www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Hekwerk om Beverburcht

17 februari 2017 Rob Koetsier in Flevoland

Nadat we weken geleden een afzetlint rondom de beverburcht op Stadslandgoed de Kemphaan hadden opgehangen, is deze week het lint vervangen door een mooi Engels hekwerk van kastanjehout.

 

Helaas waren we genoodzaakt om het gebied rondom de burcht af te zetten, omdat we verschillende keren geconstateerd hadden dat er mensen op de burcht klommen, zowel kinderen als volwassenen. Dit is zeker niet de bedoeling, hiermee verstoor je de bevers die in de burcht slapen. We zijn juist blij dat ze zich op het Stadslandgoed gevestigd hebben. Zo kan je het leven en werk van de bever van dichtbij beleven.

Om dit alles in goede banen te leiden hebben we het gebied zo afgezet, dat de bever er geen last van heeft en dat het hekwerk niet storend is voor bezoekers van het stadslandgoed.
Je kan bij het hek komen en de burcht zien, maar je mag er niet voorbij. Op deze manier hopen we dat de bever niet verstoord wordt en dat bezoekers dit grootste knaagdier van Europa kunnen blijven bewonderen op Stadslandgoed de Kemphaan.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog