www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Wij zoeken jou! Vrijwilliger Jeugd programma Almeerderhout M/V

10 februari 2017 Rob Koetsier in Flevoland

’s Ochtends half negen, net terug van een rondje door het bos om de spullen klaar te zetten. Tijd om even een kop koffie te drinken met je collega en de route te bespreken. Heb jij nog iets bijzonderheden gezien? Ja, de bever heeft weer flink werk verzet.

Hoor, daar komen de kinderen. Werk aan de winkel. Jij neemt de ene helft en je collega de andere helft van de klas mee.
Eerst een verhaal vertellen over deze bijzondere omgeving en dan op pad. Kijk ,daar groeien verschillende kruiden. Hier gaan we kruidenboter van maken. Even controleren wat de groep geplukt heeft. Ja, dat zijn de goede. Nog wat thee maken en lekker genieten met de groep. Dan door naar de volgende opdracht: hutten bouwen.

 

Zo de tijd vliegt voorbij, alle kinderen hebben de opdrachten goed onder jouw begeleiding volbracht, sommige hebben zelfs hun grenzen verlegd. Zelfs de juf is trots op ze! Heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen.
Gauw nog even opruimen en wat napraten met je collega en dan weer naar huis.

 Lijkt dit jou wel wat, werken met kinderen? Wordt dan ook vrijwilliger bij Staatsbosbeheer in het Almeerderhout. Klik op vacature en meld je aan als nieuwe vrijwilliger.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog