www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Klachten over honden in het Almeerderhout

4 oktober 2018 Rob Koetsier in Flevoland

De laatste tijd krijgen wij als boswachters steeds meer klachten van bezoekers over loslopende honden, met name in de gebieden Cirkelbos en Kathedralenbos in Almere. In deze gebieden bent u welkom met de hond, mits deze aan de lijn is.

De klachten gaan vooral over het ongevraagd tegen mensen opspringen van honden en storend gedrag tegen honden die wel aan de lijn zitten. Daarnaast wordt er nogal eens wild opgejaagd, niet altijd als kwade bedoeling van de hond, maar vaak uit speelsheid. Het wild ziet daar echter geen verschil in en rent in paniek weg, met alle gevolgen van dien. Je zal maar als automobilist een ree tegen de voorruit aan krijgen.

Om dit soort problemen te voorkomen hebben wij als Staatsbosbeheer bepaalde gebieden in de Stadsbossen van Almere ingesteld waar honden los mogen lopen, aan de lijn moeten lopen en waar ze helemaal niet mogen komen. De gebieden kun u terug vinden in de folder ‘Met de hond de natuur in’, verkrijgbaar bij ons Buitencentrum Almeerderhout. De folder kunt u ook vinden op de site van Staatsbosbeheer: Toegankelijkheid Almeerderhout of direct de pdf: Hondenfolder Almere

De komende tijd gaat Staatsbosbeheer meer controleren en handhaven op de naleving van de regels.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
036-5384416
almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog