www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kom naar de inloopavond Herstel Kromslootpark

5 april 2018 Rob Koetsier in Flevoland

Op donderdag 12 april 2018 van 19.30-21.30 uur houdt Staatsbosbeheer een inloopavond over het herstel van het Kromslootpark in De Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere Haven. Staatsbosbeheer zorgt voor het herstel van het Kromslootpark. Na de negatieve effecten van de verbreding van de A6 komt er een kwaliteitsimpuls voor recreatie en natuur. Boswachters van Staatsbosbeheer vertellen bezoekers er graag meer over.

Kromslootpark, een prachtig gebied gelegen tussen Almere Haven en Almere Poort. Door alle werkzaamheden aan de A6 is het gebied hard in kwaliteit achteruit gegaan. Het gebied is verdroogd, verruigt met akkerdistel en berenklauw, recreatievoorzieningen zijn niet meer te gebruiken. Kortom tijd voor een groot onderhoud, herstel en ontwikkeling.

Wat staat er te gebeuren?
De recreatieve voorzieningen, zoals fiets- en wandelpaden, de kanoroute, bankjes en vogelobservatiepunten worden vernieuwd in het Kromslootpark. De kansen voor natuur worden versterkt. Het park is bijzonder door de moerasnatuur. Er zijn zeldzame vogelsoorten, zoals de purperreiger en de waterral. Schapen bestrijden de reuzenbereklauw en akkerdistel.


Nadat de overdracht van het gebied van de gemeente Almere naar Staatsbosbeheer eind vorig jaar heeft plaatsgevonden, verwacht Staatbosbeheer in de zomer aan het werk te kunnen. De belangrijkste werkzaamheden zullen naar verwachting ruim een jaar in beslag nemen. Belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen op de inloopavond.

Meer informatie over het herstel van het Kromslootpark is te vinden op de website van Staatsbosbeheer Kromslootpark

 

reageren

geef een reactie

  • Pien
    8 april 2018 om 00:20

    Oké hoe groot is de zaal want wij willen met een grote groep komen.
    Heel interessant. Zo’n inloop avond
    Bij voorbaat dank.. Pien

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog