www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Herfstvakantie in het Almeerderhout

18 oktober 2017 Rob Koetsier in Flevoland

De herfstvakantie komt er weer aan, tijd om leuke dingen te doen in de natuur.

Programma: 

Herfstdag op 22 oktober 2017
Als het herfst is kan je in de natuur veel zien en beleven. Speciaal voor kinderen organiseert buitencentrum Almeerderhout een herfstdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze Kids-Herfstdag kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding herfst knutsels maken of een puzzeltocht lopen door de Almeerse Stadsbossen. De boswachter zal om 15.30 uur met de kinderen een quiz doen om hun kennis van de natuur te testen en na afloop kunnen deze hulpboswachters met de boswachter op de foto.
Het restaurant buitengewoon lekker heeft voor de dag een herfstarrangement samengesteld. Komen jullie genieten?! Kids box koud: pakje drinken 2x belegd bolletje fruit mini muffin € 5,50 volwassenen actie: ( houten plankje) 1x luxe biologische bol belegd 1x broodje bio kroket 1x sapje € 9,50

De Herfst Ontdek Tocht!
De Herfst Ontdek Tocht! op maandag 23 oktober om 14:00 uur. Actief struinen door de bossen op zoek naar avontuur onder begeleiding van Boswachter Rob Koetsier. Tijdens de tocht ontdek je waar de buizerd woont en zie je hoe de bever zijn huis gemaakt heeft. Na een uur zijn we weer terug bij Buitencentrum Almeerderhout. Als afsluiting kan je bij het kampvuur genieten van een smakelijke verrassing.
Kosten: € 10,00 p.p. Te boeken via www.hetknaagtinalmere.nl.

Herfstvakantie
Van 23 tot en met 27 oktober kun je elke middag tussen 13.30 – 15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een herfst-knutsel maken voor € 2,50.  Dit zal plaats  vinden in de zaal  “De Beverburcht”.  Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Komt u met een groep? Laat het dit even weten. almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

Uilenbal, kinderarrangement.
Op zaterdag 28 en 29 oktober. Wil je alles leren over uilen? Kom dan naar de Almeerderhout.
Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit. Daarin zitten delen die hij niet kan verteren.
Het Uilenarrangement start met een lekkere ‘uilenhap’ (biofrites, ‘uilen’(bitter)ballen en limonade). Gevolgd door de film Uilenbal.
Hierna krijg je een eigen uilenbal om uit te pluizen. Uitpluizen die hap en ontdek wat erin zit! Wat kun jij vinden? Samen met begeleiding vanuit Staatsbosbeheer én met behulp van een zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. Plak je gevonden botjes op een kaartje en neem dat mee naar huis.
Programma:
13.00 – 13.40 uur Biofrites eten met een ‘uilenbal’ en limonade
13.40 – 15.00 uur film uilenbal
15.00 – 16.00 uur uilenballen pluizen
Prijs kind t/m 12 jaar: € 7.50
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Te boeken via hetknaagtinalmere.

Halloween
Kom je ook knutselen! Op zondag 29 oktober hebben wij het Thema, Halloween.
Van 13.30 – 15.30 uur griezel knutselen bij het buitencentrum. Kosten: €2.50. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.
Komt u met een groep? Laat het dit even weten.

Informatie over de tochten is verkrijgbaar in ons Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4 1358 AG Almere
036-5384416 of almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog