw-buitencentrum-staatsbosbeheer-op-kemphaan]

Enkele andere hoogtepunten in Flevoland:

2416_koningin_mxima_opent_scoutinglandgoed_zeewolde_foto_marco_nijland_scouting_nederland

Scoutinglandgoed Zeewolde

Op zaterdag 13 juni opende Hare Majesteit Koningin Máxima samen met tien jonge scouts het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde. Een uniek landgoed van 70 hectare, in het natuurgebied Horsterwold. Meiden en jongens kunnen er uitdagende activiteiten beleven, zeer waardevol voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Koningin Máxima gaf aan Scoutinglandgoed Zeewolde een prachtige plek midden in de natuur te vinden. Ze hoopt dat het landgoed scouts veel plezier zal geven en is trots dat Scouting Nederland nu een eigen landgoed heeft.

Scoutinglandgoed Zeewolde wordt tevens de ontmoetingsplek in Nederland voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten. Op het terrein worden ook Scoutingvrijwilligers getraind.

Mede dankzij de inzet en enorme betrokkenheid van de gemeente Zeewolde, de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer kon het project samen met Scouting worden gerealiseerd.

Klik op de link voor reportage. [link: http://nos.nl/artikel/2041149-koningin-maxima-opent-scoutinglandgoed-zeewolde.html]

koninckpaarden 01 (Medium)

Oostvaardersveld geopend

Het Oostvaardersveld, 240 hectare groot en buurgebied van de Oostvaardersplassen, is in 2014 heringericht door Staatsbosbeheer. Doel was niet alleen een nieuwe leefomgeving voor een groot scala aan plant- en diersoorten maar ook het verbeteren van de toegankelijkheid en beleefbaarheid voor recreanten.

Op 6 juni vonden de officiële opening en publieksmiddag plaats. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, hoofd Staatsbosbeheer Flevoland Nick de Snoo en wethouder Jop Fackeldey openden de verbindingstunnel tussen Oostvaardersplassen en Oostvaardersveld op ludieke wijze. Ook KNNV Lelystad en Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland, intensief betrokken bij de herinrichting, verrichtten een openingshandeling. Het Oostvaardersplassengebied bestaat uit een natuurkern en een schil waarin naast ruimte voor natuur, ook ruimte is voor recreatie, landschap en cultuur. Het Oostvaardersveld is onderdeel van deze schil. De herinrichting van het Oostvaardersveld is mede gefinancierd door de provincie Flevoland met middelen uit het Europees Fonds voor plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland!

Klik op de link voor reportage. [link: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/124667/lelystad-natuurgebied-oostvaardersveld-officieel-geopend]

Nieuwsgierig naar deze én andere hoogtepunten van Staatsbosbeheer in 2015? Neem dan zeker een kijkje in ons jaarverslag link: www.staatsbosbeheer.nl-pv2015.nl

 

Boswachter Rob Koetsier

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog