www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Heerlijk met de hond of mountainbike op pad? Check in!

27 november 2017 Rob Koetsier in Flevoland

Heerlijk wandelen en fietsen in de natuur is ontspannend. In de intensief gebruikte stadsbossen van Almere zijn hier wel regels voor. ATB-ers mogen alleen gebruik maken van aangegeven ATB-routes en van aangegeven fietspaden. In een aantal gebieden moeten honden aan de lijn. In begrazings- en speelgebieden en zijn honden niet toegestaan. Check altijd op de borden wat is toegestaan!

De honden vast op en rondom stadslandgoed De Kemphaan.
In het Almeerderhout van de Waterlandseweg tot aan de Hogevaart zijn honden alleen aangelijnd toegestaan. Dit geldt ook voor het gehele stadslandgoed De Kemphaan. In het Zuiderzeespeelbos mogen geen honden komen.

Honden los
Er zijn ook gebieden waar de honden los mogen en lekker uit kunnen rennen. Dit is bijvoorbeeld het geval in het gebied tegenover De Kemphaan, tussen de Waterlandseweg en het half verharde Waterlandsepad.

Check in
Op de toegangsborden bij de ingang van de verschillende gebieden staat altijd aangegeven wat is toegestaan. Dit kunt u gebruiken als check en dat is verstandig, want de komende tijd zal streng worden gecontroleerd op het naleven van deze regels. De boetes voor het fietsen buiten de daartoe aangegeven routes en voor het los laten lopen van honden, waar het niet is toegestaan, zijn hoog.

Rust is belangrijk
Draag bij aan de noodzakelijke rust voor vogels die hun nest op de grond hebben, voor reeën en konijnen en hazen. Deze dieren hebben rust nodig om gezond te blijven. Een rennende hond ziet er voor deze dieren dreigend uit. De dieren kunnen door loslopende honden worden verstoord of zelfs gebeten. De boswachters worden helaas geconfronteerd met dieren die door honden zijn aangevallen en als gevolg daarvan overlijden.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer telefoon 036-5384416.of e-mail almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

 

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog